Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Policyjna olewka

Featured Replies

Napisano

Dziś zobaczyłem gościa w takim stanie że nie mógł ani zapiąć 1ki, ani trafić w ulicę gdzie codziennie wjeżdżają TIRy z dostawami(i to na wstecznym angryfire.gif).

Zrobiłem "halo" na 112,podałem wszystkie dane dokładnie waytogo.gif,przyjęli policial.gifblush.gifki,ale widże że "gostek" namierzył drogę i jedzie więc podałem im gdzie pojechał

waytogo.gif

A teraz szok,bo zanim doszedłem do sklepu,zrobiłem zakupy,odstałem do kasy,no ......

hmm.gif powiedzmy 10 minut mineło ,wracam i co widzę? boje_sie.gif

Transita wielkiego jak stodoła ,oświetlonego jak choinka,LANSUJąCEGO SIę PO PARKINGU, boje_sie.gif.

Na ten widok kolesie pijaka sadzili go na tył auta ,i odwieźli go gdzieś tam POD NOSEM RAIOWOZU busted.gifboje_sie.gif bezczelnie śmiejąc się z policjantów boje_sie.gif.

Ale gdy wydarzy się w powiecie juakiś tragiczny wypadek to naczelnik policial.gif wzywa do pomocy społeczeństwo,a gdy mają PODANE JAK NA TACY to zachowują się zupełnie jak bezmózgowi zomowcy z lat 80, boje_sie.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

nie potrafią znaleźć hmm.gif,czy nie chcą hmm.gif, jak myślicie? 30.GIF

Napisano

wg mnie po prostu nie chcialo im sie bawic z cala akcja (papierki itp), tak tylko odbebnili wezwanie i spokoj

Napisano

> nie potrafią znaleźć ,czy nie chcą , jak myślicie?

Pewnie im się nie chciało, bo to pijanego na izdebkę, potem chyba do aresztu za jazdę pod wpływem, trzeba by lawetę dla auta załatwić. Jak już kolega wyżej wspomniał za dużo roboty. Bo skoro można spędzić dyżur w aucie i nie przemęczać dłoni od pisania, to po co dostrzec to co ma się podane na dłoni, tacy etc...

Szkoda słów, a dzisiaj to chyba wogóle jest jakieś swięto P. i obiecano im podwyżki...

Napisano

Policja drogowa,za przeproszeniem,to potrafi karać maksymalnymi mandatami za przekroczenia (zarejestrowane na nowiutkim wideorejestratorze) rzędu 127/110...smirk.gif

Prawdziwymi piratami i chamami zająć się już trudniej,wiadomo hehe.gif

Napisano

ech, i pomyśleć, że tacy żyją z moich podatków a po 15 latach mogą sobie iść na emeryturę...

spróbuj przynajmniej dać to do lokalnej gazety - nawet jak nie masz numeru bocznego tego leniwego radiowozu, to i tak dziennikarz do tego dotrze, bo wiadomo dzień i godzinę zgłoszenia - interwencji

PS

żeby nie było - policję jako instytucję szanuję (dziadek był od 17 roku życia milicjantem, z czego 17 lat w drogówce), natomiast trafią się w niej męty i lenie - i to też zauważam

Napisano

W sobotę wieczorem około godziny 23 na krajowej 7 widzę gościa jak jedzie od prawej krawędzi jezdni do środka jezdni korygując bujnięcia samochodu ostrym skręceniem kół. Od czasu do czasu wrzucając kierunki raz lewy raz prawy (ot tak dla draki, bo cały czas jechał prawie prosto rotfl.gif), zwalniając do 30km/h i przyspieszając tak do 90-100 km/h

Co tu dużo pisać, koleś albo screwy.gif albo boozing.gif i to tak na poziomie około 2 %%

Jako prawy obywatel zadzwoniłem gdzie trzeba i relacjonuje sytuacje. Pan policial.gif nawet się mocno ożywił, podziękował i powiedział że zaraz się tym zajmą. Po jakiś 30 km (4 razy o mało nie doprowadził do tragedii spychając wyprzedzające go samochody pod pojazdy jadące z przeciwka) pan trzeźwy inaczej wpasował sie na parking, za następne 25km, zobaczyłem busted.gif wypatrujących pijaka (ale chyba daremnie, chociaż nie wiem)

Wnioski:

1 pomimo mojego zgłoszenia to na odcinku 50 km DK nie było żadnego patrolu policji który by zainteresował się pijakami.

