Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Test zderzeniowy Fiat Uno i BMW.

Featured Replies

Napisano

Miałem kiedyś podobny test w warunkach drogowych. UNO 70km./h według zeznania kierownika przydzwoniło mi w bok CR-V II. Głównie poszło w tylne koło.

W Fiacie złożył się cały przód. Tak jak tutaj. Tylko słupki zostały na miejscu. Nie pamiętam jak szyba. Ja Hondą odjechałem o własnych siłach z przerysowanym bokiem. Nic poza tym. Wszystkie szyby całe, klosze całe.

Strefa zgniotu w UNO bardzo skuteczna. Widząc brak przodu myślałem, że będą tam cztery trupy. Jednak patrzę w lusterko - gramolą się.

;] 

Napisano
Godzinę temu, fred77 napisał:

Ale się złożył.

Jak na tak stara konsyrukcje to ten uniak calkiem przyzwoicie wyszedl.

Napisano
39 minut temu, Joki napisał:

Miałem kiedyś podobny test w warunkach drogowych. UNO 70km./h według zeznania kierownika przydzwoniło mi w bok CR-V II. Głównie poszło w tylne koło.

W Fiacie złożył się cały przód. Tak jak tutaj. Tylko słupki zostały na miejscu. Nie pamiętam jak szyba. Ja Hondą odjechałem o własnych siłach z przerysowanym bokiem. Nic poza tym. Wszystkie szyby całe, klosze całe.

Strefa zgniotu w UNO bardzo skuteczna. Widząc brak przodu myślałem, że będą tam cztery trupy. Jednak patrzę w lusterko - gramolą się.

;] 

Tak. Na pewno 70 i miałeś bok przerysowany:facepalm: Ja przy 30 tak znokautowawem za pomocą punta 2 toyotę rav 4 że lawety potrzebowała. Też w bok a konkretnie w tylne koło dostała. 

Edytowane przez Lupus

Napisano
32 minuty temu, Lupus napisał:

Tak. Na pewno 70 i miałeś bok przerysowany:facepalm: Ja przy 30 tak znokautowawem za pomocą punta 2 toyotę rav 4 że lawety potrzebowała. Też w bok a konkretnie w tylne koło dostała. 

Tak zeznał kierownik. Skrzyżowanie na obwodnicy. Wjechał na czerwonym. Nawet nie hamował.

Zdjęcia już wstawiałem ale co tam. ;)

Uno to nie Punto a Rav to nie CR-V z pancernym zawiasem.

P5240217.JPG

Edytowane przez Joki

Napisano
6 godzin temu, Joki napisał:

Tak zeznał kierownik. Skrzyżowanie na obwodnicy. Wjechał na czerwonym. Nawet nie hamował.

Zdjęcia już wstawiałem ale co tam. ;)

Uno to nie Punto a Rav to nie CR-V z pancernym zawiasem.

P5240217.JPG

No to do 70 to sporo tutaj brakowało.

Napisano

Wyglada na 28,5

Napisano
Godzinę temu, Lupus napisał:

No to do 70 to sporo tutaj brakowało.

Szkoda, że N6310 nie miała aparatu to zrobiłbym brak przodu w Uno.

Jakby ktoś odciął.

;)

Napisano
39 minut temu, Joki napisał:

Szkoda, że N6310 nie miała aparatu to zrobiłbym brak przodu w Uno.

Jakby ktoś odciął.

;)

1) Chyba sam przyznasz że to co widać na zdjęciach to nie jest zarysowanie

2) Uno jest niższe od suva w związku z czym siłe uderzenia prezejeła podłoga - sprawdzałeś może czy po tym "zarysowaniu" jest prosta?

3) Jeśli nie była prosta to nie było "zarysowanie" a pewnie okolice szkody całkowitej.

Napisano
1 minutę temu, Lupus napisał:

1) Chyba sam przyznasz że to co widać na zdjęciach to nie jest zarysowanie

Nie przyznam. W środku żadnych odkształceń. Jeśli zdarte jest tylko poszycue to dla mnie głębsze zarysowanie.

2 minuty temu, Lupus napisał:

2) Uno jest niższe od suva w związku z czym siłe uderzenia prezejeła podłoga - sprawdzałeś może czy po tym "zarysowaniu" jest prosta?

Tak, podłoga i słupek były nietknięte. Próg od zewnątrz troszkę wgnieciony.

Podbiło nas. Zrobiliśmy piruet w powietrzu. Nie wiem z ilu obrotów bo tylko widziałem kątem oka jak z pełną prędkością coś w nas wjeżdża, później zawirował świat i wylądowaliśmy w tym samym kierunku. To było nawet przyjemne gdyby nie lament mojej ex. ;]Poduchy nie wystrzeliły nawet bo nie było prawie przeciążenia. Nikomu się nic nie stało. U mnie jeden siniak na kolanie od uderzenia w deskę w wyniku nagłego obrotu.

Szokiem było dla mnie, że ludzie z Uno się wygramolili bezszkodowo. On ma naprawdę wyjątkowo skuteczną strefę zgniotu z przodu. Pewnie gdyby przydzwonił w rower, też by się złożył?

;] 

6 minut temu, Lupus napisał:

3) Jeśli nie była prosta to nie było "zarysowanie" a pewnie okolice szkody całkowitej.

Naprawa półrocznego autka kosztowała 25tys. Wszystko nowe. Nawet naklejki. Bardzo dobry warsztat. Wstawiałem tu też kosztorys wtedy. Warsztat jeszcze długo sądził się z Wartą. ;)

Przy sprzedaży rzeczoznawca nawet nie odkrył tej naprawy. ;]

Napisano
15 godzin temu, zinger napisał:

Jak na tak stara konsyrukcje to ten uniak calkiem przyzwoicie wyszedl.

Zwłaszcza po uwzględnieniu ilości rdzy...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.