Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Insignia A nie zawsze otwiera drzwi za 1 razem

Featured Replies

Napisano

Jak w tytule, po 1 naciśnięciu pilota bolec nie zawsze wyskakuje na całą długość, czasami dopiero 2 naciśnięcie powoduje jego pełne wyskoczenie i otwarcie drzwi kierowcy.

Jest sens próbować rozebrać boczek i psikać czymś, czy od razu szukać nowego zamka?

Jak nowy to jakiej firmy żeby za chwilę nie mieć powtórki z rozrywki.

Z netu wynika, że są różne wersje zamków, da się bez rozbierania, po VIN ustalić na 100% jaki tam siedzi (2016 rok z fabrycznym alarmem)?

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano

Zmiana zamka była w '14r, więc masz 13579502.

Ja bym sprawdził zamek (siknąć smarem nie zaszkodzi) i złącze przy nim i przy zawiasach, czy korozja nie weszła.

Napisano

Zanim kupisz zamek i rozbebeszysz drzwi sprawdź kondycję akumulatora - ja miałem kiedyś słaby i mi niektórych drzwi pilot nie zamykał. Z otwieraniem nie było wtedy problemu, bo ja mam tak zaprogramowane, że pierwsze naciśnięcie pilota otwiera tylko drzwi kierowcy, więc jest 4x mniejszy prąd, niż przy zamykaniu. Po zmianie akumulatora na nowy problem sam się rozwiązał [emoji846]

Napisano
  • Autor
55 minut temu, master22221 napisał(a):

Zanim kupisz zamek i rozbebeszysz drzwi sprawdź kondycję akumulatora - ja miałem kiedyś słaby i mi niektórych drzwi pilot nie zamykał. Z otwieraniem nie było wtedy problemu, bo ja mam tak zaprogramowane, że pierwsze naciśnięcie pilota otwiera tylko drzwi kierowcy, więc jest 4x mniejszy prąd, niż przy zamykaniu. Po zmianie akumulatora na nowy problem sam się rozwiązał emoji846.png

Sprawdzę, dzięki.

Aqu ma deko ponad rok, choć faktycznie od kupna nowego nie zaglądałem do niego (jak na 1,4T to siedzi potężne 80 czy 85Ah AGM).

Faktycznie jak fabryczny aqu siadał, to auto odcinało se różne układy, ale drzwi były chyba jednym z ostatnich i wszystkie, a nie tylko jedne.

Edytowane przez ZUBERTO

• 3 miesiące później...
Napisano
  • Autor

20240923_140451.jpg.63d47ee49e922e29bb7e75982e31a24d.jpg

W dniu 20.06.2024 o 08:54, Orochimaru napisał(a):

Zmiana zamka była w '14r, więc masz 13579502.

Ja bym sprawdził zamek (siknąć smarem nie zaszkodzi) i złącze przy nim i przy zawiasach, czy korozja nie weszła.

Kurcze, rozkręciłem prawy tył i wyjąć nie mogę.

Nie wiem jak odpiąć drut idący od zamka do klamki. Przy zamku jest to coś pomarańczowe, a na klamce drut ma haczyk wchodzący w ucho klamki.

Nie da się przekręcić zamka i wypchnąć haka z ucha, bo przeszkadza prowadnica szyby.

Dobra nie było tematu, odpiąłem to pomarańczowe i wyjąłem zamek.👍🏻

Zamek prawy tył z wtyczką na 6 pinów, nalazłem na nim tylko numery 3023880RH2 i 1534508, naklejka częściowo zerwana (drzwi były kiedyś wymieniane z OC sprawcy, zamek zapewne przekładany) i został na niej tylko napis Made in Korea.

Mógłbyś podać nr katalogowy prawego tyłu, czy to będzie 13579566 (widzę, że nie bo ma 5 pinów)?

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, Orochimaru napisał(a):

13579556

Dzięki. :piwo:

Grzebiąc też do tego doszedłem, ale wolałem się upewnić.