Napisano 28 Czerwca28 Czerwiec Czy moglibyscie polecic jak najlepsze zlaczki do weza ogrodowego 19mm?W poprzednich latach kupilem kilka szt. parkside performance i powiem, ze tak dobrych i trwalych jeszcze nie mialem.Niestety w tym roku nie do dostania, byly tylko takie na cienkie weze 13mm.Dlatego szukam czegos w zamian. Fiskars z castoramy wyglada ok, ale kosztuje prawie 50zl, wiec licze, ze moze uda sie znalezc cos tańszego. Polecicie cos?
Napisano 28 Czerwca28 Czerwiec Mam jakieś Verve z chyba Liroy? I sa ok i tanie. Cellfast ale nie te najtańsze beda również ok
Napisano 28 Czerwca28 Czerwiec 5 godzin temu, komandos80 napisał:Czy moglibyscie polecic jak najlepsze zlaczki do weza ogrodowego 19mm?W poprzednich latach kupilem kilka szt. parkside performance i powiem, ze tak dobrych i trwalych jeszcze nie mialem.Niestety w tym roku nie do dostania, byly tylko takie na cienkie weze 13mm.Dlatego szukam czegos w zamian. Fiskars z castoramy wyglada ok, ale kosztuje prawie 50zl, wiec licze, ze moze uda sie znalezc cos tańszego. Polecicie cos?Gardena, poszukaj na amazonie. Zarówno fiskars i Gardene można trafić w dobrych cencha.
Napisano 6 godzin temu6 godzin Wszystkie są podobne, gardena trochę lepsza. Ale co ciekawe - ostatnio kupując wąż 3/4 dorwałem szybkozłączki większe niż standardowe i to jest mega bo jest znacznie większe ciśnienie i trawnik podlewa się dużo szybciej. Problem że nie znalazłem pod ten system zraszaczy a tylko szybkozłączki i końcówkę do podlewania. W Gardenie to się chyba nazywa profi system https://allegro.pl/oferta/lacznik-podwojny-high-flow-universal-fit-str-stalco-garden-17482199411 Przykładowa aukcja przejściówki na której widać różnicę w średnicy między typowymi szybkozłączkami a szerszymi.