Napisano 1 godzinę temu1 godzina Przejechałem już 2400km i mam kilka ciekawych spostrzeżeń:Plusy:zwarte dobrze prowadzące się auto. Także przy prędkościach "ponadautostradowychdobrze wykonanyprzydatne systemy - zwłaszcza te do jazdy po autostradzie. Choć trochę nadgorliwe czasami.mało pali, także na autostradziedobra widoczność, dobrze świecące światłasprawnie działające dsg i wcale go nie zamula nawet w podstawowym trybie. Ten tryb żeglowania jest IMO całkiem dobrze dopracowany.sporo miejsca z tyłu , na prawdę duży i ustawny bagażnik.elastyczny motor z bardzo liniowym rozwijaniem mocy. Nie jest zamulony ekologią - no chyba że to zasługa silniczka elektrycznego. Wady:głośny silnik przy przyspieszaniu. Na tyle głośny że chyba coś z tym zrobię - w sensie pokombinuję z jakimś wygłuszeniem. Tym bardziej że DSG doś mocno zrzuca te biegi przy bucie w podłogę np. podczas włączania się do ruchu na ekspresówce.Trochę za bardzo przycebuliłem na wyposażeniu. Mam podstawowe fotele i choć są wygodne i bez problemu znalazłem wygodną pozycję to brakuje mi regulacji kąta podparcia siedziska. No i matrixy mogłem wziąć. Choć zwykłe ledy tez fajnie świecą. Ostatnio zauważyłem że skrzynia w trybie manualnym sama redukuje biegi... W siensie że wbijam 3 przed wyprzedzaniem, mam jakieś 2.5 tys obrotów, but w podłogę a ten zruca do 2 i dopiero mogę klikać manetkami w górę...Ale generalnie jestem zadowolony i lubię to auto. Myślę że z 5-6 lat na pewno go będę miał.
Napisano 58 minut temu58 min 38 minut temu, Jaruga napisał:sprawnie działające dsg i wcale go nie zamula nawet w podstawowym trybie. Ten tryb żeglowania jest IMO całkiem dobrze dopracowany.To imo poprawili w polifcie. Jeździłem cały weekend 1.5 z dsg i zarówno tam, jak w moim GTI na trybie Comfort skrzynia nie muli, fajnie dociąga do 2 krpm przy muskaniu gazu, a przedlifty zmieniały przy 1700 rpm. Redukcje w manualu będą. Są nawet w GTI bez trybu Special. U mnie dopiero Special nie ingeruje i trzeba kontrolować biegi samemu, bo leci do odcinki i nie zmieni.
Napisano 7 minut temu7 min 1 godzinę temu, Jaruga napisał:zwarte dobrze prowadzące się auto. Także przy prędkościach "ponadautostradowychPytanko o zawieszenie, miałem mk6 i tam zawias był komfortowy na nierównościach a przy szybkiej jeździe właśnie stabilny, jak u Ciebie wygląda jazda po asfaltach gorszej jakości?