Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tak sobie siedze i mysle

Featured Replies

Napisano

25 lat temu mialem operacje prawego kolana, niby zrobione wszystko OK ale...

No wlasnie, kat pozycji gir na moturze niestety nie zmienia sie z latami czy zebem czasu. 

Przy normalnej jezdzie gdy stopy nie sa w prawidlowej pozycji tylko spoczywaja na podnozkach przed pieta, wszystko jest OK. Jednak gdy na dluzszy czas podczas lekkiego dzidowania wedruja zaraz za palcami robi sie juz niekomfortowo. 

Powoli ale sukceywnie dochodze do wniosku, ze niestety trzeba bedziemotura do ludzi pogonic. Co prawda jeszcze nie w tym roku ale na przyszly sezon, tak aby od razu wymienic rejestracje i zachowac ta ktora mam.

W gre wchisza dwa typy. Cruiser i Enduro.

Co bedzie, zobaczymy

Edytowane przez andy7

Napisano
1 godzinę temu, andy7 napisał(a):

250 lat temumialem operacje prawego kolana, niby zrobione wszystko OK ale...

N wlasnie, kat pozycji gir na moturze niestety nie zmienia sie z latami czy zebem czasu. 

Przy normalnej jezdzie gdy stopy nie sa w prawidlowej pozycji tylko spoczywaja na podnozkach przed pieta, wszystko jest OK. Jednak gdy na dluzszy czas podczas lekkiego dzidowania wedruja zaraz za palcami robi sie juz niekomfortowo. 

Powoli ale sukceywnie dochodze do wniosku, ze niestety trzeba bedziemotura do ludzi pogonic. Co prawda jeszcze nie w tym roku ale na przyszly sezon, tak aby od razu wymienic rejestracje i zachowac ta ktora mam.

W gre wchisza dwa typy. Cruiser i Enduro.

Co bedzie, zobaczymy

HD i po problemie. 

Napisano
  • Autor
9 minut temu, HanYs napisał(a):

HD i po problemie. 

Hanys,

HD to koszt logo i histori. W gre wchodzily by dwa modele

V-Road

Street Bober i obydwa sa za drogie  :wpysk:

.

Edytowane przez andy7

Napisano
3 godziny temu, andy7 napisał(a):

Hanys,

HD to koszt logo i histori. W gre wchodzily by dwa modele

V-Road

Street Bober i obydwa sa za drogie  :wpysk:

.

To kup jakąś chińską padakę 😁

Napisano
  • Autor
9 godzin temu, HanYs napisał(a):

To kup jakąś chińską padakę 😁

Wiesz, o chinolach nic 0nie pisalem. Sa jeszcze inni producenci jak Niemcy czy Japonia.

Apropo Chinoli, produkuja fajny sprzet z silnikiem od Hondy.

.

Napisano

Mnie po 10 latch na "ścigu" zaczęło się robić coraz mniej komfortowo i kilka lat temu przesiadłem się na ciężkiego turystyka. Co prawda w mieście gorzej się sprawdza ale po zdjęciu kufrów nie jest tak źle. Natomiast wygodna pozycja bardziej wyprostowana, osłona od wiatru, czy ogrzewanie pupy i kierownicy spowodowały że spodobała mi się ta przygoda od nowa.

Napisano
  • Autor

@HanYs

Kupilem japonskiego HD o nazwie VTX pojemnosc moize i troche mniejsza, ale to szczegol,

niecale 9700 km przebiegu. Plyny do wymiany i po jezdzie probnej, wydaje mi sie, ze bede musial sie na nowo uczyc jezdzic ! phi

Napisano
W dniu 7.03.2026 o 10:32, andy7 napisał:

@HanYs

Kupilem japonskiego HD o nazwie VTX pojemnosc moize i troche mniejsza, ale to szczegol,

niecale 9700 km przebiegu. Plyny do wymiany i po jezdzie probnej, wydaje mi sie, ze bede musial sie na nowo uczyc jezdzic ! phi

to z czego ty się będziesz przesiadał że aż taka różnica w jeździe?

Napisano
  • Autor
27 minut temu, bengamin napisał:

to z czego ty się będziesz przesiadał że aż taka różnica w jeździe?

Raz, ze obecnie malo jezdze, dwa, przerwa sezonowa, trzy, owszem, zupelnie inna bajka. do tego jeszcze waga ponad 50 kg wiecej. W jezdzie z predkoscia stabilna to nic ale przy predkosciach parkingowych, trzeba bardziej uwazac. phi

.

Napisano

ejj tam, z tego co pamiętam to masz doświadczenie. Mnie też ogarniało zwątpienie czy przesiadka z niskiego 210kg na wysokie 325kg jest aby dobrym pomysłem.

Ale z perspektywy czasu potwierdzam że trafiłem w to co mi pasuje i sprzęt u mnie na długo zostanie.

