Napisano 1 godzinę temu1 godzina 2 godziny temu, bielaPL napisał:ja tylko dodam, że w Tesli jest fajna przejrzystość cenW innych markach zawsze promocje, rabaty, negocjacje, a tu czarno na białym za ileNo nie wiem, ja to się pewnie nie znam ale chyba każdy z tutaj obecnych Teslan kupił dokładnie ten sam samochód i każdy zapłacił inną cenę.
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 2 godziny temu, kravitz napisał:Tak, trochę mi to tez przypomina "rewolucje", trochę dosłownie, z innej branży ;)Z tego co pamiętam, to taka Gessler jak włazi do jakiejś nierentownej knajpy, to oprócz rzucania garami i dopieprzania się do brudu, jeździ też po zbyt rozbudowanym menu.Ludzie prowadzą jakieś bistro czy bar, a menu na 10 stron.Taki pomysł jak Tesla był w Apple i nie można powiedzieć że nie odnieśli sukcesu. Jeden model telefonu, jeden model tableta.Później to się rozrosło, ale też nie jakoś bardzo.Rozbudowane cenniki, rabaty, pakiety wyposażenia. Ja mam nieodparte wrażenie zawsze, że to ma tylko jeden cel. Zrobić mnie w bambuko w taki sposób, żebym to ja sam chciał z siebie zrobić idiotę i jeszcze był zadowolony.Znów może mi się wydaje ale gotowe wersje wyposażeniowe wymyślili chyba Japończycy na długo przed Muskiem. I wtedy skodziarze oraz fani VW zrobili z tego zarzut, że u Niemca można sobie wybrać co się chce zamiast płacić za to, czego się nie chce. Do czasu gdy zrobił to Muzg i znowu jest to zaleta.Popatrzyłem do konfiguratora Tesli Y i Toyoty BZ4X. Konfigurator Toyoty jest krótszy a Ty celowo porównałeś z jakimś premiumem (chyba Audi) żeby Ci wyszło to, co chcesz żeby wyszło. Kup sobie Teslę bez dorabiania ideologii, da się tak przecież. Czy może nie jesteś przekonany i musisz samego siebie oszukiwać?
Napisano 47 minut temu47 min Autor 20 minut temu, Ryb napisał:Popatrzyłem do konfiguratora Tesli Y i Toyoty BZ4X. Konfigurator Toyoty jest krótszy aPrzepraszam że nie porównałem konfigu do Toyoty.Pewnie tak nie zrobiłem, bo nawet mi nie przyszło do głowy kupowania samochodu który nie ma sensu.Z jakiegoś powodu nie ma go na drogach. I nie jest to na pewno cena, ani zła renoma marki.Jaki sens jest zatem patrzenie w konfig czegoś co ma same wady?