Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Ma ktoś poratować przykładowym wnioskiem o uzyskanie warunków zabudowy dla domu? Okazało się że do końca marca trzeba coś złożyć bo później blokują z powodu planów ogólnych i za cholerę nie wiem co tam wpisać. Albo co wpisać żeby nie blokować sobie jakiś działań na przyszłość. 

albo do kogo się z tym udać? Nie mam jeszcze projektu wybranego i nie chciałbym tego robić w tydzień. A w części B dość szczegółowo trzeba to opisać. 

powierzchnia zabudowy, biologicznie czynna, podlegająca przekształceniu? O co kaman? Powinno się podać źródło ciepła w oparciu o OZE czy nie? 

Napisano

Wraz z wnioskiem o WZ musisz złożyć zapewnienie podłączenia do sieci elektrycznej, wod-kan, gazowej. Zacznij od tego. 

Napisano
Godzinę temu, Woockush napisał(a):

Wraz z wnioskiem o WZ musisz złożyć zapewnienie podłączenia do sieci elektrycznej, wod-kan, gazowej.

Do jest potrzebne do WZ, a nie do pozwolenia/zgłoszenia już budowy?

Napisano

Ja potrzebowałem do WZ, włącznie z informacją na piśmie z tej samej gminy, że nie podłącza mnie do kanalizacji. Może niech zainteresowany pokaże wzór wniosku żebyśmy nie "gdybali".

Napisano
1 godzinę temu, ccLot napisał(a):

U mnie wymagali zapewnienia dostaw mediów do WZ. 

Sam wniosek o WZ można złożyć online. Ja złożyłem, wpisałem co wiedziałem i następnego dnia zadzwonili z urzędu że są błędy i trzeba nanieść poprawki. Pojechałem i w 5 minut wypełniłem wniosek na miejscu (pod okiem urzędnika który podpowiadał co i gdzie wpisać ;] ).

Napisano
4 godziny temu, ccLot napisał(a):

Tak. Najlepiej to wejść na stronę gminy / miasta i zerknąć czy tam nie ma materiałów pomocniczych do wniosku. Jeszcze na pewno będzie potrzebna mapa zasadnicza ze Starostwa.