Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

piła z wysięgnikiem

Featured Replies

Napisano

Zastanawiam się na kupnem takiej piły na działkę. Może ktoś używa? i coś poleci, może być akumulatorowa lub elektryczna.

Budżet ok 400-600pln

Napisano
25 minut temu, luter78 napisał(a):

Zastanawiam się na kupnem takiej piły na działkę. Może ktoś używa? i coś poleci, może być akumulatorowa lub elektryczna.

Budżet ok 400-600pln

Co chcesz tym ciąć? Są takie multifunkcyjne (spalinowe, sieciowe i chyba akumulatorowe - nie wszystko naraz) podkaszarka, nożyce i właśnie piła. Ale taka piła to raczej do gałęzi (może trochę grubszych). Miałem taką spalinową i elektryczną, ale piły nigdy nie używałem 😕

Napisano
  • Autor
14 minut temu, janusz napisał(a):

Co chcesz tym ciąć? Są takie multifunkcyjne (spalinowe, sieciowe i chyba akumulatorowe - nie wszystko naraz) podkaszarka, nożyce i właśnie piła. Ale taka piła to raczej do gałęzi (może trochę grubszych). Miałem taką spalinową i elektryczną, ale piły nigdy nie używałem 😕

większość to gałęzie na działce. podkaszarke i nożyce mam. Cos takiego by mnie interesowało https://www.mediaexpert.pl/dom-i-ogrod/maszyny-ogrodowe/pily-elektryczne/pilarka-black-decker-ps7525-qs?gclid=EAIaIQobChMIlbLN9Lu1_gIV0e6yCh2BGQZoEAQYASABEgLfoPD_BwE, tylko żeby można było odpinać wysięgnik i za bardzo nie wiem z jaką mocą, długością szukać itp

Napisano
31 minut temu, luter78 napisał(a):

większość to gałęzie na działce. podkaszarke i nożyce mam. Cos takiego by mnie interesowało https://www.mediaexpert.pl/dom-i-ogrod/maszyny-ogrodowe/pily-elektryczne/pilarka-black-decker-ps7525-qs?gclid=EAIaIQobChMIlbLN9Lu1_gIV0e6yCh2BGQZoEAQYASABEgLfoPD_BwE, tylko żeby można było odpinać wysięgnik i za bardzo nie wiem z jaką mocą, długością szukać itp

Może coś takiego https://erli.pl/produkt/fiskars-sekator-zyrafa-teleskop-upx86-1023624-pila,5776589 Fiskars ma raczej dobre narzędzia ogrodnicze. Ale tego nie używałem. Można kupić taniej podobne innych firm. 

Napisano
20 godzin temu, luter78 napisał(a):

Kilka lat temu (chyba z 10)kupiłem taką piłę na wysięgniku od bassa do dzisiaj działa bez zarzutu a trochę na ogrodzie się narobiła. Nie wiem czy istnieją takiego typu piły z bez narzędziowym systemem napinania łańcucha ale jeśli tak to sugerowałbym właśnie takiej szukać... napinanie łańcucha w tym modelu to dla mnie dramat a łańcuch dostaje luzu dosyć szybko 

image.png.4b0f2eb6b89d1e5d05dab9da5ff36302.png

Napisano

Kupić akumulatorową ;] jak się ma już narzędzia to taką żeby aku pasował ;] jak nie to popatrzeć na to co będzie się chciało mieć np. wkrętarka, szlifierka. kosa i wybrać producenta ;] Ja raczej nie oszczędzam na narzędziach i kupuję Dewalta ;]  Ostatnio kupiłem właśnie na wysięgniku i ręczną pilarkę mając już kosę. ;] Rewelacja...

Napisano

Ostatnio była tu dyskusja o czymś takim. Może poszukaj.

Ja mam elektryczną, jakiegoś Lidera kupionego ze 3 lata temu w Auchan.

Robi co ma robić i tyle.