Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Układanie płyt chodnikowych

Featured Replies

Napisano

Hej, mam 12,2mkw płyt chodnikowych do ułożenia. Chciałbym zamówić materiał do podbudowy tych płyt. Natomiast na każdej stronie/serwisie są podawane inne grubości warstw i już się z tym pogubiłem. Płyty mam 4cm dla ruchu pieszego. 

Ze wstępnych kalkulacji wyszło mi, że dla 15cm podbudowy z piasku potrzebuję 1,9m3 piasku + 0,6m3 do wymieszania z suchym betonem z worka. 
W internetach piszą różnie. Powinna być od dołu: warstwa piasku 15cm > warstwa wymieszana z betonem 5cm > płyta, czy też warstwa piasku 15cm > warstwa wymieszana z betonem 5cm > wastwa piasku 5cm? 

Jak radzicie?

Napisano

Wg mnie i tego co widziałem na moim podjeździe - opcja 1 - warstwa piasku 15cm > warstwa wymieszana z betonem 5cm > płyta.

Napisano
1 godzinę temu, Tomasteam napisał:

Wg mnie i tego co widziałem na moim podjeździe - opcja 1 - warstwa piasku 15cm > warstwa wymieszana z betonem 5cm > płyta.

Tak robiłem.

Wybrałem ziemię, obsadzilem obrzeża. Wysłałem sporo żwiru, a na to podsypka z piasku z cementem. 

Napisano

To co Ty chcesz zrobić to prawdopodobnie i bez podbudowy by dało radę, ale będzie pewność, że się nie rozjedzie.

Napisano
  • Autor

@ZUBERTO spoko, jak ja tam zrobię podbudowę to nośność będzie lepsza niż na S8 w Markach ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.