Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

No to swietujemy :jem:

zasiegi z 200 km skoczyły na 220 km :serducha:

a jakies oszolomy spalinowe pisza ze elektrykiem nie da sie do hiszpani na weekend pojechac :lol:

Napisano
3 godziny temu, PawelWaw napisał(a):

a jakies oszolomy spalinowe pisza ze elektrykiem nie da sie do hiszpani na weekend pojechac :lol:

Ja pod koniec tygodnia jadę trochę bliżej - ale i tak ponad 800 km w jedną stronę pęknie. Jedziemy w kilka aut, tylko ja elektrykiem.

Ciekawe czy uda się pojechać na strzała bez doładowywania ?

A tak poważnie - wyjeżdżam naładowany w 100%, pewnie przejadę z prędkościami autostradowymi 400 km. Mógłbym zrobić tylko jedną przerwę obiadową i przez 1h doładować się w okolice 100% żeby dojechać do celu.

Zamiast tego wolę zrobić 3 przerwy, 2 x po 10 minut (na siku i zamówienie kawy na wynos) oraz jedną dłuższą żeby coś zjeść. Razem pewnie wyjdzie jakieś 45 minut postojów i na miejsce przyjadę ze sporym naładowaniem. Chyba że pozostałe załogi będą chciałby dłuższych przerw i to ja na nich będę musiał czekać ;]

Napisano
11 godzin temu, slawekw napisał(a):

Chyba że pozostałe załogi będą chciałby dłuższych przerw i to ja na nich będę musiał czekać ;]

Bardziej patrz na to, żeby oni na Ciebie nie musieli czekać ;]

Napisano
W dniu 14.04.2025 o 17:40, PawelWaw napisał(a):

No to swietujemy :jem:

zasiegi z 200 km skoczyły na 220 km :serducha:

Przecież latem jest 2 miesiące wakacji, to robią się idealne warunki żeby spędzić kilka dni w Barcelonie.

;]

Napisano
W dniu 14.04.2025 o 21:20, slawekw napisał(a):

Ja pod koniec tygodnia jadę trochę bliżej - ale i tak ponad 800 km w jedną stronę pęknie. Jedziemy w kilka aut, tylko ja elektrykiem.

Ciekawe czy uda się pojechać na strzała bez doładowywania ?

A tak poważnie - wyjeżdżam naładowany w 100%, pewnie przejadę z prędkościami autostradowymi 400 km. Mógłbym zrobić tylko jedną przerwę obiadową i przez 1h doładować się w okolice 100% żeby dojechać do celu.

Zamiast tego wolę zrobić 3 przerwy, 2 x po 10 minut (na siku i zamówienie kawy na wynos) oraz jedną dłuższą żeby coś zjeść. Razem pewnie wyjdzie jakieś 45 minut postojów i na miejsce przyjadę ze sporym naładowaniem. Chyba że pozostałe załogi będą chciałby dłuższych przerw i to ja na nich będę musiał czekać ;]

Pozostałe załogi poczekają na Ciebie na miejscu.

;l

Napisano
1 godzinę temu, Ryb napisał(a):

Pozostałe załogi poczekają na Ciebie na miejscu.

;l

Ogólnie to każdy z nas wie (poza pewnie Tobą) z czym się je jeżdżenie BEV. Śmianie się z tego jest chyba bezsensownym nabijaniem się poprzez słabe doedukowanie podsycane hejtarami. Ostatnio dyskusja ustalała po zapytaniu hejterta czy paliwo do swojego spalinowca też sam produkuje. Tyle ;l

Napisano
Godzinę temu, komor napisał(a):

Ogólnie to każdy z nas wie (poza pewnie Tobą) z czym się je jeżdżenie BEV. Śmianie się z tego jest chyba bezsensownym nabijaniem się poprzez słabe doedukowanie podsycane hejtarami. Ostatnio dyskusja ustalała po zapytaniu hejterta czy paliwo do swojego spalinowca też sam produkuje. Tyle ;l

Sypię głowę popiołem, faktycznie może nie powinienem był kopać leżącego.

;l