Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Robot koszący Parkside

Featured Replies

Napisano

Mam część ogrodu, którą chciałbym aby kosił robot

Zastanawiam się nad urządzeniem z Lidla -

https://www.lidl.pl/p/parkside-robot-koszacy-smart-z-aplikacja-20-v-pamrs-1000-a1-z-akumulatorem-i-stacja-ladujaca/p100387043

Ten rodzaj robota koszącego wymaga rozprowadzenia pętli z przewodu.

Pytanie: czy taka pętla musi zaczynać się i kończyć w stacji ładowania robota?

Co z miejscem po środku ogrodu, gdzie nie chciałbym aby wjeżdżał robot (oczko wodne)? krawędź oczka nie jest otoczona czymś co dałoby opór dla robota i od czego mógłby się odbić.

Może ktoś posiada i użytkuje takiego robota i może coś napisać o wadach i zaletach? Np jak sprawdza się na nieco nierównym terenie

Napisano
  1. Musi zaczynać się i kończyć w stacji

2. możesz wydzielić obszar, którego kosić nie powinien poprzed odpowiednie poprowadzenie kabla.

3. mam go od 2 lat, spośród robotów "drutowych" nic lepszego nie potrzebuję. Działa. Ma swoje wady, ale który ich nie ma...

Napisano
  • Autor
15 minut temu, nikt-znany napisał:
  1. Musi zaczynać się i kończyć w stacji

2. możesz wydzielić obszar, którego kosić nie powinien poprzed odpowiednie poprowadzenie kabla.

3. mam go od 2 lat, spośród robotów "drutowych" nic lepszego nie potrzebuję. Działa. Ma swoje wady, ale który ich nie ma...

Który masz model konkretnie?

oprócz tego z linka z pierwszego posta jest w Lidlu jeszcze jeden droższy ale wg mnie o gorszych parametrach

https://www.lidl.pl/p/parkside-akumulatorowy-robot-koszacy-smart-20-v-pamrs-750-a1-z-akumulatorem-i-stacja-ladujaca/p100400993#fromRecommendation=true&scenario=products&list=reco_pdp_products

Napisano

Ten droższy to jest jakiś nowy model, jak ja kupowałem to był ten co zalinkowałeś na początku (takiego mam) i mniejszy na 5ar.

Napisano
  • Autor
W dniu 8.04.2026 o 21:40, nikt-znany napisał:

Ten droższy to jest jakiś nowy model, jak ja kupowałem to był ten co zalinkowałeś na początku (takiego mam) i mniejszy na 5ar.

Kupiłem tego 1000A1 - bezpośrednio w sklepie stacjonarnym była jeszcze promocja i ostatecznie był za 1199 plus 199 za garaż do niego.

Dokupiłem osobno 300mb drutu do wytyczenia terenu działania (do 200tu które są w zestawie) i będę działał.

Ten drut można zakopać w ziemi trochę? Ile?

Raz testowo włączyłem robota i musiałem ustawić i podać pin - da się to wyłączyć?

Napisano
8 godzin temu, Swider napisał:

Na stronie Lidl jest za 2,99

Ja wybieram między dreame a2 a Mova Lidax. Niby identyczne i stąd problem w decyzji

1,99 jest w gazetce ;)

U mnie 3 rok worx vision. Jeździ chaotycznie, ale efekt jest. Wybór jest spory segway i208 jest spoko b9 mały o Awd.