Napisano

To i ja cos dodam w tym wątku. Od 6 lat mam pegaso 650. Niby nie jest ciężki, cos tam ze 200kg ale jakos taki klockowaty. Za to wygodny, miękki zawias i kanapa. Wczoraj dokupiłem sv650. Niby tez 200kg ale duzo łatwiejszy w prowadzeniu. Zwarty, fajnie skręca. Aczkolwiek zawieszenie twardsze i kanapa to samo.. a czytałem ze to i tak jeden z wygodniejszych nakedow...

Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Ciag dalszy.

W VTX'ie spieprzony byl wlacznik awaryjny ( Kill switch ) cena troche obled bo ponad 200 Jurkow + Vat..

Zamowilem przed wyjazdem do Turcji. Dzisiaj odebralem. 

Pieprzylem sie z tym prawie 2 godziny, zrobilem, motur odpalil !

Taki drobiazg a jak cieszy ! phi

Teraz tylko jeszcze na przeglad i w Przyszly poniedzialek rejestruje. phi

.

Napisano
  • Autor

Rano o 07:30 zadzwonilem po motocyklowa przyczepe. Pojechalem, pdebralem, zapakowalem motura na przyczepe i pojechalem na przeglad. Gdy tylko ruszylem autem, zaczelo lac !

Przyjechalem na przeglad, masa ludzi przedemna.....

Wypilem dwie Late machiato. 15 min. po wypiciu ostatniego Diagnosta wsiadl ma motur przekechal sie kawalek, proba hamulcow. Spojrzal na licznik i oczom nie wierzyl....

Leeeeee, tu nic nie bedzie !

10 minut pozniej mialem juz dokument pozytywnego przejscia przegladu. W Poniedzialek jade rejestrowac.

.

Napisano
  • Autor

Dzisiaj kopniety przez muze znalazlem natchnienie aby wypolerowac oryginalne chromowane wydechy, ktore dostalem dodatkowo do motura. phi

Poza brudem i pecherzykami byly na nich slady spalonej gumowej podeszwy, ktore nijak nie dawaly sie usunac pasta polerska.

Mimo tego usunalem i efekt podoba sie nawet ministrowi wojny i finansow. phi

Jutro ide polerowac akcesoryjne wydechy przy motorze - rowniez slady podeszwy. phi

.

Napisano
19 godzin temu, andy7 napisał:

Dzisiaj kopniety przez muze znalazlem natchnienie aby wypolerowac oryginalne chromowane wydechy, ktore dostalem dodatkowo do motura. phi

Poza brudem i pecherzykami byly na nich slady spalonej gumowej podeszwy, ktore nijak nie dawaly sie usunac pasta polerska.

Mimo tego usunalem i efekt podoba sie nawet ministrowi wojny i finansow. phi

Jutro ide polerowac akcesoryjne wydechy przy motorze - rowniez slady podeszwy. phi

.

Czym to usunąłeś?

Napisano
  • Autor

Czesc usunalem zwykla pasta do chromow. To co nie zeszlo pasta polerska, usunalem lub probowalem mosiezna szczoteczka druciana. To co nie zeszlo szczoteczka, nozem phi

Jutro sprobuje papierem sciernym zaczne 2000, potem 1500 a potem 1000. Zobaczymy jak wyjdzie. Na koniec znowu pasta.

.

Napisano
  • Autor
W dniu 27.03.2026 o 14:31, andy7 napisał:

Czesc usunalem zwykla pasta do chromow. To co nie zeszlo pasta polerska, usunalem lub probowalem mosiezna szczoteczka druciana. To co nie zeszlo szczoteczka, nozem phi

Jutro sprobuje papierem sciernym zaczne 2000, potem 1500 a potem 1000. Zobaczymy jak wyjdzie. Na koniec znowu pasta.

Dzisiaj pojechalem do Louis'a aby kupic jakies fajne buty ny cruiser'aka. Niestety, fajnych juz nie maja. Ida obecnie przez net'a.

Trafila sie okazja wiec kupilem helmofon shark'a z blenda. Byla taka obnizka, ze grzechem bylo by nie kupic ! phi

.

Edytowane przez andy7

Napisano
  • Autor

Poczatki zawsze ciezkie ! phi

Runda nieduza, 85 km. Kanapa wygod na. Przycisk kierunkowskazu do naoliwienia, bo wciska sie go naprawde ciezko.

Generalny problem to kierownica. Jest " zbyt " daleko. Mozna by sie pokusic o sprobowanie pochylenia ja troche w dol, ale wolalbym wyzsza i z 10 cm przesunieta do tylu. No nic bedziemy myslec. Generalnie przelozenia skrzyni sa dziwne. Silnik lubi wyzsze obroty. Trzeba troche wachlowac phi

Moze na oryginalnych wydechach chodzilby lepiej ?

.