Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

poprowadzenie przewodu do wskaźnika LPG

Featured Replies

Napisano

> dałem tam, ale tu też

Możesz poprowadzić przewód mocując go do rurki lpg, która znajduje się pod podwoziem.

Napisano
  • Autor

> Możesz poprowadzić przewód mocując go do rurki lpg, która znajduje

> się pod podwoziem.

THX, też mi tak ktoś radził. Tyle że garaż jest potrzebny no i przydałaby się rura osłonowa

Napisano

> THX, też mi tak ktoś radził. Tyle że garaż jest potrzebny no i

> przydałaby się rura osłonowa

A nie prościej będzie wpiąć się w przewód gdzieś w okolicy centralki w komorze silnikowej? Przewody wyjdzie znacznie mniej i kanał zbędny.

Napisano
  • Autor

> A nie prościej będzie wpiąć się w przewód gdzieś w okolicy centralki

> w komorze silnikowej? Przewody wyjdzie znacznie mniej i kanał

> zbędny.

tzn. który przewod ? Poszukalem w necie i znalazłem info o czujnikach pola magnetycznego: mają 3 zaciski: zasilanie, masa i wyjscie, więc tutaj zrobili trochę dziwnie, bo po cholerę ciągnąć 3 przewody do butli od wskażnika, skoro wskażnik trzeba podłączyć pod +12V i masę ? icon_eek.gif

Napisano

> tzn. który przewod ? Poszukalem w necie i znalazłem info o czujnikach

> pola magnetycznego: mają 3 zaciski: zasilanie, masa i wyjscie,

> więc tutaj zrobili trochę dziwnie, bo po cholerę ciągnąć 3

> przewody do butli od wskażnika, skoro wskażnik trzeba podłączyć

> pod +12V i masę ?

Wyjaśnij może dlaczego nie da się wykorzystać przewodu od wskazań rezerwy (jak napisałes na forum lanosa). ja miałem na myśłi ten własnie przewód hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Wyjaśnij może dlaczego nie da się wykorzystać przewodu od wskazań

> rezerwy (jak napisałes na forum lanosa). ja miałem na myśłi ten

> własnie przewód

no bo jak zobaczyłem te 3 żyly to pomyślałem, ze nie da sie ich zastąpić jedną; dopiero teraz znalazłem opisy czujników pola magn. A poza tym nie chcę przerabiac nowego wskaźnika - jak się coś popsuje to nie będę mógł reklamować.

No chyba że daloby się ten przewód rezerwy wykorzystać jako linkę do przeciągnięcie nowego przewodu zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Możesz poprowadzić przewód mocując go do rurki lpg, która znajduje

> się pod podwoziem.

Wczoraj oglądałem - u mnie faktycznie ktoś tak poprowadził 1 -zyłowy przewód od wskazania rezerwy, ale pookręcał go wokół rurki gazu; czujnik rezewry ma 2 bieguny: masę i własnie wyjście, więc nie da się wykorzystać istniejacej linii; poczekam jak kumpel udostepni mi kanał i też poprowadze kabelek pod spodem, tylko może w rurce ochronnej

Napisano

Jeśli potrzebujesz do podłączenia wskaźnika 3 sygnały: masę, +12V oraz sygnał z czujnika, to przecież masz je przy butli z gazem: +12V - na elektrozaworze LPG - pojawia się napięcie po przełączeniu na LPG, masę - drugi styk elektrozaworu, trzeci przewód - od "starego" czujnika rezerwy - przepinasz ze "starego"czujnika na butli na nowy oraz od centralki w komorze silnikowej, skąd do kabiny kierowcy do wskaźnika. A w kabinie +12V i masę, jakoś znajdziesz pod konsolą, choćby przy radioodbiorniku, gdzie jest łatwy dostęp...

Napisano
  • Autor

napisalem tu

Tak więc radzę wszystkim amatorom tego wskaźnika zaopatrzyć się w 2-3 metry kabelka 3 żyłowego , takiego jak dolaczony do czujnika

Napisano

Nie rozumiem po co tak kombinować, skoro bez problemu można przewód dostarczony ze wskaźniekiem poprowadzić przez wnętrze samochodu (pod siedzeniami i wykładziną podłogową.

Ten wskaźnik to dobrze pokazuje? Może wie ktoś na jakiej zasadzie działa?

Napisano
  • Autor

> Nie rozumiem po co tak kombinować, skoro bez problemu można przewód

> dostarczony ze wskaźniekiem poprowadzić przez wnętrze samochodu

> (pod siedzeniami i wykładziną podłogową.

a jak z nim wyjdziesz ? trzeba by wiercić otwór w pokrywie zbiornika (jest uszczelniana), poza tym trzeba by sie knocić z zabezpieczeniem kabelka na zbiorniku (kładzie się przecież na nim wykladzinę, a potem rózne czasem ciężkie graty, no i z plastikami tapicerskimi- a te są marnej jakości i po zdjęciu mogą byc problemy z założeniem zlosnik.gif

dokładny opis jest na Allegro i stronie producenta wskaxnika-poszukaj smile.gif

> Ten wskaźnik to dobrze pokazuje? Może wie ktoś na jakiej zasadzie

> działa?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.