Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Captur II 2024,2025

Featured Replies

Napisano

Witam, zastanawiam się nad czymś takim z instalacją LPG, ktoś ma? Da się tym jakoś poruszać (bo ma tylko 100 KM)

Napisano
36 minut temu, dobromir napisał(a):

Witam, zastanawiam się nad czymś takim z instalacją LPG, ktoś ma? Da się tym jakoś poruszać (bo ma tylko 100 KM)

@ZUBERTO chyba ma taka wersje.

Napisano

Mam 2 przedlifta z instalacją LR, polift jest z BRC.

Na miasto złote auto (nawet czuć jak turbinka kopie w plecy), w trasy moim zdaniem sporo gorzej, chyba że ktoś jeździ w "trybie turysta".

Z 2 strony byłem nim w najdłuższej trasie 2x600km i przeżyłem.

Przyzwyczaić się można do wszystkiego, ale na S czy A to nie to samo co Insignia (nawet z dychawicznym 1,4).

W mieście łyka 10 LPG, w trasie wszystko zależy od V, w trybie turysta mozna zejsc do 6, ale tak się na dłuższą metę jechać nie da.

20230706_174809.jpg.a7da87b4faf440dd4498c43eb129f3f8.jpg

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
  • Autor
17 godzin temu, ZUBERTO napisał(a):

Mam 2 przedlifta z instalacją LR, polift jest z BRC.

Na miasto złote auto (nawet czuć jak turbinka kopie w plecy), w trasy moim zdaniem sporo gorzej, chyba że ktoś jeździ w "trybie turysta".

Z 2 strony byłem nim w najdłuższej trasie 2x600km i przeżyłem.

Przyzwyczaić się można do wszystkiego, ale na S czy A to nie to samo co Insignia (nawet z dychawicznym 1,4).

W mieście łyka 10 LPG, w trasie wszystko zależy od V, w trybie turysta mozna zejsc do 6, ale tak się na dłuższą metę jechać nie da.

20230706_174809.jpg.a7da87b4faf440dd4498c43eb129f3f8.jpg

Dzięki, też myślę o takim czerwonym (może będzie dzięki temu szybszy😁)

Napisano

Jeżeli duże przebiegi głównie w mieście to dobrze mieć LPG. Ten silnik w mieście sporo pali. Na trasie jest oszczędny.

Napisano

Ja mam polifta z tego roku, LPG w techno, polecam, fajny system, wygodne fotele, jak nie jesteś paniczem/januszem i masz świadomość czego Ci potrzeba to bierz. Mało pali, swietny system audio od harmana, klima smiga, grzeje dobrze, nie mam sie czego czepić jak na segment B. 

Przy okazji: Ktoś podpowie jakie zimówki do niego będą pasowały, na etykiecie producenta mam takie dane:

215/55 R18 95H, takie też mam teraz letnie, auto wiadomo, ma napęd na przód, więc nie rozumiem czemu oponeo podpowiada mi opony Krisalpa typu 4x4, ktoś ma wiedzę czy takie będą pasowały? Znalazłem dwa rodzaje, te 4x4 rzekomo są wzmacniane, różnica w cenie kilka złotych.

4x4: https://www.oponeo.pl/dane-opony/kleber-krisalp-hp3-suv-215-55-r18-95-h/
Osobowe: https://www.oponeo.pl/dane-opony/kleber-krisalp-hp3-215-55-r18-95-h/ 

Czy 4x4 można stosować w autach z napędem na przód, chat twierdzi że tak i to chwyt marketingowy, ale ja AI nie ufam :) pozdrawiam!

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 7.09.2025 o 18:40, Varrok napisał(a):

Ja mam polifta z tego roku, LPG w techno, polecam, fajny system, wygodne fotele, jak nie jesteś paniczem/januszem i masz świadomość czego Ci potrzeba to bierz. Mało pali, swietny system audio od harmana, klima smiga, grzeje dobrze, nie mam sie czego czepić jak na segment B. 

Przy okazji: Ktoś podpowie jakie zimówki do niego będą pasowały, na etykiecie producenta mam takie dane:

215/55 R18 95H, takie też mam teraz letnie, auto wiadomo, ma napęd na przód, więc nie rozumiem czemu oponeo podpowiada mi opony Krisalpa typu 4x4, ktoś ma wiedzę czy takie będą pasowały? Znalazłem dwa rodzaje, te 4x4 rzekomo są wzmacniane, różnica w cenie kilka złotych.

Czy 4x4 można stosować w autach z napędem na przód, chat twierdzi że tak i to chwyt marketingowy, ale ja AI nie ufam :) pozdrawiam!

Można stosować w tym przypadku. Tylko, czy jest sens przepłacać w przypadku dopisku SUV i niektórych producentów, jeśli nie jest ciężko gabaryt i przód tylko pędzony? 

Napisano
W dniu 7.09.2025 o 18:40, Varrok napisał(a):

Fajne linki, pozwoliłem sobie usunąć z nich Twoje ID, nie lubimy ref link'ów :oki:

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

A udało się komukolwiek w takim Capturze sprawdzić działanie systemu awaryjnego hamowania? Bo ja próbowałem i cholerstwo nie chce ani hamować ani sygnalizować o przeszkodzie (a w tablecie przy ustawianiu odległości wyświetla mi się zielony wykrzyknik)

Napisano
13 godzin temu, dobromir napisał(a):

A udało się komukolwiek w takim Capturze sprawdzić działanie systemu awaryjnego hamowania? Bo ja próbowałem i cholerstwo nie chce ani hamować ani sygnalizować o przeszkodzie (a w tablecie przy ustawianiu odległości wyświetla mi się zielony wykrzyknik)

Nie ma przypadkiem w instrukcji info, ze system dziala dopiero powyzej okreslonej predkosci.

W Mazdzie to bylo chyba 20km/h, zeby np nie hamowal przy parkowaniu, manewrowaniu, etc.

Napisano
W dniu 9.10.2025 o 10:24, Maciej__ napisał(a):

Nie ma przypadkiem w instrukcji info, ze system dziala dopiero powyzej okreslonej predkosci.

W Mazdzie to bylo chyba 20km/h, zeby np nie hamowal przy parkowaniu, manewrowaniu, etc.

W skodzie działa od "0" ... czasami zęby można na kierownicy zostawić ...

Napisano

W Clio czasami mam alarm kolizyjny, ale jeszcze nigdy nie zahamowal. 

Napisano
W dniu 15.10.2025 o 23:03, Rado_ napisał(a):

Master z 2024 jak mi z 2 razy sam zahamował to jakby nie zapięty pas to by było średnio. Wydaje mi się, że algotytmy systemu ADAS te auta mają dość podobne.

• 1 miesiąc później...
Napisano
W dniu 8.10.2025 o 20:50, dobromir napisał(a):

A udało się komukolwiek w takim Capturze sprawdzić działanie systemu awaryjnego hamowania?

W dniu 15.10.2025 o 23:03, Rado_ napisał(a):

Udało, ale nie tak jak trzeba, bo "wyheblował" na dwupasmówce przed duchem.

Gość za mną pomyślał chyba, że chciałem strzała w zad wymusić.