Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BMW 330e Plug-In Hybrid

Featured Replies

Napisano
2 minuty temu, Ryb napisał:

Dobry argument. Taki merytoryczny.

:ok:

Jeśli Audi, BMW, Mercedes czy VW to dla Ciebie dziwne marki... To chyba Ty jesteś dziwny. Co by wiele tłumaczyło.

BTW, ten szybki cudak co go chcesz kupić to na 100% będzie głośniejszy od tych SUVów wyżej.

No ale Ty już kiedyś tu darłeś szaty na temat śmiertelnie niebezpiecznej drogi hamowania rzędu 36m, aż okazało się, że Twoja Fiesta hamuje gorzej.

Dla mnie jesteś userem typu "trolluję zamiast sprawdzić".

;l

Uwielbiam te wywody :jem: Wiecej!!! 

Napisano
Przemyslenia sa proste default_grinser006.gif porownalem 5ke do X5ki i 5ka lepsza. Co mi daje porownanie do innych marek? 

Nie wiem co Ci daje porównanie do innych marek, ja porównałem do swojego odpowiednika plus inne żebyś miał mniej argumentów.

Nawet pofatygowałem się poszukać szkicu wymiarów i db aby, w razie gdybyś sprawdził, nie wyszło, że kłamie.

Żeby uzyskać taki hałas w stelvia przy 85mph, bo chyba Ci się podoba[emoji16], musiałbym otworzyć okna

Napisano
14 minut temu, wujek napisał:

Przemyslenia sa proste :phi: porownalem 5ke do X5ki i 5ka lepsza. Co mi daje porownanie do innych marek? 

To, że są auta ciche i głośne, tak samo jak dobrze i źle się prowadzące. Istnieje więc pewien próg (dość płynny ale jednak) pomiędzy tymi określeniami. I teraz jeśli SUV BMW jest o 1dB głośniejszy niż limuzyna BMW a SUV Porsche o 2s wolniejszy na torze od coupe Porsche to nie uprawnia Cię do głupiego gadania, że "wszystkie SUVy są głośne i się nie prowadzą" bo one nadal są o całe lata świetlne lepsze od większości samochodów. Zresztą sam wyżej udowadniasz, że BMW X5 jest głośniejsze od Mercedesa klasy S. A jakie ma być? Przecież to klasa S, więc porównanie co najmniej niesprawiedliwe a fakt, że musiałeś sięgnąć aż tak wysoko znaczy, że niełatwo Ci udowadniać te swoje teorie.

Zapominasz też o czymś takim jak PRZEZNACZENIE samochodów. SUVy mają być uniwersalne, co zawsze oznacza pewne kompromisy w przypadku tych tańszych lub coś, co raczej jest złotym środkiem w przypadku tych droższych. Równie dobrze możesz się zżymać że Porsche 911 jest głośne, klasa S nie skręca odpowiednio lekko a Ferrari nie chce wjechać na krawężnik. Wymyśliłeś własny świat z własnymi kryteriami i myślisz że to jedyne słuszne. 

:facepalm:

Napisano
4 minuty temu, hefi napisał:

Nie wiem co Ci daje porównanie do innych marek, ja porównałem do swojego odpowiednika plus inne żebyś miał mniej argumentów.

Nawet pofatygowałem się poszukać szkicu wymiarów i db aby, w razie gdybyś sprawdził, nie wyszło, że kłamie.

Żeby uzyskać taki hałas w stelvia przy 85mph, bo chyba Ci się podobaemoji16.png, musiałbym otworzyć okna

Skupilem sie na tej samej klasie. Stelvio mi sie podoba ale jak ja porownac do BMW 5 ano nie da sie. Co innego jak porownasz do tego samego producenta. Wtedy wychodzi, ze kazdy odpowiednik SUVa w BMW bedzie glosniejszy od sedana. Przez to w kategorii na autostrade bedzie lepszy. W innych niekoniecznie. No ale jak tu sie wlasciciel Jaguara produkuje przeciez sa inne lepsze od Skody.

Napisano
14 minut temu, wujek napisał:

Skupilem sie na tej samej klasie. Stelvio mi sie podoba ale jak ja porownac do BMW 5 ano nie da sie. Co innego jak porownasz do tego samego producenta. Wtedy wychodzi, ze kazdy odpowiednik SUVa w BMW bedzie glosniejszy od sedana. Przez to w kategorii na autostrade bedzie lepszy. 

Mylisz "lepszy" (a nadal dobry) z "nie nadaje się". Bo wyżej napisałeś, że SUVy nie nadają się do jazdy autostradą. Niestety gdyby użyć Twojej retoryki to sportowe auta też się nie nadają (za głośno), sedany się nie nadają (za mały bagażnik), kombi się nie nadają (bo głośniejsze niż sedany), kompakty się nie nadają (bo i małe i głośne), o niższych klasach nie wspominając.

Trollujesz i tyle.

Napisano
Dnia 20.04.2020 o 22:13, prawoimotoryzacja napisał:

Sformułowanie bardzo trafne, lecz czasem warto jednak założyć, że czegoś nie da się inaczej zrozumieć/odczytać, niż poznać faktyczne intencje danej osoby.

Kiedy np.?

Napisano
  • Autor
17 godzin temu, 29 napisał:

A propos Audi A5: Czy we wszystkich egzemplarzach S-tronic "chrobocze" i słychać na krótko przed zatrzymaniem się, jak klocki próbują zatrzymać tarcze hamulcowe?;]

W A5 TFSI 45 z napędem Q nie występuje. Przed chwilą sprawdzone.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.