Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie głośniki do uno??

Featured Replies

Napisano

> Jakie do przodu, a jakie do tyłu?? Czy można wsadzić 4 takie same??

> Mam na oku blaupunkty :

> http://allegro.pl/item123393263_blaupunkt_gtx_102hp_120_watt_nowe_gwarancja_f_vat.html

> Mogły by być 4 takie??

mozesz wepchanc 4 takie same, tylko do tyłu nie wiem czy wejdą hmm.gif

Ja na twoim miejscu jak chcesz tanim kosztem, to włuż 6x9 w półke, lub chociaż 13cm w drzwi, do 16cm musisz mieć raczej el. szybki ok.gif

Oczywiście w drzwi głośniki srednio-nisko i tweetery, ok.gif

tani koszt- 6x9 w półke lub 13 w drzwi (bez paneli)

coś lepszego- 16cm z panelami w drzwi ok.gifbiglaugh.gif

Napisano

Imho zamiast ciachać tapicerkę w drzwiach, żeby włożyc 13 lepiej jest kupić sobie takie redukcje i wsadzić 13, w seryjne miejsce w desce.

Tu klikamy

Napisano

> Imho zamiast ciachać tapicerkę w drzwiach, żeby włożyc 13 lepiej jest

> kupić sobie takie redukcje i wsadzić 13, w seryjne miejsce w

> desce.

> Tu klikamy

tylko w drzwiach owiele lepiej zagraja, bo w desce z tyłu głośnika nie nic, pustka a tu jest jakby skrzynia grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Ja mimo wszystko nie zamierzam kombinować z drzwiami i chce zamontować głośniki w fabrycznych miejscach, tylko nie wiem jakie (wiem, że wchodzą tylko 100mm ale jak głębokie mogą być to nie wiem). tongue.gif

Napisano

> Ja mimo wszystko nie zamierzam kombinować z drzwiami i chce

> zamontować głośniki w fabrycznych miejscach, tylko nie wiem

> jakie (wiem, że wchodzą tylko 100mm ale jak głębokie mogą być to

> nie wiem).

montuj w półke dwa 6x9 i z przodu 10cm tylko przod zcisz faderem alby nie pierdzial przy glosnym graniu ok.gif

Napisano

Ja zalozylem na przod Blaupunkty BGx 402 10cm 25W, a na tyl zalozylem ramkę (przejsciowke) z 10 na 13 cm i tak zamontowalem na tyl w standardowych miejscach Blaupunkty BGx 542 HP 13cm 30 W.

Jak dla mnie jest super , czystosc dzwieku, duzo basow, wiecej nie potrzebuje , a w porownaniu z poprzednimi w standardowymi glosnikami tylko sprzodu - nawet nie ma porownania.

Chyba ze zalezy ci na BUM BUM BUM, to juz co innego.

Naprawde taki zestaw dla zwyklego uzyszkodnika powinien wystarczyc.

Z przody moga byc 10 , ale dwa nastepne glosniki musza byc wieksze bo basow nie bedzie.

Napewno znajda sie osoby ktore stwierdza ze taki zestaw jest do niczego, jednak mnie juz nieczego nie potrzeba a sluchalem juz muzyki w samochodach z tubami basowymi , z tak zrobionymi instalacjami ze koszt calosci jest wiekszy niz auta - ale czy o to chodzi ????????

Napisano

10tki są do niczego grinser006.gif można po taniości zrobić wmiare przyzwoite audio w uno, ale trza już troche porzeżbić alien.gif

Napisano

Tani koszt, ale ważne, że słychać co w radio mówia ok.gifwink.gif

No chyba, że chcąc mieć wiecej basu, 16 w półkę wink.gif

Napisano

Ja mam głośniki macaudio z bmw 13 z przodu na takich przejściówkach i sa z tyłu zakryte taki dosyć grubym paltikowym niby kubełkiem na tylnej półce 6x9 tej samej firmy i tez takie puszki sa za głosnikami i jeszcze na boczkach przy tylnym fotelu też 13 i jeszcze z przodu jakies piszczałki na słupkach.radio pionier nie pamiętam numeru i wzmacniacz busmena. chymba dobrze napisałem/ i jest oki. zdjęć nie mam

Napisano

> Jakie do przodu, a jakie do tyłu?? Czy można wsadzić 4 takie same??

