Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Golf variant 1.5 etsi DSG7 po miesiącu użytkowania

Featured Replies

Napisano

Przejechałem już 2400km i mam kilka ciekawych spostrzeżeń:

Plusy:

• zwarte dobrze prowadzące się auto. Także przy prędkościach "ponadautostradowych

• dobrze wykonany

• przydatne systemy - zwłaszcza te do jazdy po autostradzie. Choć trochę nadgorliwe czasami.

• mało pali, także na autostradzie

• dobra widoczność, dobrze świecące światła

• sprawnie działające dsg i wcale go nie zamula nawet w podstawowym trybie. Ten tryb żeglowania jest IMO całkiem dobrze dopracowany.

• sporo miejsca z tyłu , na prawdę duży i ustawny bagażnik.

• elastyczny motor z bardzo liniowym rozwijaniem mocy. Nie jest zamulony ekologią - no chyba że to zasługa silniczka elektrycznego.

Wady:

głośny silnik przy przyspieszaniu. Na tyle głośny że chyba coś z tym zrobię - w sensie pokombinuję z jakimś wygłuszeniem. Tym bardziej że DSG doś mocno zrzuca te biegi przy bucie w podłogę np. podczas włączania się do ruchu na ekspresówce.

Trochę za bardzo przycebuliłem na wyposażeniu. Mam podstawowe fotele i choć są wygodne i bez problemu znalazłem wygodną pozycję to brakuje mi regulacji kąta podparcia siedziska. No i matrixy mogłem wziąć. Choć zwykłe ledy tez fajnie świecą.

Ostatnio zauważyłem że skrzynia w trybie manualnym sama redukuje biegi... W siensie że wbijam 3 przed wyprzedzaniem, mam jakieś 2.5 tys obrotów, but w podłogę a ten zruca do 2 i dopiero mogę klikać manetkami w górę...

Ale generalnie jestem zadowolony i lubię to auto. Myślę że z 5-6 lat na pewno go będę miał.

Napisano
38 minut temu, Jaruga napisał:

• sprawnie działające dsg i wcale go nie zamula nawet w podstawowym trybie. Ten tryb żeglowania jest IMO całkiem dobrze dopracowany.

To imo poprawili w polifcie. Jeździłem cały weekend 1.5 z dsg i zarówno tam, jak w moim GTI na trybie Comfort skrzynia nie muli, fajnie dociąga do 2 krpm przy muskaniu gazu, a przedlifty zmieniały przy 1700 rpm.

Redukcje w manualu będą. Są nawet w GTI bez trybu Special. U mnie dopiero Special nie ingeruje i trzeba kontrolować biegi samemu, bo leci do odcinki i nie zmieni.

Napisano
1 godzinę temu, Jaruga napisał:
  1. zwarte dobrze prowadzące się auto. Także przy prędkościach "ponadautostradowych

Pytanko o zawieszenie, miałem mk6 i tam zawias był komfortowy na nierównościach a przy szybkiej jeździe właśnie stabilny, jak u Ciebie wygląda jazda po asfaltach gorszej jakości?