Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pickup + przyczepa = tachograf?

Featured Replies

Napisano
7 minut temu, Igorek napisał(a):

Mam wrażenie, że dobrze Ci w byciu ignorantem ale wciąż nie rozumiesz istoty problemu. Bus miał tachograf ale nie zawsze jest potrzeba go używać. Takie są przepisy. W tym wypadku, jak się okazało, potrzeba była lecz nie została zrealizowana.

Poważnie można wozić ludzi autobusem bez rozliczania  czasu pracy kierowcy? 

Brniesz coraz bardziej😂

Napisano
1 godzinę temu, sherif napisał(a):

Nie zawsze właściciel = użytkownik.

Owszem, zgadzam się.

Jako ten użytkownik zawsze też wozisz niezarobkowo auta innych firm/użytkowników (ja zacząłem tą dyskusję od jazdy autem firmy A z motocyklami firmy B, w PL to wręcz standard, jak przytoczeni tu wcześniej laweciarze)?

Żeby było jasne, ja nie mówię, że to niemożliwe w przyrodzie.

Podejrzewam jednak, że w razie kontroli będzie potraktowane jako zarobkowy charakter przejazdu i mimo ładnych słów jak w cytacie poniżej, to kierowca będzie musiał się wytłumaczyć z tej sytuacji.

4 godziny temu, grogi napisał(a):

W drugą stronę... To wykroczenie trzeba udowodnić, nie niewinność. 

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
1 godzinę temu, Danielpoz. napisał(a):

Poważnie można wozić ludzi autobusem bez rozliczania  czasu pracy kierowcy? 

Brniesz coraz bardziej😂

Czyli dobrze podejrzewałem :)

Uwaga, podaję przykład: komunikacja miejska

Podaję też dobrą radę, a nawet dwie: weź się przestań udzielać bo nie masz pojęcia. I sprawdź pod co podlegasz ciągając te koparki czy co tam masz. Bo pewnego dnia możesz się bardzo, bardzo zdziwić. 

Napisano
22 minuty temu, Igorek napisał(a):

Czyli dobrze podejrzewałem :)

Uwaga, podaję przykład: komunikacja miejska

Podaję też dobrą radę, a nawet dwie: weź się przestań udzielać bo nie masz pojęcia. I sprawdź pod co podlegasz ciągając te koparki czy co tam masz. Bo pewnego dnia możesz się bardzo, bardzo zdziwić. 

Poważnie myślisz że kierowca np w MPK nie jest rozliczany z czasu pracy(wcale nie jest konieczne urządzenie)? Rany boskie o czym Ty mowisz🫣

Masz Kategorię D i nie znasz podstawowych zasad? Ty tu jeszcze innych pouczasz🤭

Strzeliłeś tu kilka baboli a w obronie fantazjujesz tymi opowieściami🤣

Co do Twoich rad to z przykrością Ci powiem że nie Ty tu decydujesz kto i z czym ma się udzielać😎

PS Ty poważnie masz jakieś PJ?🤔

Napisano
3 godziny temu, Danielpoz. napisał(a):

Poważnie myślisz że kierowca np w MPK nie jest rozliczany z czasu pracy(wcale nie jest konieczne urządzenie)? Rany boskie o czym Ty mowisz🫣

Nie przypisuj mi słów, których nie powiedziałem. Trzymaj jakiś poziom dyskusji, mimo zauważalnie występujących trudności.

3 godziny temu, Danielpoz. napisał(a):

Masz Kategorię D i nie znasz podstawowych zasad? Ty tu jeszcze innych pouczasz🤭

Strzeliłeś tu kilka baboli a w obronie fantazjujesz tymi opowieściami🤣

Ja fantazjuję? Dobre ;] Sam pieprznąłeś głupotę, kompletne kłamstwo w pierwszej wypowiedzi a potem jeszcze bronisz swoich bzdur jakie nawypisywałeś argumentując "nie miałem, nie słyszałem, nie spotkałem się i nie widzę uzasadnienia".

Jestem przekonany, że pytający w tym wątku chciał uzyskać informacje na temat statusu prawnego zagadnienia a nie porad dotyczących kowbojów jeżdżących na przypale.

Napisano
14 minut temu, Igorek napisał(a):

Nie przypisuj mi słów, których nie powiedziałem. Trzymaj jakiś poziom dyskusji, mimo zauważalnie występujących trudności.

Ja fantazjuję? Dobre ;] Sam pieprznąłeś głupotę, kompletne kłamstwo w pierwszej wypowiedzi a potem jeszcze bronisz swoich bzdur jakie nawypisywałeś argumentując "nie miałem, nie słyszałem, nie spotkałem się i nie widzę uzasadnienia".

Jestem przekonany, że pytający w tym wątku chciał uzyskać informacje na temat statusu prawnego zagadnienia a nie porad dotyczących kowbojów jeżdżących na przypale.

Pisałeś że można jeździć autobusem bez rejestracji czasu pracy. Przeczytaj sobie co sam wypisywałeś wyżej😆 Chwaliłeś się że masz D no i takie rzeczy piszesz? Ty i D 🤣🤣🤣

Strzał w kolano i te Twoje bzdurne opowieści żeby się wybronić.😂 Wiem że teraz Ci trudno to przetrawić śl sam udawałeś speca w temacie. Generalnie wyszło że jesteś totalnym laikiem a czytając te fantazyjne opowieści to i praktyki zbytnio nie masz.

Kłamstwo ma krótkie nogi👍

Nic nie wniosłeś do tematu nie licząc zamieszania. Po co udawać znawcę...

Napisano
43 minuty temu, Danielpoz. napisał(a):

Pisałeś że można jeździć autobusem bez rejestracji czasu pracy. Przeczytaj sobie co sam wypisywałeś wyżej😆 Chwaliłeś się że masz D no i takie rzeczy piszesz? Ty i D 🤣🤣🤣

Strzał w kolano i te Twoje bzdurne opowieści żeby się wybronić.😂 Wiem że teraz Ci trudno to przetrawić śl sam udawałeś speca w temacie. Generalnie wyszło że jesteś totalnym laikiem a czytając te fantazyjne opowieści to i praktyki zbytnio nie masz.

Cóż, ja przedstawiłem jak wygląda kwestia prawna, kilka innych osób też potwierdziło, że nie masz racji. W temacie rejestracji czasu pracy na autobusach to nawet nie umiem skomentować tego rodeo jakie urządzasz. Ale tak czy inaczej dziękuję za przedstawienie się, warto wiedzieć z kim ma się do czynienia :ok:

Napisano
Godzinę temu, Danielpoz. napisał(a):

Pisałeś że można jeździć autobusem bez rejestracji czasu pracy. 

Jest takie mądre powiedzenie

17325677613655563745138148395951.jpg.5041674dd9aa07f6c501b9b12b061960.jpg

Admin @rwIcIk może zamknąć wątek, bo się robi gównoburza.

Edytowane przez Tre-Bor

Napisano
19 godzin temu, Igorek napisał(a):

Cóż, ja przedstawiłem jak wygląda kwestia prawna, kilka innych osób też potwierdziło, że nie masz racji. W temacie rejestracji czasu pracy na autobusach to nawet nie umiem skomentować tego rodeo jakie urządzasz. Ale tak czy inaczej dziękuję za przedstawienie się, warto wiedzieć z kim ma się do czynienia :ok:

Kwestia prawna jest oczywista i nie Ty musiałeś jej przedstawiać.

Brnij dalej z tymi opowieściami. 

Mój błąd bo wdałem się w dyskusję z laikiem i bajkopisarzem.😂

Edytowane przez Danielpoz.