Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Box dachowy - który lepszy

Featured Replies

Napisano

Cześć

Przymierzam się do zakupu boxa dachowego. Mam dylemat który jest lepszy* (subiektywnie). Rozważam już tylko dwa modele.

Inter pack TRAXER 6.6 (410) - matowy lub błyszczący, 410l. usztywniana podłoga, obustronne otwieranie, cena ok. 2200 [2500 błysk], szybki montaż - szczęki, wymiary 191x42x81

Modula WEGO 500 - błyszczący, 500l. usztywniana podłoga, obustronne otwieranie, cena ok. 1600, szybki montaż, wymiary 198x38x80

Oba wyglądają niemal identycznie. Oba są optycznie tej samej wielkości chociaż wymiary i kubatura mówią co innego to mam wrażenie że to przekłamane dane. Na korzyść Interpacka przemawia wiele dobrych opinii, solidna mocna sztywna skorupa, wysokość (lekko wyższe torby zapakuje kosztem oporów powietrza)

Na korzyść Modula - cena, pojemność, także dobre opinie ale mniej z racji popularności, wysokość (niższy, mniej oporów i optycznie może lepiej to wyglądać),

Podpowiecie? Znacie te boxy? A może zupełnie inny model? Nie chcę wydać majątku na to ale też wolę zapłacić ciut więcej by slużył mi lata oraz był praktyczny/wytrzymały/etc. Tak nawiasem poza względami estetycznymi coś przemawia na korzyść błyszczących lub matowych boxów?

Boxa kupuję na wypady tylko letnie 1-2 razy w roku głównie południe europy. Auto ma bagażnik ok <250 l. więc muszę mieć coś na dachu.

PS. nawet ta recenzja i porównanie mi nie pomogło 😕 

Edytowane przez gsdfglkih

Napisano

Alternatywnie OLX i wypożyczenie w okolicy za 30 zł za dzień.

Napisano
  • Autor
Teraz, spad napisał(a):

Alternatywnie OLX i wypożyczenie w okolicy za 30 zł za dzień.

eeee odpada. ma być zawsze pod ręką zawsze ten sam, zawsze czysty i zadbany 😄 itp. 

Napisano
Godzinę temu, gsdfglkih napisał(a):

PS. nawet ta recenzja i porównanie mi nie pomogło 😕 

Skoro bezposrednie porowanie na materiale filmowym nie pomoglo, to czego wiecej oczekujesz od forum? :nie_wiem:

Box to nie prom kosmiczny, kazdy spelni swoja funkcje...

Watkow o boxach bylo tutaj mnostwo, wystarczy uzyc opcji szukaj :ok:

Edytowane przez Maciej__

Napisano
  • Autor
13 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Skoro bezposrednie porowanie na materiale filmowym nie pomoglo, to czego wiecej oczekujesz od forum? :nie_wiem:

Box to nie prom kosmiczny, kazdy spelni swoja funkcje...

Watkow o boxach bylo tutaj mnostwo, wystarczy uzyc opcji szukaj :ok:

a) zasięgam szerszego grona a nie jednej opinii od jednego recenzenta

b) spełnia, ale jeden lepiej inny gorzej. Nie wymyślam koła na nowo więc jak ktoś miał problemy i doświadczenia i może się podzielić swoją wiedzą to chyba lepiej...

c) tak widziałem wątek jeden o boxie ale odbiegał od mojego zapytania.

Napisano

JA dawno temu kupiłem box Taurusa który jest podobny do tego interpaka, ma otwieranie jednostronne i spełnia swoje użytkowe walory. Zimą narty, buty, i inne pierdoły w niego wchodzą. Dociera do celu mimo, że czasem człowiek pojedzie więcej niż te 140 :P

Napisano
  • Autor
55 minut temu, rwIcIk napisał(a):

A najlepiej pojechać do sklepu i pomacać, sprawdzić, czy pasuje do indywidualnego gustu i potrzeb.

Byłem macałem i nawet przymiarkę na dach robiłem. I konsternacja - sam nie wiem. Więc poza głosem rozsądku szukam innych dobrych podpowiedzi. Może takich jak ja co to te dwa rozważali było tu więcej i coś mogą od siebie dodać ... czemu jeden a nie drugi.

Napisano
  • Autor
43 minuty temu, kanu napisał(a):

JA dawno temu kupiłem box Taurusa który jest podobny do tego interpaka, ma otwieranie jednostronne i spełnia swoje użytkowe walory. Zimą narty, buty, i inne pierdoły w niego wchodzą. Dociera do celu mimo, że czasem człowiek pojedzie więcej niż te 140 :P

Taurusa też mam na innym samochodzie ale mały oraz z dolnej półki i jakoś nie zawiódł mnie ale nie grzeszy jakością. Jak pomacałem te dwa powyżej to jest różnica. Drugi raz bym nie kupił. Teraz chcę coś bardziej przemyślanego wziąć.

Napisano
51 minut temu, gsdfglkih napisał(a):

Byłem macałem i nawet przymiarkę na dach robiłem. I konsternacja - sam nie wiem. Więc poza głosem rozsądku szukam innych dobrych podpowiedzi. Może takich jak ja co to te dwa rozważali było tu więcej i coś mogą od siebie dodać ... czemu jeden a nie drugi.

Już Ci napisałem - kup tańszy :ok:

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, rwIcIk napisał(a):

Już Ci napisałem - kup tańszy :ok:

Dzięki. Zobaczymy jak inni.

Napisano

Zobacz jeszcze na firmę Hakr

Ja po wielu latach thule postanowiłem już nie przepłacać i kupiłem od nich . Jestem zadowolony

Wysłane za pomocą Tapatalk

Napisano
  • Autor
W dniu 22.05.2025 o 14:31, ppmarian napisał(a):

Zobacz jeszcze na firmę Hakr

Ja po wielu latach thule postanowiłem już nie przepłacać

Jakoś specjalnie tani nie są... przy 500 l. to za 1700 mam modula Włoskie a tu trzeba 2500 wyłożyć...

Trochę z oszczędności trochę za namową Was chyba pójdę jednak w opcje budżetową ale z wzmacnianą podłogą. Choć mój pierwszy wybór to był inter pack 6.6.

Napisano

Ja się zastanawiałem na jesieni nad tym traxer i jakimś Thule. 

Była korzyść na stronę traxera ok 1000zl.

W necie jest jakiś test boxow i traxer ma dobrą ocenę + przechodzi bez problemu test wypadku. To plus dobre opinie spowodowały że w ciemno go zamówiłem.

Muszę powiedzieć że jestem zadowolony - box jest praktyczny (otwieranie na dwie strony) i ma wzmacniana podłogę.

Żona po wycieczce samodzielnej w góry z koleżanką i dzieciakami też nie narzekała.

Nie potrafię jednak porównac do innych bo nie mam doświadczeń.