Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Akumulator OE Reanult w sklepie motoryzacyjnym

Featured Replies

Napisano

Jakiś czas temu byłem zmuszony do zakupu akumulatora i moją uwagę zwrócił jeden w sklep w okolicy, który sprzedaje rzekomo nowe akumulatory fabryczne Renault w cenie Boscha czy Varty. Zapaliła mi się w głowie lampka, skąd zwykły sklep może mieć OE akumulatory Reanult, skoro w ASO taki aku jest pewnie ze dwa razy droższy od typowych masówek. 

Napisano
5 minutes ago, rostex said:

Jakiś czas temu byłem zmuszony do zakupu akumulatora i moją uwagę zwrócił jeden w sklep w okolicy, który sprzedaje rzekomo nowe akumulatory fabryczne Renault w cenie Boscha czy Varty. Zapaliła mi się w głowie lampka, skąd zwykły sklep może mieć OE akumulatory Reanult, skoro w ASO taki aku jest pewnie ze dwa razy droższy od typowych masówek. 

Przeciez Renault pewnie nie produkuje akumulatorow, wiec to najwyzej moze byc akumulator, ktory jest identyczny z tym montowanym w nowych autach.

BTW. A jaki to jest ten akumulator OE w Renault?

Edytowane przez Maciej__

Napisano

A inne części? Przecież można spokojnie w sklepie motoryzacyjnym kupić filtry, wycieraczki, sprzęgła, rozrządy, elementy zawieszenia OE Renault.

Są w całkiem przyzwoitych cenach. A w ASO sporo droższe. Choć np. czujniki ciśnienie do kół w ASO były najtańsze 🙂

Czyli bateria OE też może być.

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, Maciej__ napisał:

Przeciez Renault pewnie nie produkuje akumulatorow, wiec to najwyzej moze byc akumulator, ktory jest identyczny z tym montowanym w nowych autach.

BTW. A jaki to jest ten akumulator OE w Renault?

Taki:

Screenshot_20210312_120407.jpg

Napisano
3 godziny temu, rostex napisał:

Swego czasu a może i nadal był sklep we Wrocku z częściami do Renault i dużo części jak nie większość mieli OE.

Napisano

sklep kupuje czesci w ASO i sprzedaje dalej. Nic dziwnego. 

Napisano

Z tego co pisali o tych akumulatorach na forum Laguny, to to jest produkcji Varta/Bosch, podobno to samo kodowanie, więc takie wnioski wysnuli.

A części OE Renault bez problemu można kupić np. w Motostacja.pl czy innych internetowych, więc stacjonarnie też nie widzę by było to podejrzane. Być może kupili to z ASO bo było w dobrej cenie.

Ja mam np. akumulator Motrio, to jest jakaś submarka Renault, podobnie jak części do Forda Motorcraft.

Edytowane przez analyzer64

Napisano
22 godziny temu, analyzer64 napisał:

Z tego co pisali o tych akumulatorach na forum Laguny, to to jest produkcji Varta/Bosch

Z tego co widzę na aukcjach to bywają też rumuńskie, choć foto niezbyt wyraźne. Może wraz z przejęciem Dacii zamawiają aku na lokalnym rynku, stąd i ceny konkurencyjne:hmm:

Co do samej Varty/Boscha to chyba z rok temu miało dojść do rozwodu tych firm, znaczy Bosch miał poszukać innego producenta...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.