Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Malowanie ścian- wałek vs pistolet?

Featured Replies

Napisano

Czeka mnie malowanie kilku pokojów w domu i zastanawiam się czym malować: wałkiem, czy może pistoletem natryskowym (malowałem już wałkiem, ale chcę "ułatwić i przyspieszyć" robotę). Czy może ktoś polecić pistolet/agregat do malowania w okolicy 300zł, może być coś pod kompresor 24l?!

Edytowane przez grzes25

Napisano

Raz malowałem pistoletem, to była porażka. Ten czas co teoretycznie zaoszczędzisz na malowaniu to stracisz na sprzątanie. 

Napisano

pistoletem to najlepiej się maluje gołe ściany po stanie surowym jak jeszcze podłóg nie ma

Napisano

Czym więcej kolorów tym więcej oklejania ścian i sufitu żeby nie zapylić już pomalowane :) 

Napisano

Z takim pistoletem za 300 zł to daj sobie spokój.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Napisano

Te pistolety powietrzne są nic nie warte. Nawet te podpinane do kompresora, do malowania pokojów się raczej nie nadają.

Jak chcesz natrysk to tylko bezpowietrzny.

Krawiec

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 19.04.2021 o 06:50, technix napisał:

Czyli jaki?

Ciśnieniowy.

Napisano
W dniu 9.04.2021 o 10:37, grzes25 napisał:

Czeka mnie malowanie kilku pokojów w domu i zastanawiam się czym malować: wałkiem, czy może pistoletem natryskowym (malowałem już wałkiem, ale chcę "ułatwić i przyspieszyć" robotę). Czy może ktoś polecić pistolet/agregat do malowania w okolicy 300zł, może być coś pod kompresor 24l?!

Osobiście zastanawiałem się nad natryskiem, ale wybrałem wałek, brak oklejania, robisz i gotowe.

Kolega kilka tygodni temu robił natryskiem. Kupił jakiś tam kompresorek za kilka stów. Mówił, że świetna opcja, jedyny i największy problem to oklejanie, wszystkiego co może dostać z pistoletu. Na to stracił masę czasu, ale w ogólnym rozrachunku był zadowolony.

Poza tym natrysk tylko na nowo budowanych ścianach. Nie wyobrażam sobie malowania tym urządzonego domu. Była by sieczka ;]

Napisano

Jeśli nie masz gołych ścian i wielkiej powierzchni, to wałek.

Pistolet na powietrze świetnie nadaje się do konstrukcji ogrodowych - tam postęp prac jest kosmiczny.

Jest jeszcze malowanie hydrodynamiczne, ale to drogo i też profi zastosowanie.

Napisano

Agregat hydrodynamiczny pewnie można pożyczyć...

Krawiec

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.