Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opony wielosezonowe, fakap po niecalych 4 latach

Featured Replies

Napisano
W dniu 7.01.2025 o 20:23, rwIcIk napisał(a):

Zależy od marki.

Zimowe Bridgestone lub Good Year nawet po 7 latach ładnie trzymały się drogi :ok:

Mam na Mondeo bodaj 7-mio letnie zimówki Nexen i zastanawiałem się jak będą się spisywały podczas wyjazdu w góry. Po tym jak udało mi się ruszyć na świeżym śniegu z przypadkowo podciągniętym ręcznym obawy minęły. Przy ruszaniu zaczął samochód mielić kołami, to się na moment zestresowałem, że opony jednak już marne ale jak ruszył i z przyblokowanym tyłem kawałek przejechałem to stwierdziłem, że opony dają jeszcze radę. ;]

Drugi test zaliczyły podczas powrotu. Na S7 przed Kielcami trafiłem na atak zimy. Było tak fajnie, że miejscami ludzie zatrzymywali się na pasie awaryjnym, a ja bez większych trudności przez te miejsca przejechałem.

Edytowane przez shapyr

Napisano

Jak.juz pisałem w innym wątku mam 2 letnie całoroczne Tracmax. Na suchym i mokrym asfalcie sprawują się poprawnie, ale na śniegu jest straszny dramat. O ile jeszcze jakaś śladowa trakcja występuje i da się ruszyć to zupełnie nie maja przyczepności poprzecznej i podczas hamowania, są po prostu niebezpieczne. Co ciekawe w sieci ludzie je raczej chwalą. 

Edytowane przez Jettison

Napisano

ja mam tracmax zimowe (3-4 letnie, musiałbym spojrzeć na DOT) na mało używanym samochodzie i w weekend w Wawie dawały sobie radę...może po kopnym śniegu nie jeździłem za dużo ale po osiedlowej drodze i przy parkowaniu w zaśnieżonym miejscu nie zauważyłem problemów...

Edytowane przez muzz

Napisano

2 komplety Dunlopow (zima/lato) wyrzucilem po 4 latach. Letnie kruszaly, zimowe nie dawaly zadnej trakcji na innej nawierzchni niz suchy asfalt.

Michelin obecnie 4 sezon letnie i zimowe i jak dotad OK.