Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Markowy tłumik - jaki polecacie

Featured Replies

Napisano

Witam

Zastanawiam się nad zakupem nowego tłumika (środkowy i końcowy), chcę aby tłumiki były z oferty takich firm jak np. Sebring, SuperSprint, Ulter, Remus, WM Sport (wysoka jakość i trwałość). Wiem że producenci ci oferują sportowe wydechy. Ale o co chodzi, chciałbym się dowiedzieć jaką firmę wybrać żeby był to sensowny zakup, moje wymagania to przede wszystkim komfort czyli wydech ma być jak najcichszy nie chcę aby mi ryczał, wył, grzmiał ani pierdział. Dobrze by było aby tłumik był dedykowany do konkretnego modelu auta i silnika, chodzi o to aby nie był uniwersalny. Może ktoś ma lub miał wydechy tej klasy i może mi coś doradzić. Za wszelkie info z góry dziękuje. Aha przykadowe ceny mile widziane.

Napisano

> Nie zbyt glosny, mily efekt

oo mam taki sam... ale tylko z niego sklada sie moj uklad wydechowy, wiec cichy nie jest zeby.GIF

Napisano

> Witam

> Zastanawiam się nad zakupem nowego tłumika (środkowy i końcowy), chcę

> aby tłumiki były z oferty takich firm jak np. Sebring,

> SuperSprint, Ulter, Remus, WM Sport (wysoka jakość i trwałość).

> Wiem że producenci ci oferują sportowe wydechy. Ale o co chodzi,

> chciałbym się dowiedzieć jaką firmę wybrać żeby był to sensowny

> zakup, moje wymagania to przede wszystkim komfort czyli wydech

> ma być jak najcichszy nie chcę aby mi ryczał, wył, grzmiał ani

> pierdział.

No to żaden z dedykowanych i żaden z powyżej wymienionych firm.

Polecam standardowy TESH.

Tani nie jest ale cichy, komfortowy jak fabryczny i dość trwały. 30.GIF

Napisano

W Vectrze mam założonego Ultera dedykowanego, reszta wydechu standardowa. Odgłos takiego zestawu jest przyjemny i nie męczy w czasie jazdy, mogę polecić smile.gif.

Napisano

tez slyszalem ze ulter jest optymalny jesli chodzi o "glosnosc", ja gdybym mial zakladac to wlasnie na taki bym sie zdecydowal ok.gif

Napisano

dedykowane remusy czy sebringi są ciche, może aż za ciche? wink.gif po nagrzaniu dają ładny, przyjemny, na pewno nie męczący basik. Ale ceny dedykowanych to chyba ciągle >1000zł frown.gif za to masz spokój z tłumikiem na długie lata/kilometry

Napisano

Ulter dedykowany do F'ki sedan to w granicach 480-580zł

Napisano

nie ujmując nic ulterowi... ale to nie ta klasa wink.gif w felce mam remusa pięcioletniego już chyba. Wygląda jak nowy. Kolega wymienił swojego po 200 czy 250 kkm - bo się rozpadł... od uderzeń w podłoże (asfalt, kamienie, krawężniki) ponieważ auto miał mooocno zglebione biglaugh.gif

Napisano

no dobrze ale roznica w cenie chyba tez jest? grinser006.gif poza tym i tak wole ultera 270751858-jezyk.gif

Napisano

> no dobrze ale roznica w cenie chyba tez jest? poza tym i tak wole

> ultera

dokładnie. jak kogoś stać i chce mieć bierze austriackie wyroby. A mnie już nie stać i w astrze mam asmeta hahaha.gif

Napisano

> Zastanawiam się nad zakupem nowego tłumika (środkowy i końcowy), chcę

> aby tłumiki były z oferty takich firm jak np. Sebring,

> SuperSprint, Ulter, Remus, WM Sport (wysoka jakość i trwałość).

Renomę najlepszego tlumika w UK ma chyba Magnex.. Najlepsza stal nierdzewna, ktorą podobno Remus w najnowszych produktach również zaczął używać. No i kazdy Magnex system dopasowany do konkretnego modelu samochodu (moj magnex tylko dla Astry G 1.6 i 1.8 16V). Nie ryczy a wydaje mily dzwiek, moja Astra 1.6 brzmi przyjemnie jak samochod z duzo wiekszym silnikiem. Podobno przyrost mocy najlepszy.. taka opinia kolegow tuningowcow z Anglii grinser006.gif

Skopiowane na temat osiagow z ASTRA-SPORT.CO.UK:

Magnex - +5bhp / 5lb/ft torque

Scorpion - Ditto

Milltek - Ditto

Then the next batch was like minimal gain, maybe +1 bhp and +2 lb/ft torque and those included

Remus

Janspeed

Ashley

Blueflame

Then the cheaper ones showed why they were cheaper and lost between 1 and 6 bhp i think, those were people like:

Sportex

Powerflow

Peco

*bhp = KM

Nie wiem czy Magnex jest sprzedawany w Polsce, ale jesli zalezy Ci glownie na jakosci i trwalosci to Remus powinien byc w sam raz.

EDIT:

Mowa tu o calym systemie, czyli od katalizatora az po zad hehe.gif

Ceny:

Remus 360 funtów

Magnex 320 funtów

Aaa.. i jeszcze jedno... Magnex dla Astry 1.6 i 1.8 16V tylko twin square.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.