Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Instalacja STAG - dobór filtrów

Featured Replies

Napisano

Potrzebuję pomocy w doborze filtrów.
Instalacja STAG:
- Reduktor AC R01/150
- wtryskiwacze AC W03
- sterownik Qbox plus
- elektrozawór Valtek

Filtr fazy lotnej chciałbym wziąć z Czaji, tylko podpowiedzcie który z filtrów wybrać FL01 czy FL03 ? Serwis gdzie dotychczas robiłem przeglądy z tego co widziałem ostatnio założył FL03P. A może po prostu założyć to sam ?

Filtr fazy ciekłej - jaki tutaj wogóle powinien być - jak go dobrać i czy wogóle bez demontażu można sprawdzić co tam jest (średnica, wielkość itd) ?

Edytowane przez przemty

Napisano

Z standardowych puszkowych FFL to FL03P jest ok, niżej bym nie schodził. Chyba że chcesz odstojnik zamontować, ale to wiąże się z przeróbką. Z FFC odczytaj oznaczenia na elektrozaworze gdzie jest zabudowany FFC. Powinieneś po tym dojść jaki jest wkład.

Napisano
  • Autor
5 godzin temu, steyr napisał:

Z standardowych puszkowych FFL to FL03P jest ok, niżej bym nie schodził. Chyba że chcesz odstojnik zamontować, ale to wiąże się z przeróbką. Z FFC odczytaj oznaczenia na elektrozaworze gdzie jest zabudowany FFC. Powinieneś po tym dojść jaki jest wkład.

CZyli wnioskuję, że FL01 jest to gorszej jakości filtr?
Drugi filtr - poza nazwą Valtec pozostałe napisy mało czytelne.

Napisano

Faza lotna to ja bym dal albo odstojnik, albo jakis inny polecany. Mam u siebie kme wlokno i wylot po 15kkm czysciutki. Silnik 2.0
W 1.6 mialem ten fl01. Po 5kkm zmienilem na kme, wylot w fl01 byl zabarwiony na braz, czyli przepuszczal frakcje do wtryskiwaczy

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
6 godzin temu, WaWeR napisał:

Faza lotna to ja bym dal albo odstojnik, albo jakis inny polecany. Mam u siebie kme wlokno i wylot po 15kkm czysciutki. Silnik 2.0
W 1.6 mialem ten fl01. Po 5kkm zmienilem na kme, wylot w fl01 byl zabarwiony na braz, czyli przepuszczal frakcje do wtryskiwaczy

Czyli dokładnie który KME ?

Napisano

Kme wlokno szklane.

Napisano

https://allegro.pl/oferta/kme-filtr-fazy-lotnej-lpg-12x12mm-wlokno-szklane-9155046406?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Po 10-15 kkm wymieniasz juz sam wklad

Lub jak masz miejsce to mozesz dac

https://allegro.pl/oferta/alex-ultra-360-filtr-fazy-lotnej-odstojnikowy-12mm-9175289787?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Tez dosc chwalone, tez wymieniasz sam wklad, ale tez warto o nich poczytac by poznac wady i zalety.

Napisano

Przy odstojniku jedyna taka wada że pasuje odstojnik przy wymianie wkładu oczyścić z syfu. Przy standardowej puszcze odkręcasz 2 opaski wymieniasz i skręcasz opaski z powrotem.

Napisano

Wymieniajac wklad tez wypada oczyscic puche.

• 3 tygodnie później...
Napisano
Dnia 3.05.2020 o 22:31, steyr napisał:

Przy odstojniku jedyna taka wada że pasuje odstojnik przy wymianie wkładu oczyścić z syfu. Przy standardowej puszcze odkręcasz 2 opaski wymieniasz i skręcasz opaski z powrotem.

od takiego P&P masz FL02.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.