Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czerwona kontrolka (!)

Featured Replies

Napisano

Witam, mam pytanie co to jest jak przy kazdym gwaltownym ruszaniu, albo w ostrych zakretach zaswieca mi sie czrwona kontrolka (!). Ta sama jak sie zaciagnie hamulec reczny. Czy to normaly objaw, swieci sie tez przy ostrym lub bardziej gwaltownym hamowaniu.

Napisano

mało płynu hamulcowego

Napisano

na poczatku dolej plyn... zaznacz czyms gdzie jest i go kontroluj codziennie, jak sie powtorzy to przyjrzyj sie uwaznie tloczkom w bebnach one lubia czesto cieknac, ewentualnie jakas nieszczelnosc w ukladzie.

Napisano

...i dodam tylko, że ewentualną nieszczelność trzeba wykryć szybko. Wiadome jest, że płyn hamulcowy działa żrąco. Czym to może skutkować - wiadomo.

Napisano

> ...i dodam tylko, że ewentualną nieszczelność trzeba wykryć szybko.

> Wiadome jest, że płyn hamulcowy działa żrąco. Czym to może

> skutkować - wiadomo.

dokladnie mi w maluchu jak wyciekl wewnatrz, na prawo od pedalow, to farba z podlogi zeszla jednym wielkim platem, zostala gola blacha i zamalowalem minia zeby sie ruda nie wdarla grinser006.gif

Napisano

> Witam, mam pytanie co to jest jak przy kazdym gwaltownym ruszaniu,

> albo w ostrych zakretach zaswieca mi sie czrwona kontrolka (!).

> Ta sama jak sie zaciagnie hamulec reczny. Czy to normaly objaw,

> swieci sie tez przy ostrym lub bardziej gwaltownym hamowaniu.

jeśli niedawno miałeś stan max w zbiorniczku płynu hamulcowego ( bo chyba od czasu sprawdzassz ) to teraz napewno masz go zamało na 99% masz wyciek sprawć czy nie masz wilgotnych felg od wewnętrznej strony przy dużym ubytku napewno coś powinno być widać

javascript:void(0)

smile.gifsmile.gif

Napisano
  • Autor

nie wiem ile bylo plynu hamulcowego nie zagladalem tam jak go kupilem ale wczoraj zagladnolem i plyn jest miedzy max a min dolac do jekiej wartosci? do krechy max czy tak do 3/4?

Napisano

> nie wiem ile bylo plynu hamulcowego nie zagladalem tam jak go kupilem

> ale wczoraj zagladnolem i plyn jest miedzy max a min dolac do

> jekiej wartosci? do krechy max czy tak do 3/4?

dolej sobie do maxa(będziesz wiedział dokładnie ile było),tam jest jeszcze troche miejsca,że jak sie zagrzeje żeby go nie wypluło ze zbiorniczka

Napisano

Witam. Miałem niedawno podobny przypadek, po dokładnych ogledzinach okazało sie że w tylnym prawym kole pękła gumka przy tłoczku w bębnach. koszt nie duży i wymiana bardzo łatwa dasz radę samemu. Więc jak juz kolega wyżej pisał obejrzyj dokładnie hamulce i będziesz wiedział co jest.pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dolalem dot-4 do max-a i jak na arzie jest ok nic sie nie swieci. Zostaje teraz obserwowac zbiorniczek z plynem.

Napisano

> ja bym jednak znalazł przyczynę ubytku płynu

dokładnie ok.gif

> klocki sie nie kończą ?

trza sprawdzic przed dolaniem płynu, żeby później przy ewentualnej wymianie klocków nie trzeba było odsysać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.