Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana przedniej szyby- serwisowi Opla dziękujemy

Featured Replies

Napisano

Pech chciał, że kamyczek rozwalił mi szybę post o tym wydarzeniu , więc zainteresowałem sie cenami wymiany szyby w vectrze b.

W mojej okolicy ceny zawierają się w okolicach 360-370zł, chociaż znalazłem dwa zakłady gdzie zaoferowano mi montaż za 320 i 330zł, a jeśli będę chciał zakładać białą szybę to cena spadnie jeszcze o 30zł.

Następnie udałem się do serwisu Opel zachęcony reklamą na ich stronie, że ceny mają konkurencyjne. Na moje pytanie o montaż, odpowiedziano mi, że sama szyba kosztuje 1000zł(słownie tysiąc złotych) icon_eek.gif+montaż, pewnie z 300zł.

Tak sobie teraz myslę, ze moze szyby wstawione w Oplu są pozłacane? Albo podczas czekania na samochód robia laskę? Nie mogę zrozumieć tej różnicy, przecież to ponad czterokrotnie drozej niż w innych zakładach, a trzykrotnie drożej niż w najdroższym zakładzie zajmującym sie wstawianiem szyb.

Macie moze jakąś teorię w tym temacie?

Napisano

Ja mam. W ASO wstawią ci szybę oryginalną przyklejoną oryginalnym klejem przez oryginalnego pracownika Autoryzowanej Stacji Obsługi cool.gif

Jakiś czas pytałem o przeguby.

980zł/szt... smar gratis zlosnik2.gif

Napisano

> Ja mam. W ASO wstawią ci szybę oryginalną przyklejoną oryginalnym

> klejem przez oryginalnego pracownika Autoryzowanej Stacji

> Obsługi

> Jakiś czas pytałem o przeguby.

> 980zł/szt... smar gratis

Mają tak wielu klijentów, że strasznie rosną koszty utrzymania serwisu- muszą jakoś wyjść na swoje a zawsze jakiś jeleń się trafi do wydojenia 270747800-sex.gif

Napisano

Przecież to żadna nowość jesli chodzi o ASO. Zawsze tak było. A teraz na dodatek sprzedaż aut jest marniutka wię to w zasadzie ASO utrzymują salony (jeśli ASO jest przy salonie oczywiście zlosnik.gif)

Napisano
  • Autor

> Obsługi

> Jakiś czas pytałem o przeguby.

> 980zł/szt... smar gratis

Smar oryginalny?

Napisano

Ja jestem przed wymiana rozzadu w moim Astropedzidle,i tak w ASO w Berlinie koszt kompl.rozzadu to 146 eur+pompa wody 91eur. Razem 237euronow screwy.gif(inklusiv podatek zlosnik.gif)

Znalazlem na Ebey,u Contitech za 71eur a pompe firmy GK za 38eur.

Mam pytanie do znawcow tej firmy GK-czy jest to solidna marka.?

Napisano

ja chciałem zakupić wałek rozrzadu i obudowę - cena 1600 + 900 boje_sie.gif - zapytałem czy to jest ze specjalnego stopu do aut wyczynowych grinser006.gif

razem się śmialiśmy ( ale chyba z innych wzgledów ) grinser006.gif

a propo robocizny to w moim ASO mają oki ceny - identyczne jak w warsztatach, oczywiście nie tyczy to wszystkiego - ale wielu usług - wiec cześci sam załatwiam a oni mi robią waytogo.gif

Napisano

hej ja bym troche chcial stanac w obronie ASO oststnio (wakacje) wymienialem rozrzad - sama robocizna- za wymiane z pompa zaplacilem 230pln w innych nie autoryzowanych stacja albo tzw pan henio w garazu za mojego 16v wolali ok 200pln mowiac sprobujemy zobaczymy, druga rzecz a wymiane oleju w skrzyni plus olej, uszczelka zaplacilem 120pln podczas gdy za sam zakup oleju oryginalnego poza aso musial bym wydac za 2 litry 90 pln.

za wymiane napinacza ( ulamal sie plastik i wypadla sprzezyna - nie moglem zapiac pasa)zaplacilem identyczne pieniadze jak w innych serwisach. wiec z tymi cenami w aso nie jest tak zle, fakt ze ceny czasem maja z kosmosu ja za czesci do rozrzadu plus pompa zaplacilem 350pln a w aso sama poma 300

Napisano

Za wymianę paska rozrządu i napinacza w ASO krzykneli 900 zł. Cenią się bardziej niż servis Toyoty

screwy.gif

Sam kupiłem paseczek i napinacz (190 zł ) a robocizna u sprawdzonego Pana Kazia - 100 zł. smile.gif

pzdr

Napisano

Kiedys pojechałem do Carglas celem wstawienia wybitej szyby.

Czekam, panowie pracują.

W miedzyczasie przyjechała Tigra, też na wymiane szyby.

Przyprowadził ja pracownik niedalekiego ASO.

Napisano

> Obsługi

To wcale nie jest regułą, że w ASO zrobią to lepiej niż w warsztacie, który się zajmuje tylko wymianą szyb. Ja swego czsu w krótkim okresie czasu (ok miesiąca) straciłem 2 razy szybę przednią. Pierwsza była wymieniana w ASO, bo auto było jeszcze na gwarancji i bałem się ją stracić. Całkowity koszt to ok 1300-1400zł. Przy wymianie drugiej szyby już nie skorzystałem z usług ASO. Wymieniłem szybę za ok 350zł w innym warsztacie, też orginalną. Ale co się okazało? Przy wyjmowaniu szyby, która była wcześniej wstawiana przez ASO, okazało się, że jakiś "orginalny" pracownik tej stacji oszczędził na "orginalnym" kleju i wkleił szybę tylko punktowo.

