Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hydraulika zewnetrzna

Featured Replies

Napisano

Umywalki podłączone i dzialaja czas na atak na zewnątrz.

Jest sobie taki kranik wychodzacy z domu. Muszę go z 50cm podnieść do góry bo jest za nisko. Czyli potrzebne pewnie ze dwa kolanka, kawałek rurki i jakieś mocowania do elewacji. To jakieś stalowe elementy mogą być? Gwinty tak samo pakułami i pastą? Na co uważać?5e442c7209f25ec3884a600ff68479f1.jpg

Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Ja mam zrobione na rurkach PP i tylko przedłużyłem stalową ocynkowaną przy ocieplaniu (pomalowałem hameritem dodatkowo). Jeżeli nie masz zgrzewarki to najprościej stal, tak jak piszesz dwa kolanka, rurka i pakuły. Możesz dodatkowo wsadzić w otulinę, zawsze to mniejsze ryzyko zamarznięcia trochę. Ale ja przy mrozach raczej zakręcam.

Napisano
52 minuty temu, bielaPL napisał:

Jest sobie taki kranik wychodzacy z domu. Muszę go z 50cm podnieść do góry bo jest za nisko. 

A on nie jest po to tak nisko, by w razie czego moc spuścić wodę z instalacji ?

Napisano
  • Autor
A on nie jest po to tak nisko, by w razie czego moc spuścić wodę z instalacji ?
Nie... Jak robił teren był niżej... Jest niewygodnie bo nawet rozgałęźnik węży się nie mieścił i musiałem to w bok przekrzywic.

Napisano
11 minut temu, bielaPL napisał:

Nie... Jak robił teren był niżej... Jest niewygodnie bo nawet rozgałęźnik węży się nie mieścił i musiałem to w bok przekrzywic.

Podobnie musiałem dać w bok, gdy doszła kostka .

Zresztą teren wokół domu trochę podniosłem 

Napisano
15 hours ago, bielaPL said:

Czyli potrzebne pewnie ze dwa kolanka, kawałek rurki i jakieś mocowania do elewacji. To jakieś stalowe elementy mogą być? Gwinty tak samo pakułami i pastą? Na co uważać?

Mogą być stalowe (ocynk) albo PP. Musisz tylko zadbać, żeby w zimę można było z tego wodę spuścić, czyli (najlepiej od środka) drugi zawór i spust.

Zaniedbasz i po zabawie, a co więcej po odwilży będziesz mieć niekontrolowaną fontannę ;] 

Napisano
  • Autor
8 minut temu, kiziuk napisał:

Mogą być stalowe (ocynk) albo PP. Musisz tylko zadbać, żeby w zimę można było z tego wodę spuścić, czyli (najlepiej od środka) drugi zawór i spust.

Zaniedbasz i po zabawie, a co więcej po odwilży będziesz mieć niekontrolowaną fontannę ;] 

od środka już nie da rady, całość idzie pod posadzką, dodam w miejsce tego kranu co jest teraz zawór kątowy i to powinno załatwić sprawę żeby dobrze spuścić wodę

Zawór kątowy 1/2"X3/8X3/4" PIONOWY DURO

Napisano
1 minute ago, bielaPL said:

dodam w miejsce tego kranu co jest teraz zawór kątowy i to powinno załatwić sprawę

Przy współczesnej zimie może da radę, ale przy -20 obawiałbym się, że utrąci się przy samej ścianie.

Napisano

Ja na wszelki wypadek ściągam wodę odkurzaczem 😄

Napisano
20 godzin temu, bielaPL napisał:

Jest sobie taki kranik wychodzacy z domu. Muszę go z 50cm podnieść do góry bo jest za nisko. Czyli potrzebne pewnie ze dwa kolanka, kawałek rurki i jakieś mocowania do elewacji. To jakieś stalowe elementy mogą być? Gwinty tak samo pakułami i pastą? Na co uważać?

Jeżeli nie chcesz się narobić a efekt będzie podobny to kup wężyk elastyczny i do góry o tyle ile chcesz. O dziwo wężyk zimę mi przetrwał, przedłużka z rurek puściła przy kolanku (robiłem tak i tak).

Napisano
W dniu 23.11.2020 o 10:42, kiziuk napisał:

Przy współczesnej zimie może da radę, ale przy -20 obawiałbym się, że utrąci się przy samej ścianie.

Jak wypuści całą wodę z instalacji to jak ma się utrącić ? po drugiej stronie ściany od środka zawór odcinający i wypuścić na zimę wodę z instalacji zewnętrznej i nic się nie powinno stać.

Napisano
7 minutes ago, Rudobrody said:

Jak wypuści całą wodę z instalacji to jak ma się utrącić ?

To zasugerowałem, ale ponoć się nie da :phi: 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.