Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oponki z Chin za i przeciw

Featured Replies

Napisano

Czy ktos moze wypowiedziec sie na temat oponek.

http://www.opony-szprotawa.pl/

Na tej stronce mozna kupic oponki firmy Nankang. Szczerze mowiac nie wiem co to za firma ale kolega kupil tam opony do swojego Tipo i jest jak narazie bardzo zadowolony.

Cena za opony 17 calowe jest bardzo niska.

I teraz zastanawiam sie czy jest sens pakowac sie w drogie markowe opony czy kupic takie nankangi.

Rozmiar jaki mnie interesuje to 205/45/17.

Czy ktos moze spotkal sie z ta firma i moze podac powoddla ktorego nie powinienem ich kupic?

Napisano

> Czy ktos moze wypowiedziec sie na temat oponek.

Bierz te opony, zakladaj i nie marudz grinser006.gif. Jezeli wszystkie M, P, F i inne jeszcze tam nie produkuja swoich, to za chwile zaczna, i na jedno wyjdzie zlosnik.gif czy kupisz te, czy "markowe" hehe.gif.

Napisano

Faktycznie jak napisal YATANZA jak sa tanie to bierz najwyzej je wywalisz po sezonie a juz niedlugo wszystkie PIRELLI,MICHELINY i inne koncerny beda tam robily swoja sieczke tak ze na jedno wyjdzie biglaugh.gifok.gif20.GIF

Napisano

Ja bym brał, i sam prawdopodobnie też sobie sprawię Nankangi NS-2 215/50R17 (rozważam jeszcze koreańskie Hankooki Ventus Sport - notabene to laczki często stosowane na fabryczny montaż przez BMW) z www.oponytanio.com.

Jest taka stronka www.testopon.com, jest to największa mi znana strona z opiniami o oponach, opinie są pisane przez użytkowników z całej Europy i Nankangi NS-2 mają tam bdb opinie. Są to także dobrze oceniane opony na amerykańskich forach.

czy w Azji jest inny asfalt jak u nas ?

czy lokalni producenci z Azji są gorsi od lokalnych producentów z Europy jak Barum, Falken czy BFGoodrich ?

Moim zdaniem NIE i kupienie tych opon jest jak najbardziej sensowne i wcale nie nosi znamion bezsensownej oszczędności.

Napisano
  • Autor

> na gumach sie nie oszczedza

Dlatego chce kupic nowe opony a ja raczej wyczynowo nie jezdze wiec szukam opon do kulania sie do pracy.

A wlasnie tak jak koledzy pisza coraz wiecej osob chwali te opony np kolega z pracy ktory je kupil i jezdzi juz od pewnego czasu. To on podrzucil mi ten adres.

Napisano

I nie ma sie co zastanawiac jak nie sprobujesz nie bedziesz wiedzial 20.GIFwaytogo.gif

Napisano

> Czy ktos moze wypowiedziec sie na temat oponek.

> http://www.opony-szprotawa.pl/

> Na tej stronce mozna kupic oponki firmy Nankang. Szczerze mowiac nie

> wiem co to za firma ale kolega kupil tam opony do swojego Tipo i

> jest jak narazie bardzo zadowolony.

> Cena za opony 17 calowe jest bardzo niska.

> I teraz zastanawiam sie czy jest sens pakowac sie w drogie markowe

> opony czy kupic takie nankangi.

> Rozmiar jaki mnie interesuje to 205/45/17.

> Czy ktos moze spotkal sie z ta firma i moze podac powoddla ktorego

> nie powinienem ich kupic?

W zeszłym roku kupiłem chinskie Wanli Challenger zimowe do Omegi B nie będę ukrywał, że z dużą obawą, gdyż firma nieznana i na dodatek chinszczyzna, po przejechaniu naszej całej srogiej ziimy jeżeli miałbym znowu kupować opony to zdecydowałbym się na takie same bo spisywały się znakomicie i praktycznie nie widać śladu zużycia zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> I nie ma sie co zastanawiac jak nie sprobujesz nie bedziesz wiedzial

Chyba nic innego mi nie pozstaje tylko teraz kwestia wyboru 205/45/17 czy 215/40/17 o dziwo szersze opony sa tansze wink.gif

Napisano

> Chyba nic innego mi nie pozstaje tylko teraz kwestia wyboru 205/45/17

> czy 215/40/17 o dziwo szersze opony sa tansze

A do jakiego auta maja byc? Niski profil jak na nasze dziury yikes.gif Ja jezdze na BF GOODRICH PROFILER G FORCE 205/55/16 i tez odczuwam koleiny dziury i garby sciana.gif20.GIFwaytogo.gif

Napisano
  • Autor

> A do jakiego auta maja byc? Niski profil jak na nasze dziury Ja

> jezdze na BF GOODRICH PROFILER G FORCE 205/55/16 i tez odczuwam

> koleiny dziury i garby

Kola do astry, do tej pory jezdzilem na 225/55/16 Dunllopach SP Sport i dziury wybieral naprawde miekko. A teraz chcialbym juz kupic nie za szerokie kola bo jednak paliwa wciagal zdecydowanie wiecej zlosnik.gif

Napisano

Witam!

Jak bylem na wczasach w Irlandii, zauwazylem ze opony Nankang i Hankook sa tam bardzo popularne. Widzialem je w "cywilnych" rozmiarach typu 175/70R13 oraz bardziej sportowe, profil 40-45. Widocznie te opony dotarly do nich juz jakis czas temu i spisuja sie dobrze.

Tak na marginesie bardzo wiele aut w Irlandii jezdzi tez na...

Dębicach i Kormoranach. blush.gif

Napisano

> Bierz te opony, zakladaj i nie marudz . Jezeli wszystkie M, P, F i

> inne jeszcze tam nie produkuja swoich, to za chwile zaczna, i na

> jedno wyjdzie czy kupisz te, czy "markowe" .

ja mam koreańskie Hankook Made in China i nawet nieźle się sprawują zlosnik.gif

Napisano

> czy lokalni producenci z Azji są gorsi od lokalnych producentów z

> Europy jak Barum, Falken czy BFGoodrich ?

Nie są gorsi są tańszy. Pod warunkiem, że zachowuja parametry eksploatacyjne opon.

Napisano

ja myslalna na wiosne o nankangach165/5/13 ale z powodu braku miarodajnych opini i z powodu ze trafily sie okazjonslnie pirellki wybralem pirellki ... grinser006.gif

Napisano

> Chyba nic innego mi nie pozstaje tylko teraz kwestia wyboru 205/45/17

> czy 215/40/17 o dziwo szersze opony sa tansze

Ja jeździłem przez miesiąc na 215/40 i miałem zglebiać auto ale po miesiącu zrezygnowałem. Jazda na tych oponach po naszych drogach zbyt przyjemna nie jest, dziury jeszcze nie są takie straszne, poprostu są i tyle już do tego przywykłem ale na koleinach dopier pojawia sie problem. Wtedy już przestaje robić sie przyjemnie, ciągnie kierownicą strasznie. Nie wiem jaka jest różnica w cenie między dwoma rozmiarami o których pisałeś ale jezeli możesz ją przeboleć to lepiej załóż 205/45. Zawsze jest minimalnie węższa chocią zwysokość będzie mniej wiecej taka sama. Profil na koleinach odgrywa bardzo dużą rolę z tego co zauważyłem no ale tu nie powalczysz więc jak profil i tak musi być nizutki to lepiej 205 szerokość. Ja sie przesiadłem na 205/50 i teraz jest wypas. Dla mnie w sam raz.

Napisano

znajomy ma Nankangi, nie narzeka z tego co wiem smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.