Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy Astra 1.6 16V z 'wypasem' 1996 za 12 tys to drogo?

Featured Replies

Napisano

Witam - kolejna moja prośba o poradę do właścicieli Asterek I.

Czy to jest warte wydania w/g Was kwoty 12 tyś zł ?

Typ: Hatchback Informacje: Rok produkcji: 1996, 105 000 km, 105 KM (77 kW), Pojemność skokowa: 1600 cm3, benzyna, zielony-metalic, Liczba drzwi: 5, Dodatkowe wyposażenie:

ABS, klimatyzacja, alufelgi, szyberdach elektryczny, 2 x poduszka powietrzna, radio, wspomaganie kierownicy, komputer, welurowa tapicerka,kubełkowe fotele,nówki letnie plus zimowe,halogeny,hak demontowany,sprowadzony, bezwypadkowy, garażowany. Jeździ w kraju - na polskich blachach.

Czy to drogo jak na taką Asterkę?

To pewnie EcoTec? Ile to pali w mieście na benzynie? Ile w trasie? Założyć gaz to pewnie koszt jakichś 1800 zł ? Czy do EcoTec musi być koniecznie sekwencja?

Pozdrawiam.

Napisano

> Witam - kolejna moja prośba o poradę do właścicieli Asterek I.

> Czy to jest warte wydania w/g Was kwoty 12 tyś zł ?

> Typ: Hatchback Informacje: Rok produkcji: 1996, 105 000 km, 105 KM

> (77 kW), Pojemność skokowa: 1600 cm3, benzyna, zielony-metalic,

> Liczba drzwi: 5, Dodatkowe wyposażenie:

> ABS, klimatyzacja, alufelgi, szyberdach elektryczny, 2 x poduszka

> powietrzna, radio, wspomaganie kierownicy, komputer, welurowa

> tapicerka,kubełkowe fotele,nówki letnie plus zimowe,halogeny,hak

> demontowany,sprowadzony, bezwypadkowy, garażowany. Jeździ w

> kraju - na polskich blachach.

> Czy to drogo jak na taką Asterkę?

> To pewnie EcoTec? Ile to pali w mieście na benzynie? Ile w trasie?

> Założyć gaz to pewnie koszt jakichś 1800 zł ? Czy do EcoTec musi

> być koniecznie sekwencja?

> Pozdrawiam.

dalem za taka tylko z 1997 roku ( pierwsza rej 24.12.1997 smile.gif )10.000 pln przebieg 65000

ale nie ma szybera i haku smile.gif

Napisano

> Pozdrawiam.

ja swoją kupilem w maju od znajomego handlarza, ciagnieta z niemiec

klima, 2 poduchy, 87000km, wspomaganie, radio+wzmac.+zmieniarka +6 głosnikow, 2kpl. kól, oba na stalowkach, halogeny, przyciemnione szyby, tłumik koncowy dedykowany "supersprint",...i 3 mies gwar. na auto

zaplacilem 6500 + 1100 oplaty w kraju bo przeglad "0" i tłumaczenie dok. juz mi handlarzyk zrobił wink.gif

w porownaniu z twoją brakuje ABS'u, szybera i alu, ale czy warto az tyle doplacac... ?

Napisano

> Pozdrawiam.

Jezeli przebieg jest faktyczny i udokumentowany ( jak na 10 latka 105 tyś....jak na auto które jeżdziło w niemczech) jak spóści z ceny do 11-10,5 tys można brać

pozdro

Napisano

> Pozdrawiam.

jak na ten rocznik to wypasiona jest dość fajnie moja ma silnik jak w opisie pali w mieszanym cyklu od 6.5-7.5 o gazie się nie wypowiadam bo nie jestem zwolennikiem gazowania cena jak na mój gust troche za wysoka ale to porównanie do tego co ja zapłaciłem za swoją

Napisano

moim skromny zdaniem jest to kwota za duża jak za ten rocznik.ja za swojego 97 r. tylko kombi z tym samym wyposazeniem dałem 9 tys, takze jak ci zejdą minimum do 10 500 mozna by sie zastanowic-nie spiesz sie bo jest tyle tego że można wybierać i przebierać

Napisano

> Pozdrawiam.

