Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Listwy dylatacyjne - lub połączenie panel/gres

Featured Replies

Napisano

Podpowiecie jak w ładny i minimalistyczny sposób połączyć gres z panelem? Monter paneli odrzucił korek, bo to podobno nie jest połączenie zapewniające dylatację i nie daje gwarancji na montaż (ale nadal rozważamy). Jak macie połączone płytki/gres z panelem? są jakieś cieniutkie listwewki dylatacyjne? najlepiej wpuszczane a nie nakładane? Jak połączyć ładnie panel z wykładziną? A co położyć między płytkami w łazience i panelem w korytarzu? Wszystkie zdjęcia mile widziane :)

Napisano
15 minut temu, Marysia napisał:

Podpowiecie jak w ładny i minimalistyczny sposób połączyć gres z panelem? Monter paneli odrzucił korek, bo to podobno nie jest połączenie zapewniające dylatację i nie daje gwarancji na montaż (ale nadal rozważamy). Jak macie połączone płytki/gres z panelem? są jakieś cieniutkie listwewki dylatacyjne? najlepiej wpuszczane a nie nakładane? Jak połączyć ładnie panel z wykładziną? A co położyć między płytkami w łazience i panelem w korytarzu? Wszystkie zdjęcia mile widziane :)

podłoga z paneli pływająca ?

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, bergerac napisał:

podłoga z paneli pływająca ?

Tak.

Napisano
Godzinę temu, Marysia napisał:

Ale w jaki sposób korek 'nie zapewnia dylatacji'?

Ja dałem listwę korkową. Akurat podpasowała mi grubość na wcisk.

Napisano
49 minut temu, Marysia napisał:

Tak.

To najsłabszy punkt tematu. Zgodnie ze sztuką łączenie powinno być zakryte, coś jak taka listwa:

laczenie-plytek-z-panelami-2-300x200.jpg

wygląda to jednak fatalnie, więc ja osobiście dałem po prostu fugę z silikonu. Nic się nie dzieje, wszystko jest OK.

Napisano

Sikaflex, czy jakoś tak się to nazywa. Jest specjalna masa do wypełniania taki szczelin, jest elastyczna i bardzo trwała. AFAIR jest w kilku kolorach.

Wystarczy chwila roboty, trochę taśmy papierowej i jest ładnie i równo zrobione.

U mnie leży 6 lat i ma się dobrze, wygląda znacznie lepiej niż wydłubany korek czy wystające plastiki.

Napisano
26 minut temu, sherif napisał:

Sikaflex, czy jakoś tak się to nazywa. Jest specjalna masa do wypełniania taki szczelin, jest elastyczna i bardzo trwała. AFAIR jest w kilku kolorach.

Wystarczy chwila roboty, trochę taśmy papierowej i jest ładnie i równo zrobione.

U mnie leży 6 lat i ma się dobrze, wygląda znacznie lepiej niż wydłubany korek czy wystające plastiki.

Dokładnie tak :ok: Dodatkowo Sikaflex można również obrabiać - np. szlifować 

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, sherif napisał:

2 godziny temu, bergerac napisał:

Dokładnie tak :ok: Dodatkowo Sikaflex można również obrabiać - np. szlifować 

Chłopaki podrzucicie jakieś zdjęcia tego rozwiązania?

Napisano

Takie coś

image.png.b16cf3ceb764f63c3f2e3a00aa0b77a5.png

Napisano
  • Autor
Teraz, ccLot napisał:

Takie coś

Że takie coś to wiem - bardziej mi chodzi o to jak to w życiu wygląda :)

Napisano

Jak fuga z silikonu.

Napisano
37 minut temu, Marysia napisał:

Chłopaki podrzucicie jakieś zdjęcia tego rozwiązania?

Tak:

20200831_211238.jpg.aeaf93e2ebec921f76dfa67b04b86f0b.jpg

20200831_211247.jpg.d2b47bd75dc77afcf561f9226f79ac89.jpg

Napisano

Ja pomiedzy parkietem a gresem mam silikon i glowy sobie tym nie zawracalem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.