maxartur Posted September 22, 2021 Share Posted September 22, 2021 Od pół roku w Białej Podlaskiej woj.lubelskie przy hotelu Ducat na ulicy Warszawskiej stoi działająca ładowarka 40kW firmy GreenWay. A od tygodnia (prawdopodobnie Tesla) stawia swoje punkty ładowania w taki sposób, że uniemożliwi korzystanie z ładowarki konkurencji... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrBEAN Posted September 22, 2021 Share Posted September 22, 2021 31 minut temu, maxartur napisał: Od pół roku w Białej Podlaskiej woj.lubelskie przy hotelu Ducat na ulicy Warszawskiej stoi działająca ładowarka 40kW firmy GreenWay. A od tygodnia (prawdopodobnie Tesla) stawia swoje punkty ładowania w taki sposób, że uniemożliwi korzystanie z ładowarki konkurencji... Dobre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HelixSv Posted September 22, 2021 Share Posted September 22, 2021 1 hour ago, maxartur said: Od pół roku w Białej Podlaskiej woj.lubelskie przy hotelu Ducat na ulicy Warszawskiej stoi działająca ładowarka 40kW firmy GreenWay. A od tygodnia (prawdopodobnie Tesla) stawia swoje punkty ładowania w taki sposób, że uniemożliwi korzystanie z ładowarki konkurencji... To chyba nie Tesla. Przynajmniej https://supercharge.info/map i https://www.tesla.com/pl_PL/findus?v=2&bounds=56.65017117386594%2C24.595608536050406%2C47.37466163155469%2C15.958357054636565&zoom=6&filters=supercharger milczą o tej lokalizacji. Może to sam GreenWay coś przerabia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxartur Posted September 23, 2021 Author Share Posted September 23, 2021 15 godzin temu, HelixSv napisał: To chyba nie Tesla. Przynajmniej https://supercharge.info/map i https://www.tesla.com/pl_PL/findus?v=2&bounds=56.65017117386594%2C24.595608536050406%2C47.37466163155469%2C15.958357054636565&zoom=6&filters=supercharger milczą o tej lokalizacji. Może to sam GreenWay coś przerabia. Co ciekawe po rozmowie z GreenWay to stwierdzili, że nic na ten temat nie wiedzą i to nie oni robią te nowe ładowarki ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrBEAN Posted September 23, 2021 Share Posted September 23, 2021 21 minut temu, maxartur napisał: Co ciekawe po rozmowie z GreenWay to stwierdzili, że nic na ten temat nie wiedzą i to nie oni robią te nowe ładowarki To może Orlen stawia swoją, bo to na terenie ich stacji jest. Ciekawe, monituj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxartur Posted September 24, 2021 Author Share Posted September 24, 2021 23 godziny temu, mrBEAN napisał: To może Orlen stawia swoją, bo to na terenie ich stacji jest. Ciekawe, monituj Będę to nadzorować bo bardzo mnie to ciekawi. Orlen raczej nie bo jest to teren hotelu a nie Orlenu. Orlen, który tam się mieści też jest franczyzą Po ilości stanowisk i ich rozmieszczenia cały czas wygląda na Teslę hmm... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrBEAN Posted September 24, 2021 Share Posted September 24, 2021 @maxartur @format Wydzieliłem do osobnego wątku, bo temat ciekawy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxartur Posted September 27, 2021 Author Share Posted September 27, 2021 (edited) Dzisiaj dołożyli kolejne stanowiska. Jest ich już 8 . Jeśli będą podwójne to będzie ich aż 16 . Niestety pytałem dziś kilka osób pracujących przy tym. To nie wiedzą albo nie chcą powiedzieć dla kogo robią Edited September 27, 2021 by maxartur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HelixSv Posted September 27, 2021 Share Posted September 27, 2021 16 minutes ago, maxartur said: Dzisiaj dołożyli kolejne stanowiska. Jest ich już 8 . Jeśli będą podwójne to będzie ich aż 16 . Niestety pytałem