Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wskaźnik prędkosciomierza ponieżej 0 km/h - pilne !!

Featured Replies

Napisano

ave chłopaki!!

zachciało mi sie wymienic żaróweczki od oswietlenie predkosciomierza i całej reszty bo juz tylko 1 paliła...

wszytsko bez wiekszych problemów poza jednym

podczas montażu wszytskiego wskazówka prędkosciomierza opuściła swoje miejsce przy "0" i spadła na sam dół, całośc działa, z tym ze wskazówka startuje nie z zera ale z jakis hehe -30 km/h ..

żonka zagroziła ze do tego auta nie wejdzie a ja mam dosyc tramawajów i autobusów..

pomóżcie chłopaki..

co spieprzyłem i co mam zrobic

jestem pod gg 435963 - rozkładam wszytsko na cześci pierwsze

Napisano

> ave chłopaki!!

> zachciało mi sie wymienic żaróweczki od oswietlenie predkosciomierza

> i całej reszty bo juz tylko 1 paliła...

> wszytsko bez wiekszych problemów poza jednym

> podczas montażu wszytskiego wskazówka prędkosciomierza opuściła swoje

> miejsce przy "0" i spadła na sam dół, całośc działa, z tym ze

> wskazówka startuje nie z zera ale z jakis hehe -30 km/h ..

> żonka zagroziła ze do tego auta nie wejdzie a ja mam dosyc tramawajów

> i autobusów..

> pomóżcie chłopaki..

> co spieprzyłem i co mam zrobic

> jestem pod gg 435963 - rozkładam wszytsko na cześci pierwsze

jezeli dobrze pamietam to wskazówka sie opierała na jakimć bolcu (taka podpórka)

pewnie go wygiołeś i ci przepadł

mozna go dorobić z kawałka drutu i pomazać markerem

Napisano

> jezeli dobrze pamietam to wskazówka sie opierała na jakimć bolcu

> (taka podpórka)

> pewnie go wygiołeś i ci przepadł

> mozna go dorobić z kawałka drutu i pomazać markerem

ale były też wersje bez podpórki wink.gif wskazówka blokowała się na mechaniźmie - jeśli ta blokada została zerwana to już zonk oslabiony.gif

Napisano

> ale były też wersje bez podpórki wskazówka blokowała się na

> mechaniźmie - jeśli ta blokada została zerwana to już zonk

to teraz zrobić dziurke i podpórke biglaugh.gif

i bedzie jak orydżinal italiano hehe.gif

Napisano

> to teraz zrobić dziurke i podpórke

> i bedzie jak orydżinal italiano

ta ale dopiero od 40km/h wskazowka sie ruszy hehe.gif

Napisano

> to teraz zrobić dziurke i podpórke

> i bedzie jak orydżinal italiano

na allegro mozna licznik wyrwać za 15zł - więc nie wiem czy jest sens się bawić w łatanie i zycie w niepewnosci zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

wersja bez podpórki . . . .

czyli witaj allegro zapewnie . . .

dam znać jak sie skończyło

Napisano

> wersja bez podpórki . . . .

> czyli witaj allegro zapewnie . . .

> dam znać jak sie skończyło

jeśli jest bez podpórki to naprawde nie warto się w to bawić oslabiony.gif trzeba by cały mechanizm rozbierać na części i szukać jaki element się ułamał hmm.gif

Tutaj jest licznik za 25zł - jeśli posiadasz licznik z wskaźnikiem tem. to wystarczy kupić najtańszy zegar i przełożyć sam prędkosciomierz i tarcze ok.gif

Napisano
  • Autor

faktycznie..

z tym ze ten ma wskazówke powyżej zera, a nie na nim, czy to moze byc problemem??

Napisano

> faktycznie..

> z tym ze ten ma wskazówke powyżej zera, a nie na nim, czy to moze byc

> problemem??

nie, pewnie ma bolczyk, ale zwróc uwagę że ten z aukcji niema licznika przebiegu dziennego

Napisano
  • Autor

fucktycznie. . .

cos mi sie wydaje że na giełdę pojadę, pewnie taniej wyjdzie

Napisano

Przed kupowaniem nowego sprawdź co stało się ze starym.Tam niema nic skomplikowanego: wskazówka, oś, talerzyk i sprężynka. No i z drugiej strony wirujący talerzyk z magnesem pod który podpięta jest linka. Może linkę zbyt słabo wcisnąłeś.

