Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jazda testowa - jak wygląda?

Featured Replies

Napisano

Ja jeszcze w życiu nie odbyłem jazdy testowej, a mam leasingu już trzeciego VW.

Napisano
W dniu 2.04.2025 o 05:28, gsdfglkih napisał(a):

Nigdy nie kupowałem nowego samochodu więc dopytam

Nie pomyślałbym, że może być brak możliwości poprowadzenia samemu. Doświadczenia mam krótkie:

- w suzuki dali vitare na godzinkę, sami z żoną jechaliśmy. Potem dali jeszcze raz na całe popołudnie, oddawałem rano o 8

- inną vitara, z automatem, jechałem z handlowcem, on jako pasażer 

- swifta dali w 2 salonach żeby się samemu przejechać.  W drugim to wręcz nalegali

- w renault clio dali na godzinę, za rok byłem z mamą,  tak samo, zero problemów 

- w Toyocie dali yarisa i Aygo, oba po godzinie. Z mamą jeździłem.

- w VW gość z nami pojechał jako pasażer.  Ogólnie VW dałbym jako przykład wzorowego podejścia. Sprzedawca bardzo dużo opowiadał o aucie, potem z nami na spokojnie usiadł, skonfigurował, za kilka dni dzwonił czy jest decyzja, pogratulował zakupu vitary i polecił się na przyszłość. W moim Suzuki nigdy nie oddzwaniają, czy to z salonu, czy z serwisu. Jeżdżę do Tarnowa, tak mnie wkurzyli raz w Krakowie.

Napisano
W dniu 2.04.2025 o 13:20, Ancypankrator napisał(a):

Zawsze mnie to właściwie zastanawiało skąd takie podejście. Czy to właśnie ta obawa o ew. uszkodzenie czy jednak coś innego. Osobiście nie kupiłbym używanego czy nowego auta bez możliwości poprowadzenia, ale może to ja jestem dziwny.

Ł.

Jak sprzedaje używkę to najpierw ja jadę z klientem z boku w miejsce gdzie jest mały ruch i wtedy potencjalny kupiec wsiada za kółko i jeździ. Jak kupowałem z salonu było tak samo. Najpierw handloweic za kółkiem a w połowie drogi zamiana i ja za kolkiem. 

Napisano
W dniu 4.04.2025 o 15:57, Ryb napisał(a):

Jak ktoś do Stellantis pisze, że chce kupić ich samochód to od razu wiedzą, że to jakiś głupi żart. Dlatego nawet nie odpisują. 

;l

mogli przynajmniej odpisac zebym nie zartowal ;]

Napisano
W dniu 5.04.2025 o 17:24, kmwtw napisał(a):

normalne zachowanie, kto normalny by po jezdzie testowej wv go kupil ???

Napisano

Przy ostatnim zakupie:
W pierwszym salonie powiedzieli, że akurat nie mają modelu, który mnie interesuje bo dyrektor nim jeździ - w sumie to nie wiedzą kiedy dyrektor będzie... więc może zadzwonią jak już będzie i wtedy będę mógł się umówić.
(Dodam, że tak naprawdę to interesowało mnie tylko to, jak wygląda bagażnik i jak mieści się wózek).

W drugim salonie - bez problemu oferowali auto na weekend - tylko, ze chwilę wcześniej dostał je mój kolega i podjechał żebym sobie przymierzył wózek.

Napisano
W dniu 5.04.2025 o 17:24, kmwtw napisał(a):

Mniej więcej się zgadza to po co tracić czas 💪 Vag to Vag za dużo się nie zmienia pomiędzy modelami markami wersjami.

51 minut temu, pfikusny napisał(a):

Przy ostatnim zakupie:
W pierwszym salonie powiedzieli, że akurat nie mają modelu, który mnie interesuje bo dyrektor nim jeździ - w sumie to nie wiedzą kiedy dyrektor będzie... więc może zadzwonią jak już będzie i wtedy będę mógł się umówić.
(Dodam, że tak naprawdę to interesowało mnie tylko to, jak wygląda bagażnik i jak mieści się wózek).

Hej dzieki temu sprzedawcy lepie poznają to co sprzedają 😜

Edytowane przez sdss