Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Holowanie z asistance

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie jeśli polisa obejmuje dwa holowania a warsztat sobie nie poradził (nie ogarnia czasowo a robota grubsza i spycha na odległy termin) to mogę skorzystać z tego drugiego holowania aby przewieźć auto do innego. Ubezpieczyciel Warta

Napisano

Najszybciej Ci na infolinii odpowiedzą bo to zależy od zawartej polisy.

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, Chalek napisał(a):

Najszybciej Ci na infolinii odpowiedzą bo to zależy od zawartej polisy.

Polisa ma dwa holowania w roku bez limitu kilometrow.

Nie wiem czy (domyslam sie ze tak) holujacy po realizacji zlecenia zglasza miejce docelowe do ubezpieczyciela Auto z automatem więc linka odpada, ale zawsze można wyciągnąć kilometr od pierwszego miejsca docelowego i zgłosić kolejną awarie tyle, że to nie mój styl załatwiania spraw

Napisano

16 godzin temu, wilu napisał(a):

zawsze można wyciągnąć kilometr od pierwszego miejsca docelowego i zgłosić kolejną awarie tyle, że to nie mój styl załatwiania spraw

To zgłoś bez kłamania, a jak nie łykną to dogadaj się z jednym z warsztatów.
Ostatecznie clicktrans - miesiąc temu zapłaciłem 550zł brutto za holowanie 120km, bo rarytas kupiony przez ojca nie miał BT.

edit:

myślę, że temat z ubiezpieczalnią rozbije się o interpretację zapisu:

"1. Awaria pojazdu – każdy przypadek losowy, wynikający z przyczyn wewnętrznych ubezpieczonego pojazdu, powodujących unieruchomienie tego pojazdu za wyjątkiem sytuacji określonych jako Inne zdarzenie.
2. Inne zdarzenie – niemożność korzystania z ubezpieczonego pojazdu z powodu:
1) zatrzaśnięcia wewnątrz ubezpieczonego pojazdu klucza lub innego urządzenia służącego do otwarcia tego pojazdu,
2) utraty lub zniszczenia klucza lub innego urządzenia służącego do otwarcia ubezpieczonego pojazdu lub uruchomienia silnika,
3) użycia niewłaściwego paliwa, jego braku lub zamarznięcia,
4) rozładowania akumulatora,
5) przepalenia żarówki,
6) braku powietrza w oponie/oponach."

Edytowane przez jqr

Napisano

Tak, możesz skorzystać z drugiego holowania, aby przewieźć auto do innego warsztatu, jeśli pierwszy warsztat nie jest w stanie naprawić auta w terminie. Warta Assistance zapewnia holowanie do najbliższego dostępnego warsztatu, ale jeśli w najbliższym warsztacie nie można wykonać naprawy, to ubezpieczyciel pokryje koszty holowania do innego warsztatu.

Napisano
15 godzin temu, jannickz napisał(a):

Tak, możesz skorzystać z drugiego holowania, aby przewieźć auto do innego warsztatu, jeśli pierwszy warsztat nie jest w stanie naprawić auta w terminie. Warta Assistance zapewnia holowanie do najbliższego dostępnego warsztatu, ale jeśli w najbliższym warsztacie nie można wykonać naprawy, to ubezpieczyciel pokryje koszty holowania do innego warsztatu.

Tak, natomiast warsztat/serwis do którego odholowany został samochód musi nie być w stanie wykonać naprawy z przyczyn technologicznych (np. brak sprzętu niezbędnego do dokonania naprawy). Centrum alarmowe assistance poprosi wtedy o potwierdzenie tego faktu na piśmie i przeholuje auto w ramach tej jednej interwencji. Tak to przynajmniej zawsze wyglądało jak zgłaszał się do nas Klient z podobnym przypadkiem. 🤷‍♂️ 
Jeśli Klient prosił o przeholowanie ze względu na odległe terminy niestety holowanie w ramach tej samej interwencji nie było to możliwe.

Ł.