Napisano 15 godzin temu15 godzin Czy klozety z systemem tornado do czyli wirowym splukiwaniem sa skuteczniejsze od klasycznego?Czy to będzie dzialaci spłukiwać nieczystości za 1 razem ? spluczka 4.5 l czy lepiej wziac 6l ?
Napisano 15 godzin temu15 godzin 14 minut temu, deszczowyRoman napisał:Czy klozety z systemem tornado do czyli wirowym splukiwaniem sa skuteczniejsze od klasycznego?Nie. Wręcz przeciwnie.Sprawdzone w robocie.Poza tym na półkuli południowej woda w nich wcale nie kręci się w drugą stronę. Edytowane 15 godzin temu15 godzin przez ochkarol
Napisano 14 godzin temu14 godzin Tylko półka Nic nie odziera z godności tak skutecznie jak poczucie kiedy opadająca kupa poliże ci jajka Edytowane 14 godzin temu14 godzin przez camel00
Napisano 14 godzin temu14 godzin to bardziej bajer niz dzialaale jak solidny stolec to moze nie chlapnie na zewnatrz jak ze zwyklym
Napisano 14 godzin temu14 godzin Dlatego miskę trzeba wybrać taką, żeby dwójeczka spadała prościutko do wody. Ważne też żeby do lustra wody nie było za daleko, bo wtedy chlapanie gwarantowane. Takie sobie kupię, jak będę kiedyś bogaty Miska WC wisząca bez kołnierza biały połysk Villeroy & Boch Avento 5656R001 - Lazienkaplus.plVilleroy & Boch Avento miska WC wisząca bez kołnierza bia...- miska lejowa wisząca - szerokość: 37 cm - długość: 53 cm - wysokość: 31 cm - DirectFlush płukanie całej powierzchni wewnętrznej miski bez rozpryskiwania - z odpływem poziomym - ilość wody spłukujące
Napisano 13 godzin temu13 godzin Autor Nie chce mi sie specjalnie.domtoryzowac w klozetach.Bo tera tornado, kolnierzowy lub bezkolnierzowy, jakie specjalne powłoki.Te ekologixzne wynysly beda zuzywac wiecej wody jak trzeba będzie spuszczac.2 razy.
Napisano 5 godzin temu5 godzin 8 godzin temu, ochkarol napisał:Dlatego miskę trzeba wybrać taką, żeby dwójeczka spadała prościutko do wody.Ważne też żeby do lustra wody nie było za daleko, bo wtedy chlapanie gwarantowane.Takie sobie kupię, jak będę kiedyś bogatyMiska WC wisząca bez kołnierza biały połysk Villeroy & Boch Avento 5656R001 - Lazienkaplus.plVilleroy & Boch Avento miska WC wisząca bez kołnierza bia...- miska lejowa wisząca - szerokość: 37 cm - długość: 53 cm - wysokość: 31 cm - DirectFlush płukanie całej powierzchni wewnętrznej miski bez rozpryskiwania - z odpływem poziomym - ilość wody spłukująceMam tego typu, tylko stojącą. Jie świni się, bo ... jest nowa.Podejrzewam, że za kilka(naście) lat zacznie się też lekko świnić jak każda inna. Podobno na to pomaga spryskiwanie WD40, ale nie próbowałem.
Napisano 4 godziny temu4 godziny 10 godzin temu, deszczowyRoman napisał:Czy klozety z systemem tornado do czyli wirowym splukiwaniem sa skuteczniejsze od klasycznego?Nie wiem w czym miały by być skuteczniejsze, ale w porównaniu do klasycznego są cichsze, łatwiejsze w utrzymaniu czystości. Z czasem można sobie wypracować odpowiedni kąt i lać zgodnie z ukształtowaniem jak wir, wtedy nie rozbryzguje się na ścianę i podłogę. Mam w domu oba rodzaje i w tym wirowym często klocek podwija się i wpada głębiej do syfonu, co z początku powodowało u mnie niemałe zaskoczenie po wstaniu. Ogólnie rzecz biorąc zdecydowanie wolę srywać w tym wirowym, więc polecam.