Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Regulator pokojowy do pieca c.o. z dostępem przez aplikację

Featured Replies

Napisano
18 godzin temu, rwIcIk napisał(a):

Co polecicie, by można było z aplikacji zadawać temperaturę, jaka ma być w domu?

Na podmianę do obecnie wiszącego na ścianie.

Piec gazowy.

Netatmo, Nest

Napisano
2 godziny temu, rwIcIk napisał(a):

Chciałbym coś, co zastąpi jeden do jeden to, co teraz mam na ścianie.

IMG_20250212_164733.jpg

kwestia tego czy Twój piec dopuszcza sterownik nieznanej firmy - jeśli to tylko wejście typu włącz - wyłącz - to oba godnie zastąpią

Napisano
19 minut temu, CRAZY_Wroc napisał(a):

kwestia tego czy Twój piec dopuszcza sterownik nieznanej firmy - jeśli to tylko wejście typu włącz - wyłącz - to oba godnie zastąpią

Z obrazka wynika, że to Tybox 117 lub 137 czyli zwykły przekaźnik beznapięciowy on / off.

@rwIcIk

Ja u siebie takiego Tyboxa zastąpiłem przekaźnikiem Tuya - włączam lub wyłączam kocioł z apki, albo robię sceny zależne od czujnika temperatury też na Tuya. No ale to nie jest wymiana 1 do 1 ;)

Napisano
  • Autor
5 godzin temu, open napisał(a):

Z obrazka wynika, że to Tybox 117 lub 137 czyli zwykły przekaźnik beznapięciowy on / off.

@rwIcIk

Zasilanie bateryjne. Muszę sprawdzić, czy da się puścić prąd w pozostałych kablach. Jak nie, to trza kupić taki wifi zasilany na baterie.

IMG_20250213_170737.jpg

Napisano
25 minut temu, rwIcIk napisał(a):

Zasilanie bateryjne. Muszę sprawdzić, czy da się puścić prąd w pozostałych kablach. Jak nie, to trza kupić taki wifi zasilany na baterie.

Do kotła powinny Ci iść dwa przewody sterujące, które w zależności od sygnału (grzej / nie grzej) są zwarte lub rozwarte.

Jeśli masz robić jakieś eksperymenty to najpierw odepnij te przewody od kotła, bo jak dasz tam napięcie to....  :bananpapa:

Napisano
  • Autor
50 minut temu, open napisał(a):

Do kotła powinny Ci iść dwa przewody sterujące, które w zależności od sygnału (grzej / nie grzej) są zwarte lub rozwarte.

Jeśli masz robić jakieś eksperymenty to najpierw odepnij te przewody od kotła, bo jak dasz tam napięcie to....  :bananpapa:

Napięcie zasilające pójdzie osobno.

Napisano
1 godzinę temu, rwIcIk napisał(a):

to trza kupić taki wifi zasilany na baterie

Parę tygodni temu szwagierka takiego szukała w Pl i się okazało, że tylko mały Chińczyk takie ma... w Pl nie ma - trzeba ciągnąć 230V:nie_wiem:

Napisano
  • Autor
26 minut temu, ccLot napisał(a):

Parę tygodni temu szwagierka takiego szukała w Pl i się okazało, że tylko mały Chińczyk takie ma... w Pl nie ma - trzeba ciągnąć 230V:nie_wiem:

U mnie nie powinno być problemu.

Ale który wybrać ...

Napisano
9 minut temu, rwIcIk napisał(a):

Ale który wybrać ...

Nie pomogę, bo w końcu temat został odpuszczony.

Myślę, że nie ma to większego znaczenia, brać ten który się podoba.

Napisano
Godzinę temu, rwIcIk napisał(a):

U mnie nie powinno być problemu.

Ale który wybrać ...

który Ci pasuje wizualnie - mam Netatmo od paru lat - i naprawdę mogę polecić - uczy się tego jak nagrzewa się dom/mieszkanie - i dopasowuje do tego profilu - dążąc do zerowej histerezy. 

Napisano
  • Autor
11 godzin temu, CRAZY_Wroc napisał(a):

który Ci pasuje wizualnie - mam Netatmo od paru lat - i naprawdę mogę polecić - uczy się tego jak nagrzewa się dom/mieszkanie - i dopasowuje do tego profilu - dążąc do zerowej histerezy. 

I to jest ważne :ok:

Napisano
W dniu 12.02.2025 o 14:53, rwIcIk napisał(a):

Co polecicie, by można było z aplikacji zadawać temperaturę, jaka ma być w domu?

Polecam i mam na sprzedaż (wersja biała):
https://supla.zamel.com/product/regulator-temperatury-wi-fi/

😄

Napisano
  • Autor

Jest Zamel Supla 

Udało się podłączyć do Wi-Fi, ale z routerem TP-Link nie chciał pracować. Podłączyłem do routera od dostawcy internetu światłowodem.

Teraz rozkminiam aplikację. Jest tryb ręczny i ustawienia programów na dni tygodnia. 4 temperatury do dyspozycji.

IMG_20250218_170806.jpg

Napisano
20 godzin temu, rwIcIk napisał(a):

Udało się podłączyć do Wi-Fi, ale z routerem TP-Link nie chciał pracować.

Jeśli masz Wifi na 2.4 i 5 GHz to na czas podłączania wyłącz 5 GHz, ewentualnie zrób różne SSID dla tych sieci. 

Napisano
  • Autor
44 minuty temu, open napisał(a):

Jeśli masz Wifi na 2.4 i 5 GHz to na czas podłączania wyłącz 5 GHz, ewentualnie zrób różne SSID dla tych sieci. 

Wychodzi na to, że źle wklejaniem hasło 😁

Ale faktem jest, że jak router udostępnia oba zakresy, a urządzenie jest na 2,4 to mogą być problemy.

Napisano
3 godziny temu, rwIcIk napisał(a):

No i zamontowany. Jeszcze szpachla musi wyschnąć. Ale musiałem dać korektę, bo termometr zaniża.

IMG_20250220_172535.jpg

W razie czego możesz podłączyć zewnętrzny czujnik NTC. Wiadomo - wbudowany zawsze będzie wymagał korekty (choć zwykle w dół).

Napisano
  • Autor
W dniu 20.02.2025 o 23:56, tomkowski napisał(a):

W razie czego możesz podłączyć zewnętrzny czujnik NTC. Wiadomo - wbudowany zawsze będzie wymagał korekty (choć zwykle w dół).

Włożyłem do puszki i musiałem zdjąć korektę. 👍

IMG_20250222_093931.jpg