Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kontrola policyjna a skrzyżowanie.

Featured Replies

Napisano

Miałem w weekend taką dziwną sytuację. Wracałem z imprezy, żona prowadziła.  :milicja: ustawili się za skrzyżowaniem, gdzie zwykle stoją przed (długa prosta) i kontrolują auta. My kierunek w lewo, bo tam skręcaliśmy, a 150m dalej :milicja: z "lizakiem". Skręciliśmy a po chwili nas dognili na sygnale z pytaniem "czemu uciekamy". Potem typowa kontrola pod uchodźców. Pośmieli się i tyle.

Prawo to jakoś reguluje ?

W którym momencie musimy się zatrzymać ?

Napisano

We wskazanym przez policjanta. Jeden biegł przez skrzyżowanie by mnie z lewoskrętu wyciągnąć :] a ja do fabryki skręcałem :lol:

Innym razem skręciłem do kontroli przed podniesieniem lizaka  - poprawne odczytanie mowy ciała - ten drugi mimo mniejszego wkładu pracy był bardziej niezadowolony od biegającego - który jak u was się pośmiał i odpuścił :oki:

Napisano
3 godziny temu, sherif napisał(a):

W którym momencie musimy się zatrzymać ?

Jak machają lizakiem i wskazują gdzie, a do Was rozumiem nie machali jeszcze czekając aż dojedziecie do nich?

Miałem przypadek w okolicach Hajnówki, że skręciłem w podwórko 100m przed patrolem SG.

Przyleciało za mną dwóch małolatów z pretensjami.

Ja ich nie widziałem, ponoć machali mi lizakiem.

Było na tyle ostro, że w końcu właściciel podwórka kazał im wyp... z jego ziemi łącznie z samochodem, bo też stał na jego działce.

Zawinęli się równie szybko jak pojawili.

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
  • Autor
15 godzin temu, ZUBERTO napisał(a):

Jak machają lizakiem i wskazują gdzie, a do Was rozumiem nie machali jeszcze czekając aż dojedziecie do nich?

Miałem przypadek w okolicach Hajnówki, że skręciłem w podwórko 100m przed patrolem SG.

Przyleciało za mną dwóch małolatów z pretensjami.

Ja ich nie widziałem, ponoć machali mi lizakiem.

Było na tyle ostro, że w końcu właściciel podwórka kazał im wyp... z jego ziemi łącznie z samochodem, bo też stał na jego działce.

Zawinęli się równie szybko jak pojawili.

To w Hajnówce było :), wracaliśmy z Białowieży. Obecnie kontrola tam to norma, ale zawsze robili to przed skrzyżowaniem. Byli zamiejscowi, może nie wiedzieli, ale za to pełna kultura.

Wyszedł jak jechaliśmy i chyba już podniósł rękę, machał jak byliśmy bokiem.

15 godzin temu, Artur_W_wa napisał(a):

We wskazanym przez policjanta. Jeden biegł przez skrzyżowanie by mnie z lewoskrętu wyciągnąć :] a ja do fabryki skręcałem :lol:

Innym razem skręciłem do kontroli przed podniesieniem lizaka  - poprawne odczytanie mowy ciała - ten drugi mimo mniejszego wkładu pracy był bardziej niezadowolony od biegającego - który jak u was się pośmiał i odpuścił :oki:

Jak już biegnie do Ciebie to wiadomo, ale jak gdzieś z przodu macha czy wychodzi z auta to sam nie wiedział czy zlać temat czy jechać do nich.

Napisano
Godzinę temu, sherif napisał(a):

Jak już biegnie do Ciebie to wiadomo, ale jak gdzieś z przodu macha czy wychodzi z auta to sam nie wiedział czy zlać temat czy jechać do nich.

Byłem jedynym który skręca, a on ruszył od radiolki, więc nie bardzo były wątpliwości że do mnie, a przywitał mnie pytaniem czemu się zatrzymuję bez lizaka. Po czym potwierdził że zamierzał mnie zatrzymać :bzik:

Napisano
1 godzinę temu, Artur_W_wa napisał(a):

Byłem jedynym który skręca, a on ruszył od radiolki, więc nie bardzo były wątpliwości że do mnie, a przywitał mnie pytaniem czemu się zatrzymuję bez lizaka. Po czym potwierdził że zamierzał mnie zatrzymać :bzik:

Stan umysłu,  dostanie jeden z drugim troche władzy i leczą swoje kompleksy.