Ja mam Kombi z roku 95 z pełnym wypasem (wersja CDX) - klima, elektryka, podychy, skórzana kierownica itp, alu 15" na oponach 195/50R15 i sprowadzenie łącznie z rejestracją kosztowało mnie 7500 zł. Więc cena 12 tys. wydaje mi się baaaardzo przesadzona.

Napisano

Tak jak juz sie wypowiadali poprzednicy - cena 10k to max - no chyba ze auto z zewnatrz i w srodku jest jak z salonu...

Napisano

> Pozdrawiam.

Ja mam tą samą wersję nadwozia co ta o której piszesz... nawet ten sam kolor:) roczmik 95 wersja CDX (czyli max)... nie ma alusów i szyberdachu... ale ma klimę, pełną elektrykę (szyby, lusterka, podgrzewane lusterka), kierownica i gałka biegów ze skóry, 2 poduszki, wspomaganie, ABS, immobiliser + dobry alarm z centralnym zamkiem, Kupiłem auto w kwietniu za 8200 PLN od polaka (2,5 roku było w Polsce). Przebieg 87000 i raczej prawdziwy bo tapicerka, kierownica, gałka zmieny biegów, pedały i plastiki są w idealnym stanie (prawie jak w nowym aucie:)). Dodatkowo blachy też bardzo dobrze wyglądają. Dostałem faktury na wszystkie naprawy (rozrząd, hamulce, wszystkie płyny i filtry), nówki zimówki + nowe felgi i osobno letnie koła (już zjeżdżone bo jeszcze z niemiec).

Więc jak widzisz cena za "Twoje" auto trochę jest wygórowana.

Napisano

> Ja mam tą samą wersję nadwozia co ta o której piszesz... nawet ten

> sam kolor:) roczmik 95 wersja CDX (czyli max)... nie ma alusów i

> szyberdachu... ale ma klimę, pełną elektrykę (szyby, lusterka,

> podgrzewane lusterka), kierownica i gałka biegów ze skóry, 2

> poduszki, wspomaganie, ABS, immobiliser + dobry alarm z

> centralnym zamkiem, Kupiłem auto w kwietniu za 8200 PLN od

> polaka (2,5 roku było w Polsce). Przebieg 87000 i raczej

> prawdziwy bo tapicerka, kierownica, gałka zmieny biegów, pedały

> i plastiki są w idealnym stanie (prawie jak w nowym aucie:)).

> Dodatkowo blachy też bardzo dobrze wyglądają. Dostałem faktury

> na wszystkie naprawy (rozrząd, hamulce, wszystkie płyny i

> filtry), nówki zimówki + nowe felgi i osobno letnie koła (już

> zjeżdżone bo jeszcze z niemiec).

> Więc jak widzisz cena za "Twoje" auto trochę jest wygórowana.

Zdecydowanie sie z Tobą zgadzam. Mam tą samą wersję ale kombi. Do tego alusy z oponami 195 Nokian. I to wszystko za 7500 zł (cena kupna, przewozu i opłat w Polsce). Czyli max jaki bym dał za ten model z 96 roku to 10 tys. i to wtedy gdyby jego stan był idealny.

Napisano

To jest EcoTec. Trasa przy prędkości 90-110km/h od 5,8l/100km do 6,5l/100km z włączoną klimą i ładunkiem typu 4 osoby. W mieście spali mi tak dużo ile zechcę, jednak nie mniej niż 9l/100km. Trzeba brać poprawkę na automatyczną skrzynię.

> Pozdrawiam.

Każdy mówi co innego. Osobiście nie zakładałem gazu, choć miałem przez krótką chwilę taki zamiar. Znajomy jeżdżi Vectrą B z tym samym silnikiem 1,6 16V (X16XEL) na zwykłej instalacji z komputerkiem (zdaje się, że to II generacja) i sobie chwali.

Napisano

Mam taka sama u siebie na podworku za 8tys plus oplaty tez z klima kolor tez zielony smile.gif

Napisano

> Pozdrawiam.

Ja dwa tygodnie temu kupiłem astre z 96r. (sprowadzona z niemiec w zeszłym roku zarejestrowana w Polsce) silnik ecotec 1.8 16v (115KM) Hatchback, granatowy metalik, abs, 2xpoduszka powietrzna, wspomaganie, skorzana kierownica i gałka zmiany biegów, klimatyzacja, centralny, alu, welurowa tapicerka stan idealny samochodu i dałem za niego 10350 zł.

Napisano

Witam!

