Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pomysły na wystrój kuchni

Featured Replies

Napisano

Urządzam sobie swoją ruderę mocno specyficznie, o czym w razie chęci więcej na jutubie...

Nowy wystrój w Ruderze na wygwiździe! - YouTube

W każdym razie - przyszedł czas na kuchnię i chciałbym pozostać w klimacie antyczno - loftowo - industrialnym, więc klasyczny pomysł cegła, a że nie lubię podróbek poszłaby oryginalna, żadne tam imitacje, fakt ciut drogawo (koło stówki za metr), ale przeżyję, tylko w aspekcie praktycznym - to trzeba czymś pomalować żeby to zabezpieczyć? Kuchnia mega mocno używana, cały czas coś pichcę i to dużo, więc goła cegła momentalnie zarośnie syfem z brudu i tłuszczu, bo rzadko sprzątam... Są jakieś lakiery bezbarwne? Będzie to jakoś wyglądać, czy pomalowane będzie wiało kiczem?

Kolejny pomysł - coś na styl muru pruskiego - żeby powstawiać jakieś deski między te cegły i opalić je palnikiem - sporo w całej chacie takich akcentów z opalanego drewna.

Jeszcze inny pomysł - na jednej z randek laska miała takie szkło w kuchni z jakimś obrazkiem - nawet, nawet to wyglądało, ale dała za to jakieś ciężkie pieniądzory - 1300 zeta i to jakiś czas temu, chciałbym może mieć podobne ale z własnym wzorem, bo firmy mają 2 wzorki na krzyż, a ja chciałbym jakiś czołg Wehrmachtu najlepiej, dodatkowo pomyślałem, by dać takie zdjęcia w stategicznych miejscach, czyli za kuchenką i za stołem, na których często coś może chlapnąć, by łatwo to zmyć. Czy wkomponowanie takiego obrazka w zwykłą antyramę spełni oczekiwania, czy jakieś są inne patenty?

I jeszcze opcja budżetowa - ostatnio jak zamawiałem kozę, przyszła w takiej skrzynce z jakiejś sklejki kilkumilimetrowej, zrobiłem sobie z niej pojemniki na drewno i wyszło to całkiem fajnie po opaleniu palnikiem, a gdyby coś takiego dać na ściany i polakierować, by syfu nie zbierało?

Znacie jakieś blogi, kanały jutubowe albo macie jeszcze własne inspiracje na wystrój? Najlepiej coś maskującego masakrycznie krzywe ściany i braki jakichkolwiek kątów prostych. Wszelkie standardowe rozwiązania odpadają - nie po to dwadzieścia lat marzyłem o głupotach, by żyć teraz jak rozsądny człowiek ;)

Edytowane przez Josyp

Napisano
Teraz, Josyp napisał(a):

Urządzam sobie swoją ruderę mocno specyficznie, o czym w razie chęci więcej na jutubie...

Teraz w każdym salonie stoi gramofon na płyty winylowe to modny też pewnie będzie wystrój kuchni w barwach jaskini a zamiast lodówki ekologicznym rozwiązaniem będzie ziemianka no i oczywiście musowo styl vintage czyli zamiast dresów worek po ziemniakach...:oki:

Napisano

Rób to, co ci sie podoba. 

Wystrój to rzecz gustu. Masz ochotę pomalować cegłę klarem-to maluj. 

Jeśli jednak chcesz praktycznie, to idź w gładkie, niechłonne powierzchnie. Łatwiej je utrzymać w czystości.

Napisano
22 minuty temu, Josyp napisał(a):

Będzie to jakoś wyglądać

received_720491596021813.jpeg.2ae5cd55e619c1549f1bb245b0b77086.jpegreceived_527352966023076.jpeg.f70a98afa1a883ff5377247cf4a3230f.jpegreceived_482939257335645.jpeg.4169db38f4e54fd6a44ed76933093ddc.jpeg

Tak to wygląda u mojego brata.

Cegła wyszczotkowana na to grunt i lekki tynk nakładany pędzlem ławkowcem.

Deski kręcone do belek. Między belkami płyta gk. Deski kryją łączenia.

Napisano

Cegły możesz sam pociąć na plastry i kleić do ściany uprzednio je trochę kiereszując, potem fugę do klinkieru, impregnat do klinkieru (efekt mokrej cegły) i przykryj to taflą szkła. Między szkło a cegły i góry daj pasek led i fajnie będzie Ci wydobywać trzeci wymiar.

Edytowane przez Olleo

Napisano
  • Autor
22 minuty temu, Olleo napisał(a):

Cegły możesz sam pociąć na plastry i kleić do ściany uprzednio je trochę kiereszując, potem fugę do klinkieru, impregnat do klinkieru (efekt mokrej cegły) i przykryj to taflą szkła. Między szkło a cegły i góry daj pasek led i fajnie będzie Ci wydobywać trzeci wymiar.

Ciekawy pomysł, a czym się tnie cegłę? Czy na samym sprzęcie nie popłynę i jak to będzie wyglądać za wypaskudzonym niemalże zawsze szkle? 😄

Napisano
Ciekawy pomysł, a czym się tnie cegłę? Czy na samym sprzęcie nie popłynę i jak to będzie wyglądać za wypaskudzonym niemalże zawsze szkle? [emoji1]
U mnie w lokalnej cegielni sprzedawali takie pocięte już cegły w bardzo dobrych pieniądzach (ale było to kilka lat temu). Dla nich to nie był towar pełnowartościowy, bo widoczne czasem były rysy od tarczy, itp. Dla mnie to nie problem, bo czegoś takiego szukałem.

tapatalked