Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hak Thule A50-X

Featured Replies

Napisano

Cześć,

Do Laguny 3, przy zakupie, otrzymałem w/w hak, ktoś mi może więcej powiedzieć na jego temat w sieci cisza. A wolałbym wiedzieć czy mogę podpiąć pod niego przyczepę, czy nadaje się tylko pod platformę rowerową.

I jeśli ktoś będzie uprzejmy powiedzieć mi jak go poprawnie zamontować. Póki co, raz go montuję tak, że siedzi mocno, a drugi raz można go wyrwać ręką.

A w tym tygodniu muszę zrobić trasę z przyczepą, nie chciałbym widzieć w lusterku jak zostaje za mną ;)

IMG_20230924_151522.jpg.205ab13a8294b615ed07a4c50c264fe0.jpg

IMG_20230923_215308.jpg.aa4f6853c0e8ace5a0c2d0158c40efef.jpgIMG_20230924_151531.jpg.0e2da717157cfa211b4681c86c18b7d0.jpg

Napisano
9 godzin temu, stepien2 napisał(a):

jeśli ktoś będzie uprzejmy powiedzieć mi jak go poprawnie zamontować. Póki co, raz go montuję tak, że siedzi mocno, a drugi raz można go wyrwać ręką.

Screenshot_20230925_073456_SamsungInternet.jpg.5d6b17b68b6a77a650e25efa0b952f48.jpg

Jeśli sposób ze zdjęcia nie działa to może mechanizm jest zatarty i bolec nie wskakuje na swoje miejsce.

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, Piotrus napisał(a):

Screenshot_20230925_073456_SamsungInternet.jpg.5d6b17b68b6a77a650e25efa0b952f48.jpg

Jeśli sposób ze zdjęcia nie działa to może mechanizm jest zatarty i bolec nie wskakuje na swoje miejsce.

Mechanizm działa tylko nie mam kluczyka. On pełni rolę zabezpieczenia kradzieżowego czy "spina" cały system, żeby hal nie wypadł z mocowania?

Napisano
53 minuty temu, stepien2 napisał(a):

Mechanizm działa tylko nie mam kluczyka. On pełni rolę zabezpieczenia kradzieżowego czy "spina" cały system, żeby hal nie wypadł z mocowania?

Te haki są trudne w zapinaniu, właściwe zapięcie poznasz po mocnym wskoczeniu w gniazdo, połączone z głośnym zaskoczeniem mechanizmu.

Kluczyk jest wyłącznie do zabezpieczenia antykradzieżowego, nie ma związku z poprawnym zapięciem.

A tak przy okazji: A50-x to standard wykonania samej kuli a nie model haka. Inaczej mówiący, zdecydowana większość różnych haków będzie miała kulę A50-x

Napisano
  • Autor
8 godzin temu, Igorek napisał(a):

Te haki są trudne w zapinaniu, właściwe zapięcie poznasz po mocnym wskoczeniu w gniazdo, połączone z głośnym zaskoczeniem mechanizmu.

Kluczyk jest wyłącznie do zabezpieczenia antykradzieżowego, nie ma związku z poprawnym zapięciem.

A tak przy okazji: A50-x to standard wykonania samej kuli a nie model haka. Inaczej mówiący, zdecydowana większość różnych haków będzie miała kulę A50-x

Dziękuję za pomoc, udało się znaleźć film instruktażowy.