Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Światła pozycyjne

Featured Replies

Napisano

Mam pytanko i za razem prośbę o sugestię:

Jest tak od niedawna jestem sobie właścicielem Bravki 1,6 rok 1999... Gość od którego ją kupiłem ściągnął ją (na szczęście jako niebitą) z Niemiec. I teraz jest tak... W samochodzie był zamontowany jakiś sprzęt audio i to nie mały bo kabliska jakie ciągną się przez całe auto są potężne... Ktoś kto to podłączał nakombinował coś z instalacją elektryczną i pozycyjne światełka załączają mi się tylko po przekręceniu kluczyka. Taka sama sprawa jest z radiem. Z tym drugim bym sobie poradził, ale zastanawiam się, czy czasami to nie wisi na jednym bezpieczniku i wystarczyło by jakiś kabel przepiąć. Kiedyś miałem malca i takie "tuningi" nie były czarną magią, ale tutaj jak zobaczyłem skrzynkę z bezpiecznikami, to mi styki zagrały i już wolę sie zapytać zanim zacznę coś sam grzebać...

Dajcie proszę znać na jakim bezpieczniku i ew jaki kolor kabli jest do pozycji a jaki do radia...

Albo wogóle to nie jest tak jak myśle...

Pozdrowienia - Ludkis

Napisano

> pozycyjne światełka załączają mi się tylko po przekręceniu

> kluczyka. Taka sama sprawa jest z radiem.

Pozycyjne światła w Fiatach (o ile mi wiadomo) załączają się dopiero po tym jak przekręcisz kluczyk (chyba że obracasz go w przeciwną stronę, wciskasz przycisk przy stacyjce i wyjmujesz kluczyk).

A jeśli chodzi o radio to może się ono włączać po przekręceniu kluczyka lub nie (jak to zmienić?? --->wystarczy pogrzebać na śmietniku).

Pozdro

Napisano

radio masz fiatowskie czy jakieś inne ?

postojowe na stałe załącza sie specyficznie , pare dni temu był podobny post - poszperaj

Napisano

No i tak się mają pozycyjne włączać. Ewentualne można kluczyk przekręcic w lewo i wyjąć kluczyk ze stacyjki.

Napisano

Z swiatlami norma sam nad tym kombinowalem ostatnio smile.gif A co do radia to podepnij bezposrednio zasilanie z 12V a nie przez stacyjke i po problemie. Przynajmniej w punto sie tak kiedys dalo

Napisano

Swiatla - norma. Tak jak juz pisali wczesniej Koledzy, na pewno masz wszystko ok, swiatla sie pala dopiero po przekreceniu kluczyka. Wszystkie Fiaty tak maja, i chwala im za to. To jest genialne w swojej prostocie rozwiazanie, nigdy nie zapomni sie zostawic auta na wlaczonych swiatlach bow.gif

A co do radia, to w oryginalnej wiazce dochodza trzy plusy: 1- caly czas +12V (czyli z przed stacyjki), 2- zasilanie +12V po wlaczeniu zaplonu (po przekreceniu stacyjki), i 3- podswietlenie radia czyli +12V po wlaczeniu swiatel pozycyjnych.

Jesli nic tam nie bylo przerabiane, to wystarczy dobrze podlaczyc radio i musi Ci grac caly czas. No chyba ze jakis macher tam namieszal...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.