Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy gadżet

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj została zainstalowana ładowarka Myenergi Zappi z boku mojego domu. Około dwóch godzin i jest. To ta sama firma od której mam sprzęt do fotowoltaiki więc zgrywa się idealnie. Trochę było kłopotu z podłączeniem do ekosystemu bo robiłem to po raz pierwszy i szczerze mówiąc to sam nie wiem jak, ale w końcu zadziałało [emoji16][emoji106]
Działa, testowo 7.2 kWh odpaliło [emoji41]
Teraz czekam na nocną taryfę jak wskoczy i będzie żarło do pełnej baterii [emoji857]

1724c3ad27e945ec73fc60fa31aec63c.jpg4a60473dd8a9e4aa4f03d4452f816e2d.jpg

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

Napisano

Fajnie to działa ale wygląd jak z biedronki po 4 zwrotach ;]

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, PawelWaw napisał(a):

Fajnie to działa ale wygląd jak z biedronki po 4 zwrotach ;]

Pochwal się swoim bieda gniazdkiem:jem:

Napisano
29 minut temu, Ralph78 napisał(a):

Pochwal się swoim bieda gniazdkiem:jem:

Ja mam najlepsze akurat, a nie jakieś dizajn z 1984 roku ;]

Napisano
  • Autor

Ja mam najlepsze akurat, a nie jakieś dizajn z 1984 roku ;]
Poka, poka ocenimy[emoji41]

Napisano
Godzinę temu, Ralph78 napisał(a):

Poka, poka ocenimyemoji41.png

image.png.c83c8ef4b03753333ff2c1b86ceed320.png

Napisano
  • Autor
11 minut temu, PawelWaw napisał(a):

image.png.c83c8ef4b03753333ff2c1b86ceed320.png

Ale brzydactwo, coś jak Tesla więc pasują do siebie;l

Napisano
3 godziny temu, Ralph78 napisał(a):

Ale brzydactwo, coś jak Tesla więc pasują do siebie;l

to bylo niemile :(

Napisano
  • Autor
6 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

to bylo niemile :(

Jesteś już dorosły, podjąłeś pewne decyzje i trzeba żyć z konsekwencjami :mlotek:

Napisano
  • Autor
Pięknie zoptymalizowane [emoji106][emoji41]

Jazda na swoim paliwie cieszy [emoji18][emoji108][emoji106]
Ten ekosystem jest naprawdę dopracowany [emoji106]
Auto już naładowane do 100%, podobno jest tak zalecane przynajmniej raz w miesiącu żeby naładować do pełnej baterii.
795af51a5b78533594f2917e0f3faba7.jpg

Napisano
1 minutę temu, Ralph78 napisał(a):

Ten ekosystem jest naprawdę dopracowany emoji106.png
Auto już naładowane do 100%, podobno jest tak zalecane przynajmniej raz w miesiącu żeby naładować do pełnej baterii.

To apka kia ??? 8]

Napisano
  • Autor
7 minut temu, PawelWaw napisał(a):

To apka kia ??? 8]

Nie, to ta z Tesli :old:

Napisano
7 minut temu, Ralph78 napisał(a):

Ten ekosystem jest naprawdę dopracowany emoji106.png

Zalecane jest nie trzymać kilka dni w pełni naładowanego i rozładowanego auta. 
A ładowaniem do 100% się nie przejmuj i ładuj wg. potrzeb ;) 

Tym bardziej w Kia, gdzie są spore bufory. 
Był przypadek, że chłop się tak przejął tym nie ładowaniem do 100%, ze raz na pół roku ładował. BMS zgłupiał i SOH zaczęło spadać 😁

591 👍

Pozamulaj jeszcze troszkę i następnym razem czekamy na 600+ 😎

Napisano
  • Autor
49 minut temu, mrBEAN napisał(a):

Zalecane jest nie trzymać kilka dni w pełni naładowanego i rozładowanego auta. 
A ładowaniem do 100% się nie przejmuj i ładuj wg. potrzeb ;) 

Tym bardziej w Kia, gdzie są spore bufory. 
Był przypadek, że chłop się tak przejął tym nie ładowaniem do 100%, ze raz na pół roku ładował. BMS zgłupiał i SOH zaczęło spadać 😁

591 👍

Pozamulaj jeszcze troszkę i następnym razem czekamy na 600+ 😎

Aż takim oszołomem nie jestem:jump:Teraz jeździmy zwyczajnie, czyli dom-praca i z powrotem, zakupy, czasem do centrum. Przy okazji jakieś wypady weekendowe ale to też lokalnymi drogami, właściwie zero jazdy autostradą więc dlatego pokazuje taki wynik. Zdaję sobie sprawę z tego, że w zimie będzie to inaczej wyglądać, ale że to Irlandia i w sumie to te obie pory roku ciężko rozróżnić to może nie będzie aż takich różnic;l

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, mrBEAN napisał(a):

Dobra dobra, za tydzień się widzimy 😁

Za tydzień to akurat będzie mała trasa na autostradzie do zrobienia więc się popsują statystyki :phi:

Napisano
  • Autor

To jeszcze tak wrzucę bo mi się akurat zachciało i dorzuciłem sobie ładowarkę do Home Assistant:jem: 81f3754a39339c0398551cd36a84dabc.jpg

Edytowane przez Ralph78

Napisano
  • Autor
I bardzo drogie ! [emoji16]
No właśnie a ja swoje mam za darmo, @Josyp to lubi [emoji23]

Napisano
9 godzin temu, Ralph78 napisał(a):

No właśnie a ja swoje mam za darmo, @Josyp to lubi emoji23.png

Policz ile zainwestowałeś w to za darmo, ja tam właśnie wstawiłem nową butlę LPG tak dużą, że się nie mieści w kole i wystaje w cholerę, ale pojadę na taką stację, żeby diagnosta nie patrzył i też mam zasięg ponad 550 kilometry za 462zł inwestycji ;)

Napisano
  • Autor
Policz ile zainwestowałeś w to za darmo, ja tam właśnie wstawiłem nową butlę LPG tak dużą, że się nie mieści w kole i wystaje w cholerę, ale pojadę na taką stację, żeby diagnosta nie patrzył i też mam zasięg ponad 550 kilometry za 462zł inwestycji [emoji6]
Ale jeździsz starą kuchenką gazową, można i tak [emoji16] Ja natomiast wolę oszczędność, komfort i ciszę plus niskie koszty użytkowania[emoji106]
Jeśli chodzi o dziadowanie to zdecydowanie jesteś numer 1 na AK[emoji471][emoji471]

Napisano
2 godziny temu, Ralph78 napisał(a):

Ale jeździsz starą kuchenką gazową, można i tak emoji16.png Ja natomiast wolę oszczędność, komfort i ciszę plus niskie koszty użytkowaniaemoji106.png
Jeśli chodzi o dziadowanie to zdecydowanie jesteś numer 1 na AKemoji471.pngemoji471.png

Oszczędność - policz koszt zakupu foto/ładowarki/elektryka praz utratę wartości i zestaw to z moimi 6900zł za furmankę, która po latach nadal jest z grubsza tyle warta, a przez parę lat do niej dołożone kilkaset złotych.

Komfort - dach Ci się składa w tym Twoim elektryku? Dziękuję ;)

Niskie koszty użytkowania - nijak nie przebijesz 6,5l LPG na setkę uwzględniając realne wszelkie inwestycje naokoło :P

Napisano
  • Autor
Teraz, Josyp napisał(a):

Oszczędność - policz koszt zakupu foto/ładowarki/elektryka praz utratę wartości i zestaw to z moimi 6900zł za furmankę, która po latach nadal jest z grubsza tyle warta, a przez parę lat do niej dołożone kilkaset złotych.

Niskie koszty użytkowania - nijak nie przebijesz 6,5l LPG na setkę uwzględniając realne wszelkie inwestycje naokoło :P

Fotowoltaika w Irlandii zwraca się dość szybko trzeba oczywiście zainwestować najpierw, ale potem już tylko się opłaca. Ładowarka była za free z autem więc tu też nie ma dodatkowych kosztów. Auto jak auto, każdy ma inny gust, potrzeby:ok: U mnie EV się sprawdza idealnie, do tego nie każdy chcę lub może jeździć starym wypierdzianym sztruclem :old:. Weź pod uwagę, że sam podatek drogowy za twoje auto by u mnie wyniósł pewnie z 800 euro lub więcej rocznie :phi:

Z tym dachem to strzeliłeś jak kulą w płot, więcej z tym kłopotu u mnie w kraju niż korzyści ;l 

Co do kosztów użytkowania, to mam własną elektrownie na dachu więc i jazda jest za free, przebijam :old:

Napisano
41 minut temu, Ralph78 napisał(a):

Fotowoltaika w Irlandii zwraca się dość szybko trzeba oczywiście zainwestować najpierw, ale potem już tylko się opłaca. Ładowarka była za free z autem więc tu też nie ma dodatkowych kosztów. Auto jak auto, każdy ma inny gust, potrzeby:ok: U mnie EV się sprawdza idealnie, do tego nie każdy chcę lub może jeździć starym wypierdzianym sztruclem :old:. Weź pod uwagę, że sam podatek drogowy za twoje auto by u mnie wyniósł pewnie z 800 euro lub więcej rocznie :phi:

Z tym dachem to strzeliłeś jak kulą w płot, więcej z tym kłopotu u mnie w kraju niż korzyści ;l 

Co do kosztów użytkowania, to mam własną elektrownie na dachu więc i jazda jest za free, przebijam :old:

Pozostanę jednak fanem cieknącego cabrio z LPG :jem: co prawda po każdym deszczu spodnie mokre jakbym popuścił, ale jest fajnie ;)

• 2 miesiące później...
Napisano
W dniu 17.07.2024 o 04:29, Josyp napisał(a):

Jakbyś się przerzucił na jedzenie stolców to byś już dawno był milionerem.