2 Panowie zamiast prewencyjnie wyjechać na spotkanie pijaka by jak najszybciej go ściągnąć z drogi, zaparkowali sobie pod krzakami i wypatrywali pijaka, i wszystko było by ok, gdyby nie to że było to 40 km, od miejsca gdzie złożyłem doniesienie...

ogólnie faint.gif

Napisano

> 1 pomimo mojego zgłoszenia to na odcinku 50 km DK nie było żadnego

> patrolu policji który by zainteresował się pijakami.

> 2 Panowie zamiast prewencyjnie wyjechać na spotkanie pijaka by jak

> najszybciej go ściągnąć z drogi, zaparkowali sobie pod krzakami

> i wypatrywali pijaka, i wszystko było by ok, gdyby nie to że

> było to 40 km, od miejsca gdzie złożyłem doniesienie...

> ogólnie

Może to była olewka, a może jedyny patrol na powiat był akurat na interwencji...

Napisano

ja z panami policial.gif nie mam problemow, jak mi ktos blokuje wjazd w bramie a jest to nagminne w piatki i soboty wieczorem to do 10 min ktos sie zjawia, niekiedy nawet wystarczy ze tylko wejde na komisariat i juz wiedza o co chodzi, stały klient 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Może to była olewka, a może jedyny patrol na powiat był akurat na

> interwencji...

To wolałbym już żyć ze świadomością że to była olewka, niż że świadomością że na 1 powiat jest 1 radiowóz..... faint.gif

Napisano

> ech, i pomyśleć, że tacy żyją z moich podatków a po 15 latach mogą

> sobie iść na emeryturę...

hehe.gifhehe.gifhehe.gif

teraz dołożyłeś do pieca......

oni też płacą podatki.....

a przy obecnych zarobkach możesz sobie wyliczyć te "emeryture"..... hehe.gif

40proc podstawowego uposażenia......

co na dziś daje.....600zł????....

chciałbyś mieć tyle emeryturki po 15 latach pracy.......?????

nie wspominam już o innych "specjalnych" warunkach jakim taki "emeryt" podlega.......

to wszystko nie jest tak słodkie jak się wydaje.....

znam to dobrze na przykładzie sąsiada.......

odszedł po 16 latach bo miał dość............i miała być dodatkowa praca i wogóle...........emeryturka.....

teraz chodzi po śmietnikach i zbiera puszki.......

a tej emerytury mu na opłaty nie starcza......

zresztą zapytaj dziadka........skoro był milicjantem na pewno coś powie na temat....

Napisano

> To wolałbym już żyć ze świadomością że to była olewka, niż że

> świadomością że na 1 powiat jest 1 radiowóz.....

oj chyba raczej odwrotnie......

bo olewką nie wytłumaczysz że nie podjeli żadnych działań.....

a jeśli powiat duży, to i 2 radiowozy wszędzie nie będą......

Napisano

powinni więcej puszczać seriali typu ...Kryminalni itp.....

i na siłe kazać oglądać policjantom.....

wtedy swiat by się zmienił.....

hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

> powinni więcej puszczać seriali typu ...Kryminalni itp.....

> i na siłe kazać oglądać policjantom.....

> wtedy swiat by się zmienił.....

Ogólnie zgadzam się z przedmówcą,z tą różnicą,że wydaję mi się,że ludzie naoglądają się seriali typu "Kryminalni" lub "Oficer",i zaczynają mylić fikcję z rzeczywistością, która nie stety jest bardziej prozaiczna...

post-75409-14352472487168_thumb.jpg

Napisano

> oj chyba raczej odwrotnie......

> bo olewką nie wytłumaczysz że nie podjeli żadnych działań.....

> a jeśli powiat duży, to i 2 radiowozy wszędzie nie będą......

Ale nie chodzi o to by były wszędzie, tylko o to że jeden czy dwa na duzy powiat to zdecyowanie za mało (juz nie mówiąc o takich przypadkach jak na zdjęciu powyżej sick.gif).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.