Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odchodzą płytki od ściany kolejny kwiatek po remoncie

Featured Replies

Napisano

Cześć.

Wychodzi kolejna pamiątka po tym ch***u co mi remont w mieszkaniu robił....

W aneksie jak pukam plytki :swinka: to słuchać pustkę pod spodem. 

Na co się szykować? Jak to naprawić?

Za lodówka jakbym się postarał to łapiąc od dołu bym je oderwał od ściany...

Ps da się jakoś odegrać na glabom co mi remont robili?

Napisano

I po trzech latach zaczynasz robić dym? Dopiero teraz sprawdzasz wykonanie? Ps kto kupował płytki i klej?

Napisano
  • Autor
Teraz, zzzz napisał:

I po trzech latach zaczynasz robić dym? Dopiero teraz sprawdzasz wykonanie? Ps kto kupował płytki i klej?

Zaraz moment.

Po pierwsze, lista spierodlonych ( inaczej tego się nie da nazwać) rzeczy jest długa.

Po drugie wcześniej nie odchodziły.

Po trzecie płytki kupowałem ja klej oni.

Napisano

U mojej mamy już 20 lat płytki się trzymają a pukaly i stukały od samego początku, wydawało się że kiedyś odpadną.

Wysłane z mojego RMX2086 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Miałem podobny przypadek do Twojego (też był głuchy odgłos przy stukaniu). Po jakimś czasie zobaczyłem że dwie płytki sklawiszowały czyli po prostu postanowiły nie trzymać płaszczyzny wobec pozostałych płytek. Wniosek: zdejmujemy płytki. Ponumerowałem je żeby wiedzieć gdzie która była przyklejona i zacząłem zdejmować. Udało mi się zdjąć wszystkie które tego wymagały. Oczyściłem boki ze starej fugi i ponownie przykleiłem je na swoje miejsce tym klejem

Soudal.jpg.767fde47a0e543dd237e02d317f73e1c.jpg

Trzyma jak wściekły. Niechcący trochę tego kleju spadło na terakotę i zapomniałem wytrzeć. Na drugi dzień miałem spooory problem z doczyszczeniem podłogi. Ale udało mi się. 

Napisano

z klejami do płytek to już widziałem kilka akcji w swoim życiu,firma budująca obiekt rozesrała kasiorę a na wykończenie już nie było kasy, płytki na schodach przykleili na jakiś klej co wcale nie trzymał i kazali nam przymocować barierki oczywiście odmówiliśmy puki nie przykleja płytek na porządny klej chociaż te płytki przez które byśmy się przewiercali mocując barierki, i ostatnia akcja u mnie w odziedziczonym mieszkaniu, wszystkie płytki podłogowe w kuchni zdjąłem za pomocą śrubokręta;], i też może być tak u ciebie, kiepski tani klej lub za sucha masa ,lub piasek masz zamiast porządnego tynku brak unigruntu i efekt końcowy jest taki jaki jest, moim zdaniem zerwanie i przygotowanie porządnie podłoża i położenie od nowa nowych płytek

Napisano

Widziałeś jak to robili? Smarowali ścianę klejem i płytki również, czy tylko jedną z powierzchni?

Napisano
On 9/25/2021 at 9:05 AM, KotLarry said:

Cześć.

Wychodzi kolejna pamiątka po tym ch***u co mi remont w mieszkaniu robił....

W aneksie jak pukam plytki :swinka: to słuchać pustkę pod spodem. 

Na co się szykować? Jak to naprawić?

Za lodówka jakbym się postarał to łapiąc od dołu bym je oderwał od ściany...

Ps da się jakoś odegrać na glabom co mi remont robili?

Nie pukać. Jak trzy lata wytrzymały, to dalej będą wisieć.

Napisano
  • Autor
36 minut temu, blue_ napisał:

Widziałeś jak to robili? Smarowali ścianę klejem i płytki również, czy tylko jedną z powierzchni?

Niestety nie widziałem...

W zasadzie to jakby się zastanowić, to jakbym miał z nimi cały czas siedzieć, to może lepiej pomocnika wynająć i samemu robić?

Tylko kiedy pracować na taki remont [że o pracy "na życie" nie wspomnę :) ] 

Napisano
2 godziny temu, KotLarry napisał:

Tylko kiedy pracować na taki remont [że o pracy "na życie" nie wspomnę :) ] 

Ja pracuję na dwa etaty, więc da się ;]

Co do pilnowania majstrów... chyba zaglądałeś na chwilę do nich jak robili u Ciebie? Wtedy można było zobaczyć jak robią, ale pewnie nie przyszło Ci do głowy. Wiem jak to jest. Jak się człowiek czymś nie zajmuje zawodowo, to nie zna szczegółów, na co zwracać uwagę. Dlatego przed remontem powinno się zaczerpnąć trochę "ciekawostek"

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, blue_ napisał:

Ja pracuję na dwa etaty, więc da się ;]

Co do pilnowania majstrów... chyba zaglądałeś na chwilę do nich jak robili u Ciebie? Wtedy można było zobaczyć jak robią, ale pewnie nie przyszło Ci do głowy. Wiem jak to jest. Jak się człowiek czymś nie zajmuje zawodowo, to nie zna szczegółów, na co zwracać uwagę. Dlatego przed remontem powinno się zaczerpnąć trochę "ciekawostek"

zaglądałem najczęściej rano i po pracy. 
2 metry plytek na ścianie to mykneli raz dwa 

pracujesz na dwa etaty i co jeszcze remont robiłeś???

nam w tym przypadku zależało na czasie żeby wynająć mieszkanie, w którym mieszkamy i dzieki temu kredyt finansowac.

jakbym sam robil to bym robil dwa lata…

zwlaszcza ze nie mam nikogo do pomocy…

Napisano

Póki się to trzyma to bym nie zdejmował, jak odpadnie to wtedy całość na nowo, a trzymać się mogą i 5 lat w tym stanie, jeśli warunki są suche.

Ja będę zaraz kładł płytki na balkonie, bo poodpadały cokoły, betonowe narożniki przestały istnieć, więc trzeba było się tym zająć już.

Balkon przygotowywałem głównie po robocie, po 16 kończę pracę, wychodzę z pokoju i na balkon ;] Zeszło się najdłużej z czekaniem aż to wszystko poschnie, wczoraj profile balkonowe zamontowałem i jest gotowe pod płytki :ok: 

Edytowane przez analyzer64