Napisano

> Kiedys pojechałem do Carglas celem wstawienia wybitej szyby.

> Czekam, panowie pracują.

> W miedzyczasie przyjechała Tigra, też na wymiane szyby.

> Przyprowadził ja pracownik niedalekiego ASO.

Miałem kiedyś podobną akcje z klimą. Nabijałem gaz u Pana Henia a tu podjeżdża BMW na przegląd z Auto Fus. Po krótkiej pogawędce z mechaniorem z tego ASO dowiedziałem sie że to częsta praktyka.

Napisano

> a propo robocizny to w moim ASO mają oki ceny - identyczne jak w

> warsztatach, oczywiście nie tyczy to wszystkiego - ale wielu

> usług - wiec cześci sam załatwiam a oni mi robią

Z tymi cenami usług to niezupełnie tak, jak piszesz (chyba że mówisz o jakimś Dreamland- Service, którego np. w Poznaniu ni ma grinser006.gif)

Jakiś czas temu wymieniałem rezystor wentylatora chłodnicy. Cena w ASO- 98 PLN + VAT oczywiście, mechanik wziął 30 zł.

za wymianę czujnika termicznego wzięli (z czujnikiem) 230 zł!!! (Chcieli - UWAGA- 330 icon_eek.gifpiesc.gifczacha.gif,ale poawanturowałem się i "zrobili korektę")

Wg mojego rozeznania w ASO kroją jak zbóje na gościńcu

Pozdrawiam

Pat

Napisano

Jak na wycenie roboty (malowanie maski) zobaczyłem że wyjęcie

plastików spryskiwaczy do szyb kosztuje 25pln to postanowiłem że

więcej do ASO nie zajrzę

Napisano

PANOWIE !

1 ZASADA :

Autoryzowane

Serwisy

Omijamy

SZEROKIM ŁUKIEM !

Napisano

> Z tymi cenami usług to niezupełnie tak, jak piszesz (chyba że mówisz

> o jakimś Dreamland- Service, którego np. w Poznaniu ni ma )

> Jakiś czas temu wymieniałem rezystor wentylatora chłodnicy. Cena w

> ASO- 98 PLN + VAT oczywiście, mechanik wziął 30 zł.

> za wymianę czujnika termicznego wzięli (z czujnikiem) 230 zł!!!

> (Chcieli - UWAGA- 330 ,ale poawanturowałem się i "zrobili

> korektę")

> Wg mojego rozeznania w ASO kroją jak zbóje na gościńcu

> Pozdrawiam

> Pat

nie to jest ASO w małym mieście takim jak Skierniewice - nie wiem na ile są oni kompetentni ale za wymiane nagrzewnicy zapłaciłem 100, tyle co i u pana kazia bym zapłacił ( i dostałem papier co jest podstawą do jakiś ewent. roszczeń - a p. Kazio co mi da - uśmiech )

Napisano

ceny są faktycznie tak rozne , ze szok , za wymiane przedniej w calibrze , od 440 do 480 zł

kupilem szybe na Lubiniu na giełdzie , z zielonym poaskiem , nie białą , za 250 zł i dalemj wymienic tylko za 90 zł , jest róznica ???

Napisano

> Następnie udałem się do serwisu Opel zachęcony reklamą na ich

> stronie, że ceny mają konkurencyjne. Na moje pytanie o montaż,

> odpowiedziano mi, że sama szyba kosztuje 1000zł(słownie tysiąc

> złotych) +montaż, pewnie z 300zł.

> Tak sobie teraz myslę, ze moze szyby wstawione w Oplu są pozłacane?

> Albo podczas czekania na samochód robia laskę? Nie mogę

> zrozumieć tej różnicy, przecież to ponad czterokrotnie drozej

> niż w innych zakładach, a trzykrotnie drożej niż w najdroższym

> zakładzie zajmującym sie wstawianiem szyb.

> Macie moze jakąś teorię w tym temacie?

widze, ze temat sie rozkrecil, dodam wiec jeszcze od siebie 3 grosze: kolega z pracy jest szczesliwym posiadaczem renault thalia, ma poltoraroczna coreczke, ktora potrafi podczas jedzenia nieco pochlapac siedzenia. postanowil wiec kupic pokrowce na siedzenia. w tym celu obejrzal sobie takowe uniwersalne w norauto - wypasione kosztowaly juz 150 pln, ale pomyslal - kupie oryginalne, beda dobrze lezaly, jak beda za nie chcieli tak z 200 pln, to biore. dzwoni (przy mnie) do aso, a tam mila i kompetentna pani oznajmia, ze owszem, bez zadnego problemu - chetnie mu sprzedadza - cena 1000 pln!!!! moja szczeka znalazla sie na podlodze, a pani poinformowala jeszcze mojego kolege, ze maja tez ewentualnie tansze, szyte przez tego samego producenta, tylko bez logo renault - za jedyne 660 pln!!!! moja szczeka byla juz na podlodze, wiec juz nie mialo tam co wiecej spasc ... ja rozumiem, ze oryginalne pokrowce lepiej leza i sa trwalsze od jakichstam z norauto, ale za 1000 pln? to nieporozumienie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.