Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaka klasa EURO Malibu VIII 1.5 160 KM Pb

Featured Replies

Napisano

Dawno mnie tu nie było i zastanawiam się czy znów nie kupić Chevroleta. Może ktoś z Was wie cos na temat Malibu VIII co to za cudo tam za silnik włożyli?

Napisano
W dniu 29.08.2024 o 20:11, tarna napisał(a):

Dawno mnie tu nie było i zastanawiam się czy znów nie kupić Chevroleta. Może ktoś z Was wie cos na temat Malibu VIII co to za cudo tam za silnik włożyli?

Ten model nie był oferowany w EU więc ciężko się będzie dokopać do tej informacji.  Ten sam motor jest w chińczyku MG oferowany w PL. 

Napisano
W dniu 30.08.2024 o 16:40, Waldek40 napisał(a):

malibu to nie opel ?

Był ale do 2014.  Ten silnik 1.5 z insigni to już dzieło opla po rozwodzie z GM. Silnik malibu to z kolei własna konstrukcja GM. 

• 2 tygodnie później...
Napisano

Weź pod uwagę że to żre paliwo jak głupie. Z tego co kojarzę to konstrukcja własna Chevroleta, miałem go na tydzień z wypożyczalni i jeżdżąc głównie trasy poza centrum z prędkościami 110-120 km/h miałem średnie z kompa 9.6l, a z dystrybutora litr więcej. 

Napisano

Miałem w 2014 roku na 2 tygodnie w USA.

Silniczek siedział tam 2,4 albo 2,5 4 cyl. Jakoś to jechało, ale demon to jakiś nie był ;]

Zrobiłem tym 2 kkm głównie po Hajłejach. Możesz kupować, lubiłem go nawet bo dzieci nie miałem a tylna kana służyła mi jako miejsce na laptop.

Napisano

Jeździłem w 2019 przez tydzień. W środku dość wygodny ale silnikowo szału nie było, do tego żeby jakoś jechał to trzeba go było naprawdę gnieść w podłogę, był w wypożyczalni i do tego miałem dość śliskie warunki, dali mi przy -10 stopniach letnie opony, jeździłem dość spokojnie. Spalanie pamiętam było dość rozsądne.

Jak mi się tydzień później trafił Passat 2,5 to była to rakieta w porównaniu do Malibu.

EDIT:

Google Timeline to jednak genialna sprawa. Widzę że zrobiłem tym Malibu ponad 2700km w tydzień.

20190114_041501.jpg

20190115_075037.jpg

20190115_075044.jpg

20190115_075050.jpg

20190117_164445.jpg

20190117_164450.jpg

20190208_173211.jpg

Edytowane przez bengamin