Napisano

>...... z tym ze wskazówka startuje nie z zera ale z jakis hehe -30 km/h ..

To sugeruje, że wskazówka obróciła się na osi ( słabo osadzona) i wystarczy ją usadowić w odpowiednim położeniu. Oczywiście delikatnie bo oś można wykrzywić. Najlepiej zdjąć ją i lekko wcisnąć w nowym położeniu.

Napisano
  • Autor

a więc tak:

wyciagnołem prędkoscimierz z deski, wskazówka trzyma sie oski mocno wiec dałem jej spokój, tym bardziej że zauwazyłem że ogranicznikiem na prędkość "0" jest blaszka, która zatrzymuje ruch jakiegoś ustrojstwa w kształcie "walca" który jest poczatkiem ośki, ma on wypustke która zatrzymywała sie na ww blaszce i ograniczała spadek wskazówki do zera.

całośc jest dla mnie nierozbieralna, do mechniki mam typowe 2 lewe ręce, wiec przytrzymałem wskazówkę i na delikatna siłe przekręciłem "walec" i ustawiłem było ok, słyszałem przeskakujace trybiki...

całośc podłaczyłem włozyłem, podłaczyłem linke prędkosciomierza i odpalam bryczke, jadę kawałek, zero ruchu prędkosciomierza, liczniki przebiegu tez stoją

sprawdzam podłączenie linki, wypadła, podłączam ponownie, test, zero ruchu prędkosciomierza, liczniki przebiegu tez stoją wiec:

sprawdzam podłączenie linki, wypadła, podłączam ponownie, test, zero ruchu prędkosciomierza, liczniki przebiegu tez stoją wiec:

i daje sobie spokój , jakies dzieciaki pod blokiem szly nie mogłem juz klnąc

odsapne i podejde do tematu jeszcze raz

Napisano

> a więc tak:

> wyciagnołem prędkoscimierz z deski, wskazówka trzyma sie oski mocno

> wiec dałem jej spokój, tym bardziej że zauwazyłem że

> ogranicznikiem na prędkość "0" jest blaszka, która zatrzymuje

> ruch jakiegoś ustrojstwa w kształcie "walca" który jest

> poczatkiem ośki, ma on wypustke która zatrzymywała sie na ww

> blaszce i ograniczała spadek wskazówki do zera.

> całośc jest dla mnie nierozbieralna, do mechniki mam typowe 2 lewe

> ręce, wiec przytrzymałem wskazówkę i na delikatna siłe

> przekręciłem "walec" i ustawiłem było ok, słyszałem

> przeskakujace trybiki...

bo może teraz po Twoim zabiegu dopiero spaprałeś licznik, nie lepiej było nawiercić mały otworek w pobliżu 0 , podnieść wskazówkę i włożyć jakiś bolczyk?

Napisano

Prędkościomierz jest niedemontowalny (teoretycznie) oprócz wskazówki i tarczy. Jak będziesz miał na wierzchu zegary to wskazówką powinno dać się swobodnie wychylić i to świadczy o tym że w tej części szybkościomierza nic nie uszkodziło się. Natomiast od tyłu do środka w miejsce linki włóż mały śrubokręt i pokręć tak aby kręciła się również wewnętrzna część obudowy. Przy takim kręceniu powinny być widoczne niewielkie wychylenia wskazówki. Zębatki zadnej nie uszkodziłeś bo jej tam nie powinno być. Prawdopodobnie wskazówka przekręcała się na osi. Jest osadzona na wcisk. Możesz próbować ściągnąć ją podważając widelcem, ale z wyczuciem, bo po skrzywieniu osi nowy zegar trzeba będzie kupić.

Napisano

mam w domu cały licznik z mojego unka taki z temperatura na wskazówke i przebiegiem dziennym moge ci go odsprzedaćc ponieważ leży i zbiera kurz jest na 100% sprawny bo wyciągłem go dopiero niecały miesiąc temu wiejc jak chcesz to sie odezwi a co do ceny to sie jakoś dogadmy

Napisano
  • Autor

po wczorajszej klesce dzis nic nie grzebałem, wieczorem tylko podłaczyłem linke i koniec, dzis odpalam grata, ruszam i widze jak predkosciomierz działa, nie pytajcie mnie jak to sie stało.....

nawet bryczki zbytnio nie sklnołem :>

dzieki za pomoc

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.