Pisze bez cytatu, czytam jak wygladaja w srodku a do tego te male przebiegi-jeszcze sprowadzone. Ludzie opamietajcie sie, te sprowadzone maja przekrecane liczniki. Chyba ze kupujecie i dostajecie cala teczke faktur-paragonow, gdzie idzie miesiac po miesiacu sprawdzic np wymiany oleju itp. a w tych sprowdzanych tego nie dostaniecie.

Jesli blachy z zewnatrz, podwozie po dokladnym obejrzeniu sa OK. to jeszcze zostaja elementy zawieszenia i silnik, nie mowiac o skrzyni biegow co przy duzych przebiegach (na liczniku malo) po kupieniu takiej wyposazonej okazji, w sumie jak policzy sie to co bedzie trzeba wlozyc to moze sie okazac, ze zabraknie na paliwo.

W podsumowaniu:

Dokladnie ogladac, jechac na sprawdzenie ale nie tylko wypas.

Napisano

> Witam!

> Pisze bez cytatu, czytam jak wygladaja w srodku a do tego te male

> przebiegi-jeszcze sprowadzone. Ludzie opamietajcie sie, te

> sprowadzone maja przekrecane liczniki. Chyba ze kupujecie i

> dostajecie cala teczke faktur-paragonow, gdzie idzie miesiac po

> miesiacu sprawdzic np wymiany oleju itp. a w tych sprowdzanych

> tego nie dostaniecie.

> Jesli blachy z zewnatrz, podwozie po dokladnym obejrzeniu sa OK. to

> jeszcze zostaja elementy zawieszenia i silnik, nie mowiac o

> skrzyni biegow co przy duzych przebiegach (na liczniku malo) po

> kupieniu takiej wyposazonej okazji, w sumie jak policzy sie to

> co bedzie trzeba wlozyc to moze sie okazac, ze zabraknie na

> paliwo.

> W podsumowaniu:

> Dokladnie ogladac, jechac na sprawdzenie ale nie tylko wypas.

Co do cofniętych liczników to różnie bywa. Ja mam 111 tys jak sprowadzałem i chociaż mój rocznik to 95 to bardzo mało. Ale mam pełną dokumentację , wszystkie przeglądy u Opla i wiem na 100% że jest to oryginalny przebieg. Czasami trafi się okazji z zachodu o małym przebiegu !!

Napisano

Dokladnie z licznikami róznie bywa,ja od wczoraj mam astre X16SZ z 96 i ma na liczniku 70kkm,ksiazka z serwisu jest dla mnie dowodem a to co widze samo swiadczy za siebie. Nie wybite,nie zuzyte,zadbane nic nie stuka nic nie puka. (na razie..) smile.gif

12k to chyba za duzo ale nie widzialem wiec to subiektywne odczucie,moja kosztowala 9k na niemieckich,szyber,zimowki,centralny,radio,kolor kameleon. Wyposazenie ubogie ale cena chyba niezbyt wygórowana

pozdro

Napisano
  • Autor

Wracając do "mojej" Asterki : dziś została przabadana na rolkach,płytach,obejrzano podwozie,zanalizowano spaliny,zbadano stan amortyzatorów - nie znaleziono nic co by mogło ją zdyskwalifikować. Oczywiście to była "moja" stacja a nie sprzedającego. Wnętrze idealny stan. Ma jednak jeden punkt słaby - moim zdaniem nie działa klima - sprzedający ma jechać do warsztatu,sprawdzić,napełnić i coś z tym zrobić - jutro mam ją obejrzeć raz jeszcze - ale jak mam wątpliwości co do klimy - to już coś jest nie tak - może podziała - a jak znowu coś wycieknie gdzieś? Może są jakieś nieszczelności ? Gdyby nie ta klima - bez klimy nie biorę. Poza tym - może sprawdzić kompresję w cylindrach? Jakie powinny być jej wartości? I cenę będę musiał niższą wynegocjować - ale ta klima mnie niepokoi.

P.S. Czy były Astry co miały kierownicę pokrytą skórą? To i gałka musi być w skórze pewnie.

Napisano

ja za swoja rok temu dałem 6.5tyś... (ze wszystkimi opłatami i rejestracją). Mam 2 poduchy i wspomaganie. Aarm i centralny sam se załozyłem. Kolor niestety biały, ale cena byla trakcyjan to wzięłem...

