Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opel Corsa 1.2 pytania

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam możliwość zakupu Corsy F z silnikiem 1.2 i mam kilka pytań. Głównie jak jest z tym silnikiem, czy to ten z peugotowy Pur-tech? Bo z tego co kolega mi mówił to coś były one z czasem poprawiane, ale nie wiem od którego roku (tu jest pierwsza rejestracja luty 2021). Czy ktoś może mi coś więcej powiedzieć po vinie więcej o tym aucie (auto koleś dostał w rozliczeniu i sam za dużo o nim nie wie)? Vin to VXKUPHNKSM4052717, są jeszcze takie oznaczenia: Corsa (P2J0) - EB2ADTD/UE63 1.2 BENZYNA. I tu pytanie ile to by była konna benzyna, jechałem nią i raczej 75 KM to nie jest, więc raczej 100 KM. Auto ma przejechane 25000 km, jest bardzo zadbane i nieźle wyposażone (chyba, jest w automacie, siedzenia półskóry, 2 kolorowe wyświetlacze), więcej nie wiem i koleś jak pisałem też się za bardzo nie orientuje. No i czy warto brać ją za cenę 60 tys. PLN? Z góry dziękuję za pomoc. 

Napisano
3 godziny temu, kecyrf napisał(a):

EB2ADTD

To oznaczenie silnika. Masz więc odpowiedź czy to Puretech czy jednostka GM. 

Puretecha poprawiają nieustannie :facepalm: więc sam sobie odpowiedz czy warto. 

Napisano
W dniu 19.04.2025 o 08:38, kecyrf napisał(a):

Witam. Mam możliwość zakupu Corsy F z silnikiem 1.2 i mam kilka pytań. Głównie jak jest z tym silnikiem, czy to ten z peugotowy Pur-tech? Bo z tego co kolega mi mówił to coś były one z czasem poprawiane, ale nie wiem od którego roku (tu jest pierwsza rejestracja luty 2021). Czy ktoś może mi coś więcej powiedzieć po vinie więcej o tym aucie (auto koleś dostał w rozliczeniu i sam za dużo o nim nie wie)? Vin to VXKUPHNKSM4052717, są jeszcze takie oznaczenia: Corsa (P2J0) - EB2ADTD/UE63 1.2 BENZYNA. I tu pytanie ile to by była konna benzyna, jechałem nią i raczej 75 KM to nie jest, więc raczej 100 KM. Auto ma przejechane 25000 km, jest bardzo zadbane i nieźle wyposażone (chyba, jest w automacie, siedzenia półskóry, 2 kolorowe wyświetlacze), więcej nie wiem i koleś jak pisałem też się za bardzo nie orientuje. No i czy warto brać ją za cenę 60 tys. PLN? Z góry dziękuję za pomoc. 

EB2 to oznaczenie 1.2 PT jeśli się nie mylę.

Ten silnik od GM o takiej samej pojemności wcale lepszy od tego PSA nie jest.

EB2 miały 75-82 KM 110 KM i 130 KM.

Jeśli nie przerażają Cię moje przygody oraz kolegi @Fili_P odnośnie tego silnika i uważasz, że poprawiono wszystkie wady w tym silniku to bierz...

Żadne poprawki zastosowane w tym silniku nie wydłużyły jego żywotności na tyle żebym brał pod uwagę użytkowanie go dłużej niż np w leasingu.

Jest to silnik specjalnej troski i jeśli Ci to nie przeszkadza to życzę udanej eksploatacji...

Napisano
52 minuty temu, Rudobrody napisał(a):

Ten silnik od GM o takiej samej pojemności wcale lepszy od tego PSA nie jest.

W Corsie nie bylo silnika 1.2 od GM, wiec tutaj bedzie PT.

Napisano
  • Autor
56 minut temu, Rudobrody napisał(a):

Jeśli nie przerażają Cię moje przygody oraz kolegi @Fili_P odnośnie tego silnika i uważasz, że poprawiono wszystkie wady w tym silniku to bierz...

Czy gdzieś znajdę opis Waszych przygód?

Napisano
1 minutę temu, kecyrf napisał(a):

Czy gdzieś znajdę opis Waszych przygód?

Poszukaj w dziale Francowate...

• 1 miesiąc później...
Napisano

Dzień dobry, czy ten samochód jest nadal na sprzedaż, dlaczego zdecydowałeś się go nie kupić? Czy były z nim jakieś problemy?

Napisano
  • Autor
W dniu 2.06.2025 o 20:41, oleg22023 napisał(a):

Dzień dobry, czy ten samochód jest nadal na sprzedaż, dlaczego zdecydowałeś się go nie kupić? Czy były z nim jakieś problemy?

Witam, nie wziąłem tylko ze względu na ten silnik.