Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Koniec swiata uzywane elektryki stanialy

Featured Replies

Napisano

Dosc zaskakujace...

"Dane AAA Auto wskazują, że w maju 2019 roku mediana ceny aut elektrycznych na wtórnym rynku była bardzo wysoka i wynosiła 185 tysięcy złotych. Za taką kwotę można było kupić samochód, którego mediana wieku wynosiła 2 lata, a - przebiegu 36 tys. km. Do maja 2022 roku sytuacja uległa dużej zmianie, ponieważ mediana ceny auta elektrycznego spadła do 102,4 tys. złotych." 

zrodlo samar https://www.samar.pl/__/3/3.a/115027/3.sc/11/Używane-auta-na-prąd-staniały-o-45-proc---.html?locale=pl_PL

Napisano

Możliwe, że przyczynił się do tego rosnący import starszych Leafów z Norwegii. 

Napisano

Poczekajmy aż mateusek rzuci milion ma rynek, będą po 20kzł.

Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka

Napisano
2 godziny temu, wujek napisał:

Dosc zaskakujace...

Bardzo zaskakujące, ja obserwuje stale rosnące ceny w ogłoszeniach.

2 godziny temu, HelixSv napisał:

Możliwe, że przyczynił się do tego rosnący import starszych Leafów z Norwegii. 

Ale one wcale nie tanieją, ściągają lepiej wyposażone, odpowiednio droższe wersje. Nie da się kupić taniej niż np. przed rokiem.

Napisano
3 godziny temu, wujek napisał:

Dosc zaskakujace...

"Dane AAA Auto wskazują, że w maju 2019 roku mediana ceny aut elektrycznych na wtórnym rynku była bardzo wysoka i wynosiła 185 tysięcy złotych. Za taką kwotę można było kupić samochód, którego mediana wieku wynosiła 2 lata, a - przebiegu 36 tys. km. Do maja 2022 roku sytuacja uległa dużej zmianie, ponieważ mediana ceny auta elektrycznego spadła do 102,4 tys. złotych." 

zrodlo samar https://www.samar.pl/__/3/3.a/115027/3.sc/11/Używane-auta-na-prąd-staniały-o-45-proc---.html?locale=pl_PL

Po prostu die pojawiły używki, a do tego więcej szrotu, bo wzrósł import najstarszych Leafów. W 2019 to w ogłoszeniach było niewiele EV. 

A ceny od 5 lat zbliżone.

Mój ex Leaf sprzedałby się teraz w zbliżonej cenie co w 2018, a ex Ioniq również, może nawet ciut drożej. 

Napisano
  • Autor
50 minut temu, komor napisał:

Bardzo zaskakujące, ja obserwuje stale rosnące ceny w ogłoszeniach.

Ale one wcale nie tanieją, ściągają lepiej wyposażone, odpowiednio droższe wersje. Nie da się kupić taniej niż np. przed rokiem.

Cena w ogloszeniu a cena transakcyjna to dwie rozne rzeczy. 

Napisano
1 hour ago, komor said:

Ale ja nie piszę, że używane Leafy tanieją. Tylko, że możliwe, że udział używanych Leafów w ogóle kupowanych EV wzrasta.