> Mam na oku blaupunkty :

> http://allegro.pl/item123393263_blaupunkt_gtx_102hp_120_watt_nowe_gwarancja_f_vat.html

> Mogły by być 4 takie??

mam założone u siebie prawie identyczne 4 blaupunkty...zagrać to ci nie zagrają jakoś rewelacyjnie jak tuba basowa ale nie ma tragedii...do słuchania wiadomosci z radia i czasami jakiejś muzyki w zupełności wystarczają...jeżeli chcesz troszkę więcej basu to załóż na tył 130mm z redukcjami tak jak pisał kolega wyżej...będzie o wiele lepiej wg mnie wink.gif

Napisano

miałem kiedys alpinki w desce 13 na redukcjach dałem za nie jakies 160zł grało to mizernie kupiłem zestaw boshamana i zrobiłem panele w drzwiach zestaw 16cm + zwrotnice+ tweetery na podszybiu koszt hmm z panelami jakies 140zł ale teraz gra to o wiele lepiej

i jak koledzy powiedzilei 6x9 w połkę daje bardzo dobre efekty

Napisano
  • Autor

> miałem kiedys alpinki w desce 13 na redukcjach dałem za nie jakies............

a można gdzieś gotowe panele do dzrzwi kupić??

Napisano

Zobacz sobie jak ja to rozwiązałem (poniżej masz link do mojej strony na UKP), z wprzodu Blaupunkty (13 cm) i tweetery, z tyłu basówki. Gra ładnie i czysto i głośno jak rzeba, a nie ma żadnego wzmacniacza.

Napisano

> Zobacz sobie jak ja to rozwiązałem (poniżej masz link do mojej strony

> na UKP), z wprzodu Blaupunkty (13 cm) i tweetery, z tyłu

> basówki. Gra ładnie i czysto i głośno jak rzeba, a nie ma

> żadnego wzmacniacza.

może i ładnie gra zeby.GIF ale te głośniki z przodu najłądniej niewygladają zeby.GIF

takie jest oczywiscie moje stromne zdanie zeby.GIF a o gustach jak już ktoś powiedział sie niedyskutuje zeby.GIFgrinser006.gif270751858-jezyk.gif

Napisano

> może i ładnie gra ale te głośniki z przodu najłądniej niewygladają

> takie jest oczywiscie moje stromne zdanie a o gustach jak już ktoś

> powiedział sie niedyskutuje

No nie, ale taka była najlepsza opcja żeby nie było dużo kombinowania z wsadzeniem głośników 13 cm. Tweetery rzeczywiście mogłem gdzie indziej dać, jak je rozwale (a już rozwaliłem jeden komplet - odkleiły się i wpadły między drzwi a karoserie) to załoze jakies bardziej dyskretne.

Napisano

Hmm, a ja mam z przodu i z tyłu w fabrycznych miejscach dwudrożne Tonsile 35W 10 cm i radzą sobie nieźle, ale nie jestem miłośnikiem basu. Mimo to polecam tym którzy nie chcą kombinować z innymi rozmiarami.

Napisano

Ja zakupiłem BLAPUNKTy elipsy w tylną półkę i gra zaj.......

Jeszcze tylko do przodu w seryjne miejsca i będzie git.

Tylko tak jak już ktoś wspomniał z przodu faderem troche ściszyć i jest COOL

Napisano

> Ja zakupiłem BLAPUNKTy elipsy w tylną półkę i gra zaj.......

nie "duszą" Ci się te głośniki nawet przy głośnej muzie? jakie radyjko posiadasz i jaka muza przeważnie leci u Ciebie?? Pytam bo też się biorę za audio..

Napisano

Radio i głośniki mam blaupunkta

Ostatnio w mediamarkt była wyprzedaż więc sobie zapodałem.

W planach jeszcze wzmacniacz i tuba i będzie git. cool.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.