Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mam do wziecia omege?pomozecie?

Featured Replies

Napisano

autko ktore mnie interesuje to opel omega b 2.0 16V ECO TEC z 1997 roku.jest przywieziona z wloch i co dziwne zero rdzy (ponoc standard w oplach).pojezdzilem se troche-dla mnie rakieta...no i ten komfort...jest problem z centralnym zamkiem ale to ponoc norma w tych autach.jak to zaprogramowac?jak ten ekotek znosi gaz?

Napisano

na http://forum.omegaklub.eu masz tony postow o omegach i czesto sa posty z serii co kupic, jaki silnik

wszyscy niby mowia ze miedzy 2.0 a 2.5 nie ma roznicy w spalaniu a roznica 40KM na korzysc V6 jest odczuwalna, jednak 2.0 tez jezdzi sprawnie, a o centralnym zamku to za bardzo nie slyszalem, zeby byly jakies problemy jesli chodzi o sterowanie radiowe, bo w poczatkowych modelach centralny zamek byl na podczerwien i ta sie psula strasznie, ale w 1997 roku juz dobrze bylo

no i jak nie ma rdzy, to zacierac rece i brac zeby.GIF

Napisano

> autko ktore mnie interesuje to opel omega b 2.0 16V ECO TEC z 1997

> roku.jest przywieziona z wloch i co dziwne zero rdzy (ponoc

> standard w oplach).pojezdzilem se troche-dla mnie rakieta...no i

> ten komfort...jest problem z centralnym zamkiem ale to ponoc

> norma w tych autach.jak to zaprogramowac?jak ten ekotek znosi

> gaz?

W mojej rodzinie jest omega z takim samym silnikiem i z tego samego roku i na gazie jezdzi dobrze. Zagazowana byla w '99r. No a przeca teraz to lepsze te instalacje...

Napisano

> wszyscy niby mowia ze miedzy 2.0 a 2.5 nie ma roznicy w spalaniu a

> roznica 40KM na korzysc V6 jest odczuwalna, jednak 2.0 tez jezdzi sprawnie

No dobra, ale ew. koszty eksploatacji, to nie tylko spalanie. Droższe wymiany (np. rozrząd), ew. naprawy, droższa instalacja (kolega chce ją chyba zagazować cfaniaczek.gif), no i ubezpieczenie (nie wszędzie).

Trzeba wszstko wziąć pod uwagę.

Pozdr. P.

Napisano

2.0 żle znosi tradycyjną instalkę. Proponuję sekwencję jest dla tego silnika rewelacyjna tylko ten koszt...4 tys. zł oslabiony.gif

Napisano

> 2.0 żle znosi tradycyjną instalkę. Proponuję sekwencję jest dla tego

> silnika rewelacyjna tylko ten koszt...4 tys. zł

Ile..?? hmm.gif W tamtym roku moja sekwencja (DIEGO) kosztowala 3500zl. Teraz slysze, ze sekwencja kosztuje 2000zl. Czyzby byly tak rozne te sekwencje i rozne ceny?

Napisano

> Ile..?? W tamtym roku moja sekwencja (DIEGO) kosztowala 3500zl.

> Teraz slysze, ze sekwencja kosztuje 2000zl. Czyzby byly tak

> rozne te sekwencje i rozne ceny?

Może i faktycznie staniało, ja zakładałem równo rok temu Elpigaz Stella (serwis w całym kraju, nie to co włoskie "różności" i szukaj potem gazownika od jakiejś firmy jak wiatru w polu) Zamówiłem pod koniec października za 3800, a zakładałem w połowie listopada za tę cenę, a w tym czasie (listopad) przychodzili inni chętni, aby zamówić i już mieli ceny za 4 tys

Napisano

> Ile..?? W tamtym roku moja sekwencja (DIEGO) kosztowala 3500zl.

> Teraz slysze, ze sekwencja kosztuje 2000zl. Czyzby byly tak

> rozne te sekwencje i rozne ceny?

Polskie sekwencje są chyba juz od 2200/2400, BRC Sequent (czy jak to sie pisze) do czterocylindrowca - 3200 w Czakramie na Okęciu.

Pozdr. P.

Napisano

2.0 jest trochę za słaby dla tego samochodu. Ale da się jeździć. Silnik jest tani w utrzymaniu. Pali znośnie. No i nie grozi chorobą. Ja mam 2.5V6 i teraz kupuję Espace. Chciałem coś oszczędnego, ale klekoty są za głośne i niekulturalne, R4 za słabe i wyjące. Skończyło się na tym, że znowu kupuję V6. To jest jak choroba ;-)

Napisano

a kiedy opychasz Omege i co to za Omega? zlosnik.gif

Napisano

> a kiedy opychasz Omege i co to za Omega?

A za jakieś 2 tygodnie zacznę wink.gif Muszę zrobić sprężarkę klimy, bo zaniedbałem i wyje. A Oma jest z 1998 roku, kombiak, 2,5v6, ma welur, auto klimę dwustrefową. Poprzedni właściciel (jestem podobno drugim wink.gif ) zaliczył strzał w tyłek i wymieniany był lewy błotnik. Poza tym (chyba) nic nie przeżyła. Jeździ i nie marudzi. Przebieg prawie 180tyś. Serwisowana. Z książką serwisową. Jeszcze nie wiem (nie rozglądałem się) ile takie coś kosztuje. Ale nie chcę mieć dwóch samochodów, więc postaram się wystawić cenę niższą niż otoczenie.

Napisano

> autko ktore mnie interesuje to opel omega b 2.0 16V ECO TEC z 1997

> roku.jest przywieziona z wloch i co dziwne zero rdzy (ponoc

> standard w oplach).pojezdzilem se troche-dla mnie rakieta...no i

> ten komfort...jest problem z centralnym zamkiem ale to ponoc

> norma w tych autach.jak to zaprogramowac?jak ten ekotek znosi

> gaz?

Z tego co wiem to ruda lubiła omegi do 1995 roku. Potem stosowano już lepsze zabezpieczenia antykorozyjne.

Napisano

> Z tego co wiem to ruda lubiła omegi do 1995 roku. Potem stosowano już

> lepsze zabezpieczenia antykorozyjne.

Rocznik rocznikiem a pochodzenie pochodzeniem... Braciak w Irlandii siedzi i mówi że ciężko mu się przyzwyczaić do widoku 10letnich aut które u nas często od rudej aż się łamią a tam wyglądają jak funkiel nówki... Przyczyna? Inny klimat (może więcej deszczu ale delikatne zimy a tym samym niewiele środków "śniegobójczych" na ulicach).

Inna sprawa że u nas nadal zamiast tlenku czegoś tam wolą sypać te różne solanki co daje efekt zbliżony do polewania samochodu krwią Aliena alien.giffaint.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.