Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pralka Beko - serwis gwarancyjny z dojazdem ?

Featured Replies

Napisano

Wygląda na to że kupiona w czerwcu zeszłego roku pralka Beko uległa awarii (dochodzi do płukania i dalej już nie idzie)

Na infolinię reklamacyjną jeszcze nie dzwoniłem bo zastanawiam się czy jest opcja serwisu, który w ramach naprawy gwarancyjnej dojedzie do mnie czy jedyną opcją jest dostarczenie pralki do wskazanego punktu serwisowego ? 

Napisano

Serwis dojedzie do Ciebie w ramach gwarancji.

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, bob96 napisał:

Serwis dojedzie do Ciebie w ramach gwarancji.

Dzięki, potwierdzili mi to też na infolinii

Na razie pralka po restarcie (odłączeniu od zasilania) działa poprawnie ale dobrze wiedzieć

Napisano
2 hours ago, Marko33 said:

Wygląda na to że kupiona w czerwcu zeszłego roku pralka Beko uległa awarii (dochodzi do płukania i dalej już nie idzie)

Na infolinię reklamacyjną jeszcze nie dzwoniłem bo zastanawiam się czy jest opcja serwisu, który w ramach naprawy gwarancyjnej dojedzie do mnie czy jedyną opcją jest dostarczenie pralki do wskazanego punktu serwisowego ? 

Duzego AGD to chyba nigdzie juz nie trzeba dostarczac do serwisu ;)

Napisano
  • Autor
56 minut temu, Maciej__ napisał:

Duzego AGD to chyba nigdzie juz nie trzeba dostarczac do serwisu ;)

Jakoś szczęśliwie unikałem takich sytuacji (stąd wątpliwości ) i oby tak zostało

Napisano
21 godzin temu, Marko33 napisał:

A czemu nie zgłaszasz z rękojmi tylko z gwarancji ??

Napisano
3 godziny temu, Oscar_ napisał:

A czemu nie zgłaszasz z rękojmi tylko z gwarancji ??

A co to zmieni dla niego? On chce tylko naprawić zepsutą pralkę i najwygodniej jest wezwać autoryzowany serwis, który przyjedzie i naprawi. 

Napisano
1 godzinę temu, spad napisał:

A co to zmieni dla niego? On chce tylko naprawić zepsutą pralkę i najwygodniej jest wezwać autoryzowany serwis, który przyjedzie i naprawi. 

A to że są troszkę inne terminy do których musi się sprzedawca odnieść.

Ale każdy robi jak uważa ;)

Napisano
  • Autor
16 minut temu, Oscar_ napisał:

A to że są troszkę inne terminy do których musi się sprzedawca odnieść.

Ale każdy robi jak uważa ;)

Wyjaśnij proszę w krótkich słowach na czym polega różnica i jakie są korzyści dla zgłaszającego.

Napisano

Przy zgłoszeniu z rękojmi to raczej trzeba dostarczyć sprzęt do sprzedającego i to w przypadku dużego agd robi problem.

Napisano
1 minutę temu, Marko33 napisał:

Wyjaśnij proszę w krótkich słowach na czym polega różnica i jakie są korzyści dla zgłaszającego.

Rękojmia :

Zgłaszasz do sprzedawcy,on organizuje serwis i jego opinię. Ma na to 14 dni. Jeżeli nie ustosunkuje się to reklamację uznaje się za rozstrzygniętą tak jak wnosiles (wymiana,zwrot pieniędzy itp)

Gwarancja : to wg zapisów w karcie gwarancyjnej ;)

Napisano
1 minutę temu, ccLot napisał:

Przy zgłoszeniu z rękojmi to raczej trzeba dostarczyć sprzęt do sprzedającego i to w przypadku dużego agd robi problem.

Zgłaszałem pół roku temu kuchnię w media expert.

Nigdzie nie jeździłem sami umówili serwisanta i przyjechał diagnozować problem na miejscu.

Narożnik w Agata meble tak samo. Przyjechali,zabrali przywieźli naprawiony.

Edytowane przez Oscar_

Napisano
Rękojmia :
Zgłaszasz do sprzedawcy,on organizuje serwis i jego opinię. Ma na to 14 dni. Jeżeli nie ustosunkuje się to reklamację uznaje się za rozstrzygniętą tak jak wnosiles (wymiana,zwrot pieniędzy itp)

Gwarancja : to wg zapisów w karcie gwarancyjnej [emoji6]
I to jest ten twój zysk? To więcej roboty niz gwarancją producenta. Przy dużym AGD wybierasz serwis z listy producenta, dzwonisz, gość przyjeżdża naprawić. Dzień, dwa i naprawione. Więc rękojmia to bujanie się chyba tylko dla zasady niż praktyczności.

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

Napisano
12 godzin temu, spad napisał:

I to jest ten twój zysk? To więcej roboty niz gwarancją producenta. Przy dużym AGD wybierasz serwis z listy producenta, dzwonisz, gość przyjeżdża naprawić. Dzień, dwa i naprawione. Więc rękojmia to bujanie się chyba tylko dla zasady niż praktyczności.

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

Yhymm a gwarant mówi że na części trzeba czekać miesiąc i czekasz...