Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Michelin crossclimate 2

Featured Replies

Napisano
2 godziny temu, ZUBERTO napisał(a):

Ja się kłócił nie będę, opony to na tyle indywidualna sprawa, że każdy może mieć inne zdanie, nawet jak na takich nie jeździł. :oki:  

Oczywiście testy sprawdziłem wcześniej i zaryzykowałem z ich kupnem.

Parę osób na AK się nie zawiodło na nich, w tym ja.

Może udało im się przejąć jakaś spoko mieszankę od Michałów?

Jest nawet o nich wątek, można się zapytać co kierowcy sądzą po jakimś czasie ich użytkowania.

Fakt, że po 2 latach od ich założenia auto poszło do żyda, ale do taczki w mieście nic mi więcej potrzebne nie było, cena do jakości za kaliber 225/45/18 rewelacyjna.

Z tym co wytłuścilem się zgadzam, co do samej jazdy na nich - miałem okazję jej zasmakować, ale nie kupiłem. Znajomy też zachwalał, że tanie i super. Niestety potwierdziło się to samo, co na innych modelach.  W tym wątku o nich jakoś też zachwytów nie ma, te parę osób to może 3, w tym Ty :hehe: Cena do jakości rewelacyjna piszesz - coż, wolałbym trochę dorzucić i kupić Nexeny, które się poprawnie zachowują - tam mogę uznać relację za rewelacyjną.  Żadnej mieszanki od Michelin nie przejęli, dostali/zrobili taką, jak była potrzebna do tego modelu/półki. Chciałeś, kupiłeś, ale chyba nie powiesz, że to nie jest dramat ma mokrym (zimą po krótkiej eksploatacji też):

obraz.png

Podkradłem z tamtego wątku. Tutaj jedna uwaga - Bridgestone. Testy nowych opon i jest źle. A005 w drugiem sezonie są masakryczne na mokrym i śniegu, a niby premium. 

PS - każdy sobie kupi co chce i moze to chwalić do upadłego, ale warto być realistą. To nie jest przypadek, że Kormoran jest jaki jest i lepszy nie bedzie. 

Napisano
W dniu 1.11.2024 o 19:55, futrzak napisał(a):

Kormoran jest jaki jest i lepszy nie bedzie.

CC+ też po 4tym sezonie były beznadziejne. Niestety nigdzie nie publikują testów opon 5 letnich, a mogło by ładnie to zweryfikować wszystkich, którzy twierdzą, że lepiej zapłacić 2x więcej za 'premium'. Niestety mieszanki teraz robią tak beznadziejne (wszyscy), że 4-5 letnie 'premiumy' są zwykle gorsze niż nowe chińczyki czy kormorany. Inna sprawa że te chińczyki czy kormorany po 2-3 latach też się na śmietnik nadają.

Napisano
5 minut temu, iwik napisał(a):

CC+ też po 4tym sezonie były beznadziejne.

Jak wrzucę w tym roku to napiszę, bo mam w jednym z 2018, zakładane 2019 i służą tylko w sezonie jesionno-zimowym - na resztę są letnie. W zeszłym sezonie były bez zarzutu, fakt, że przebieg niewielki, ale...

5 minut temu, iwik napisał(a):

Niestety nigdzie nie publikują testów opon 5 letnich, a mogło by ładnie to zweryfikować wszystkich, którzy twierdzą, że lepiej zapłacić 2x więcej za 'premium'. Niestety mieszanki teraz robią tak beznadziejne (wszyscy), że 4-5 letnie 'premiumy' są zwykle gorsze niż nowe chińczyki czy kormorany. Inna sprawa że te chińczyki czy kormorany po 2-3 latach też się na śmietnik nadają.

Zaraz, zaraz - ja od dawna twierdzę, że obecne opony po 3 latach (w zależności od modelu/producenta itd.) to już mają z górki, ale za premiumy warto zapłacić, bo przez ten czas trzymają parametry ładnie i żadne nowe chińczyki czy kormorany nie mają do nich podejścia, a jeżeli nowe na chwilę potrafią być lepsze od takich 4-5 letnich premium to nie jest żadna rekomendacja. Njaczęściej to jednak są porównywane z leciwymi dobrymi oponami i wtedy wychodzi, że nowy kormoran czy chińczyk jest lepszy. Widzę po ile lat ludzie potrafią jeździć na oponach, które kupili z samochodem. 

• 7 miesięcy później...
Napisano
W dniu 5.11.2024 o 11:08, futrzak napisał(a):

Jak wrzucę w tym roku to napiszę, bo mam w jednym z 2018, zakładane 2019 i służą tylko w sezonie jesionno-zimowym - na resztę są letnie. W zeszłym sezonie były bez zarzutu, fakt, że przebieg niewielki, ale...

Od poprzedniego postu minęło 7 miesięcy - CC+ z 2018 zaczęło się robić śliskie, przebieg samochodu ~60kkm w tym czasie, ale latem były letnie. Źle to nie wygląda, ale tego modelu nie ma od dawna.