Napisano

O wysokości ceny można podyskutować po dokładnych oględzinach. Jeżeli nie ma się do czego przyczepić to lepiej zapłacić więcej i mieć śwęty spokój.

Co do cofanych liczników to wszystkie samochody sprowadzane z zachodu przez handlarzy mają cofane liczniki i wszystkie mają jakieś wady. Jeżeli pojedziesz po autko sam to jest jakaś szansa na kupno dobrego. książka serwisowa też nie może być udokumentowaniem przebiegu, bo nie sprawdzają przy każdej wizycie plomby na liczniku (o ile taka istnieje) więc przed wizytą można licznik cofnąć i wpis w książce będzie taki jak chcemy. Udokumentowany przebieg może być 110tkm a faktycznie może być 200 tkm. Sam takie przypadki widziałem.

Co do gazu to ja mam II gen. i nie narzekam. Spalanie około 10l/100km jazda mieszana około 8l/100km trasa.

Napisano

100,5 tys km? w 10 lat? hehehe wierzy ktos w takie numery? wychodzi 10,5 tys km rocznie!!!

nie wierze w takie akcje

sam sprowadzalem swoja astre i mialem eleganckie papiery poczawszy od pierwszego wlasciciela na ostatnim przede mna konczac! pieknie wpisane przeglady, przebieg wpisywany podczas kazdego badania i to wszystko bylo jedna wielka lipa

zamiast 156 tys km,ktore mialem na liczniku podczas kupna, mechanik obstawial 260k km najmarniej! i nie kazal mi sie dziwic tylko powiedzial jasno,ze 26 tys rocznie to norma u szkopa bo Ci duzo jezdza i zeby zakladac przebieg wlasnie na poziomie 20-30 tys km rocznie, nawet jesli fure nam sprowadza super znajomy co ja ciagnie od pierwszego wlasciciela co pamieta jeszcze czasy wehrmachtu i ma lekka noge wink.gif

jak dla mnie cena za tego hatchbacka to max 8,5 tys pln + oplaty

Napisano

Co do przebiegu to zgadzam się w 100% z kolegami sam byłem w kwietniu w Bremen przywieźć sobie Astrę i widziałem jak handlarze kupują od Turasów a przebiegi że CHO CHO nie ma auta z przebiegiem mniejszym od 200 tys. a u nas nagle jest 100 - 120 tys. i to jeszcze prawie każdy jest od starszej osoby DZIWNE?. A jak po tygodniu kupiłem Astrę Kombi 1,6 8v 97r. ma wszystko oprócz klimy i skór i wyszło mi ze wszystkim łącznie z OC i AC 10.500 zł a przebieg 153 tys. (auto kupione z ogłoszenia z domu od pierwszego wł.) ale powiem wam że naprawdę się najeździłem i naszukałem żeby nie kupić gówna.

Napisano

według mnie patrz na stan auta i na wyposażenie a nie tylko na wyposażenie za takie pieniądze musi wszystko działać a przede wszystkim silnik ile oleju łyka wink.gif

Ja mam w swoim gazik chyba II generacji samnie wiem i chodzi pięknie instalke mam juz 100 tyś wink.gif

Spalanie na benzynce to około 6 litrów na trasie 7-8 w mieście oczywiście zalezy jak sie jeździ wink.gif Na lpg 8-9 na trasie 9-10 w mieście.

Gaz możesz spokojnie zakładać II generacji tylko ze u gościa który sie zna a nie jaiegoś badziewiaka wink.gif

Ogólnie astra ok troszke drogo ale jak stan wzorowy to lepiej kupić starszego sprawnegoniż nowszego szrota za te same pieniądze.

Szkoda tylko ze to nie sedan wink.gif

Napisano

Astra: 12 tys auto + 2 tys gaz = 14 tys.

Dorzucisz jeszcze tysiaka i mozesz juz miec:

Nowsza, wieksza, juz z LPG, conajmniej tak samo wypasiona (lub lepiej) Leganze wink.gif

Napisano

Z przebiegami roznie bywa...Moja Astra ma 10 lat i przebiegu 104000,przebieg 100% bo sam sobie licznika nie krecilem 270751858-jezyk.gifA wiec,po moim przykladzie widac ze jest to realne smile.gifSwoja droga co nam z wypasu jak bedzie wszystko stukac i silnik sypal sick.gifWypas jest wazny,ale chyba nie najwazniejszy...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.