dziś kilka osób pracujących przy tym. To nie wiedzą albo nie chcą powiedzieć dla kogo robią Wygląda na Teslę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxartur Posted September 27, 2021 Author Share Posted September 27, 2021 26 minut temu, HelixSv napisał: Wygląda na Teslę... Też mi tak wygląda, ale aż tak brzydko by to robili, że blokują dojazd do GreenWay Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrBEAN Posted September 27, 2021 Share Posted September 27, 2021 16 minut temu, maxartur napisał: Też mi tak wygląda, ale aż tak brzydko by to robili, że blokują dojazd do GreenWay 8 słupków na zadupiu to jakoś sporo jak na Teslę, a jeszcze więcej jak na kogokolwiek innego. Z drugiej strony Lućmierz ma 8 stanowisk, więc wychodzi, że faktycznie Tesla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxartur Posted September 27, 2021 Author Share Posted September 27, 2021 (edited) 57 minut temu, mrBEAN napisał: 8 słupków na zadupiu to jakoś sporo jak na Teslę, a jeszcze więcej jak na kogokolwiek innego. Z drugiej strony Lućmierz ma 8 stanowisk, więc wychodzi, że faktycznie Tesla. No nie obrażaj wschodu Polski To jest przy drodze międzynarodowej E30 i niedługo przy autostradzie A2 Edited September 27, 2021 by maxartur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrBEAN Posted September 27, 2021 Share Posted September 27, 2021 19 minut temu, maxartur napisał: No nie obrażaj wschodu Polski To jest przy drodze międzynarodowej E30 i niedługo przy autostradzie A2 Proszę tego nie brać do siebie Ale trasa raczej mało uczęszczana przez naszych obywateli. Natomiast międzynarodowo idealnie. W końcu do Chin dociągną Jeszcze większym zadupiem jest zachód Polski, bo tu jeden bidny SC w Kostomłotach, a tak puuuustka Ogólnie ciekawe, bo na mapie Tesli nie chwalą się tym SC. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HelixSv Posted September 27, 2021 Share Posted September 27, 2021 29 minutes ago, maxartur said: No nie obrażaj wschodu Polski To jest przy drodze międzynarodowej E30 i niedługo przy autostradzie A2 Od razu międzynarodowej... Szosa na Białoruś i tyle. Chyba Musk szykuje się do ofensywy na Moskwę! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxartur Posted September 27, 2021 Author Share Posted September 27, 2021 32 minuty temu, mrBEAN napisał: Proszę tego nie brać do siebie Ale trasa raczej mało uczęszczana przez naszych obywateli. Natomiast międzynarodowo idealnie. W końcu do Chin dociągną Jeszcze większym zadupiem jest zachód Polski, bo tu jeden bidny SC w Kostomłotach, a tak puuuustka Ogólnie ciekawe, bo na mapie Tesli nie chwalą się tym SC. No właśnie dlatego nie jesteśmy pewny że to Tesla. Choć faktycznie bardzo dużo na rosyjskich i białoruskich blachach Tesli na tym GreenWay ładowało się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxartur Posted October 4, 2021 Author Share Posted October 4, 2021 A ja dziś kolejny raz zajrzałem na budowe i chyba to przestaje wyglądać na ładowarki 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrBEAN Posted October 4, 2021 Share Posted October 4, 2021 2 godziny temu, maxartur napisał: A ja dziś kolejny raz zajrzałem na budowe i chyba to przestaje wyglądać na ładowarki Teraz jak carporty pod fotowoltaikę Ale jakby ładowarki dołożyć..., to źle by nie było Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxartur Posted October 16, 2021 Author Share Posted October 16, 2021 W dniu 4.10.2021 o 23:30, mrBEAN napisał: Teraz jak carporty pod fotowoltaikę Ale jakby ładowarki dołożyć..., to źle by nie było Dostęp do GreenWay jest mocno utrudniony 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts