Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak powstają koleiny na asfaltowej drodze. Moja uwaga

Featured Replies

Napisano

Powstają dlatego, że są gamonie na drodze, normalnie syfiaści kierowcy duzych i mały pojazdów. Głąby ostatniej wody, normalnie q..wica mnie zalała jak to widziałem. Wychodzi na to, że nie drogowcy są winni, ale niestety nie napiszę, że my z forum czy ja, bo jesteśmy normalni wink.gif tylko tacy....uhhhhh wrrrrrrrrrrr angryfire.gif

O co chodzi

A no, dojeźdzam do miejsca gdzie trwają prace drogowe, czekam grzecznie w kolejce aż ruszymy jak da znać pan mandarynka z lizakiem (ruch wahadłowy). Kiedy ruszamy to mimo wyrażnego oznakowania, że połowa osi jezdni ma nową nawierzchnię czyli nowy dywan wyższy od starej połówki o kilka cm i ciągnie się parę km to mimo, że wahadłowy czyli wiadomo, że można jechać lewym pasem bo nie będzie czołówki, to mimo wszystko TE GAMONIE WJEźDZAJą NA JESZCZE CIEPłE CIASTO!!! ch... zwykły samochód to jeszcze od biedy naszkodzi, ale że q*** TIR to robi to ch...cholera mnie strzeliła. Widać było w oddali, że walec porusza się na tej nowej połówce, a mimo to ten gamoń...dobrze, ze robotnicy się zorientowali i zaczęli machać łapami, żeby głąby zjeźdzały na starą połówkę. A potem słychać w TV jak psioczą na nasze drogi, szczególnie tirowcy bo to w ich interesie jest. Zawsze płaczą że mają trudności z jazdą w koleinach. Miło było słyszeć jak mandarynki posłały wiązankę do tych głąbów.

i tyle passed_out.gif

dziękuję za uwagę skromny.gif

Napisano

Trudno, na to nic nie poradzisz, już wiele razy było o tym, że kierowcy TIRów to ludzie 2 gatunku, którzy NIE są od myślenia, tylko od wykonywania poleceń szefa. Nie zmusisz takiego do myślenia i lepiej wyluzować smile.gif niż niszczyć własne zdrowie tuptup.gif

Napisano

> Trudno, na to nic nie poradzisz, już wiele razy było o tym, że

> kierowcy TIRów to ludzie 2 gatunku, którzy NIE są od myślenia,

> tylko od wykonywania poleceń szefa. Nie zmusisz takiego do

> myślenia i lepiej wyluzować niż niszczyć własne zdrowie

Sam baranie jestś 2 gatunku

Napisano
  • Autor

> Sam baranie jestś 2 gatunku

oj chyba jednak 2, było o tym w uwadze tvn smile.gif

Napisano

wina tak czy siak lezy po stronie drogowcow, ja nigdy takich przypadkow nie widzialem jaki ty opisujesz - zdarzylo sie sporadycznie i tyle, a ty juz gadasz niby ze to tylko kierowcy robia

poza tym nazywanie kierowcow zawodowych kierowcami 2 gatunku jest chamskie i niekulturalne grinser006.gif

Napisano

> oj chyba jednak 2, było o tym w uwadze tvn

Wszyscy narzekają na kierowców ciężarówek. Wszystko co złe to my. A pewnie nawet nigdy nie siedzieli w takim pojeździe. Przejedźcie się raz po warszawie w godzinach szczytu i wtedy dyskutujcie jak źli są kierowcy TIRów ,a jacy super osobówek

Napisano
  • Autor

> wina tak czy siak lezy po stronie drogowcow, ja nigdy takich

> przypadkow nie widzialem jaki ty opisujesz - zdarzylo sie

> sporadycznie i tyle, a ty juz gadasz niby ze to tylko kierowcy

> robia

> poza tym nazywanie kierowcow zawodowych kierowcami 2 gatunku jest

> chamskie i niekulturalne

hmm

było jak byk wyrazne oznakowanie która strona jest robiona, a ja stałem na skrzyzowaniu po srodku tej zabawy i zdaleka widac było, ze nic sobie z tego kierowcy nie robia. oczywiscie mowa o tych jadących od strony gdzie normalnie jechaliby na tym pasie który był robiony, czyli prawa stona jezdni. Była ona wyłączona z ruchu

Napisano

> Trudno, na to nic nie poradzisz, już wiele razy było o tym, że

> kierowcy TIRów to ludzie 2 gatunku, ,

A Ty Koluniu to,który gatunek.Po takiej wypowiedzi myślę,że" mniej niż ze..."/taki cytat/.

Napisano

> Wszyscy narzekają na kierowców ciężarówek. Wszystko co złe to my. A

> pewnie nawet nigdy nie siedzieli w takim pojeździe. Przejedźcie

> się raz po warszawie w godzinach szczytu i wtedy dyskutujcie jak

> źli są kierowcy TIRów ,a jacy super osobówek

Dobra w korku, w waskich ulicach mozna "wam "tirowwca wybaczyc. Czesto nawet wpuszczam tiry, na trasie tez czasem ich "puszczam" przy wyprzedzaniu wiem jak sie duzym autem hamuje i rozpodze.. Ale k... mac za nic w swiecie nie rozumiem ja "tirowcy " zapier... jak debile, wyprzedzaja jak debile, wymuszaja na malych samochodach pierwszenstw, wjezdzaja w miejsca gdzie jest dla nich zakazitp, itd

Napisano

> Dobra w korku, w waskich ulicach mozna "wam "tirowwca wybaczyc.

> Czesto nawet wpuszczam tiry, na trasie tez czasem ich "puszczam"

> przy wyprzedzaniu wiem jak sie duzym autem hamuje i rozpodze..

> Ale k... mac za nic w swiecie nie rozumiem ja "tirowcy "

> zapier... jak debile, wyprzedzaja jak debile, wymuszaja na

> malych samochodach pierwszenstw, wjezdzaja w miejsca gdzie jest

> dla nich zakazitp, itd

Taaa, mi sie wydaje ze kierowcy TIRow dziela sie na dwie czesci:

-tacy ktorzy sa ok, wpuszczaja, czasem blokuja jakis pas zeby wiara sie nie wpychala(np przyt zwezeniu) i wogole sa ok

-i tacy ktorzy maja wszystko, wszystkich i przepisy gleboko gdzies

Ale tych pierwszych jes zdecydowanie mniej.Chodzi mi o to ze generealnie albo kierowca TIRa mnie wpusci jak chce przed niego wjechac i pomruga lampkami i wogole i bedzie super albo przygazuje a jak wyjade to mi zacznie trabic i siedziec na samym tylku(czy oni niewiedza ze jak nagle zahamuje to mnie gosciu moze zmiazdzyc ? Chyba ze serca niemaja tylko jakis zamiennik to mam nadzieje ze im szybko przestanie pykac)

Napisano

> oj chyba jednak 2, było o tym w uwadze tvn

Zdecydowanie oni są w 2 gatunku, przecież w ostatnim czasie WIELE razy to udowodnili:

- jazda po świezym asfalcie

- wjechanie w dom i zabicie staruszków

- spowodowanie w czaise 2 tygodni kilku innych groźnych i głośnych na całą Polskę wypadków

To są fakty, które co? świadczą o tym że oni są pierwszego czy drugiego gatunku?

Napisano

> To są fakty, które co? świadczą o tym że oni są pierwszego czy

> drugiego gatunku?

Ale to trudno mówic o gatunku.

Kierowcy TIRów sa tacy jak kształtuje ich "dobór naturalny", podobnie zresztą jak innych kierowców. Wielki udział ma w tym nieprzestrzegana ustawa o godzinach pracy kierowcy. Skoro ten sam kierowca może jechać tym samym mTIRem przez 9 godzin (z przerwą) jako pracownik jednej firmy a potem jedzie nastepne 9 jako kierowca drugiej firmy. To zała ustawa jest G... warta.

Ruch na drogach i jakość dróg jest taka jak widać wiec nic dziwnego ze z ludzi wyłazi coś gorszego.

Policja i ITS popwinny tych "najgorszych" eliminować z zawodu, ale zauwazyłem dziwna prawidłowość. Zwykle przy punkcie kontroli ITS który mijam 6-8 X w tygodniu stoją Tiry z"górnej półki" czyli raczej nowe, z całymi plandekami, pewnie z dużej firmy. Natomiast prawie nie widzę żeby tam kotrolowali coś co na oko juz wyglada jak kupa złomu.

Pewnie taka kontrola "kupy złomu" jest trudniejsza a i raporty trzeba wieksze pisać.

Delco

Napisano

chyba ITD, a nie ITS?:) Inspekcja Transportu Drogowego

a co do wjezdzania pod zakaz... mozna wjechac pod zakaz jesli jest to jakis dojazd do firmy

bo niby jaka maja dojechac do firmy jesli jedyna droga prowadzi pod zakaz - helikopterem?

Napisano

> Zdecydowanie oni są w 2 gatunku, przecież w ostatnim czasie WIELE

> razy to udowodnili:

> - jazda po świezym asfalcie

> - wjechanie w dom i zabicie staruszków

> - spowodowanie w czaise 2 tygodni kilku innych groźnych i głośnych na

> całą Polskę wypadków

> drugiego gatunku?

Przytaczasz kilka faktów które dobrze wyglądają w mediach, tymczasem to tylko promil z liczby wszytstkich ciężarówek na drogach.Przecież osobowe też wjeżdżają w domy, zabijają na pasach.Moje zdanie może jest stronnicze bo sam czasem prowadzę sprzęt "wielkogabarytowy" ale uważam kierowców TIRów za zawodowców - wśród których jest dużo przypadkowych ludzi.

Napisano

> Zdecydowanie oni są w 2 gatunku, przecież w ostatnim czasie WIELE

> razy to udowodnili:

> - jazda po świezym asfalcie

> - wjechanie w dom i zabicie staruszków

> - spowodowanie w czaise 2 tygodni kilku innych groźnych i głośnych na

> całą Polskę wypadków

> drugiego gatunku?

Osobówki powodują jeszcze więcej wypadków i zabijają więcej ludzi. Tylko z tego nikt afery nie robi.

Napisano

> Sam baranie jestś 2 gatunku

oj pachnie mi to jakims banem banned.gif

Napisano

> oj pachnie mi to jakims banem

Jak ja jestem 2 gatunku to dlaczego on nie może być baranem? bananaevil.gif

Napisano

Nie można o kierowcach TIR'ów mówić tylko w negatywach.

nono.gifnono.gifnono.gif

Ja uważam ich za ludzi kulturalnych na drodze ok.gif -ilekroć stoję przy osi jezdni aby skręcić w lewo to żaden "kierowca"w swym lsniącym bolidzie nie zdobędzie sie na gest aby mnie przepuścić, natomiast pan w BIG Truck'u jak najbardziej,mrugnie swiatłami wykona gest ręką ja się rewanzuję i jest OK claps.gif

Zresztą co tu mówić: te km które niejeden z nas przejedzie przez rok to driver w Tir'ze zrobi w tydzień bow.gifbow.gifbow.gif

Dla niejednego kierowcy osobówki brakłoby gatunku do któregoby go przypisać hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

> chyba ITD, a nie ITS?:) Inspekcja Transportu Drogowego

Słusznie ITD - krokodyle

> a co do wjezdzania pod zakaz... mozna wjechac pod zakaz jesli jest to

> jakis dojazd do firmy

> bo niby jaka maja dojechac do firmy jesli jedyna droga prowadzi pod

> zakaz - helikopterem?

A czy ja cos o tym pisałem?

Delco

Napisano

> Nie można o kierowcach TIR'ów mówić tylko w negatywach.

Mysle że w potocznej opini TIRem bywa nazywana każda ciężarówka łacznie z rozklekotanym kamazem co to wozi wegiel od pana Marka ze sklady do heńka pod lasem co ma szklarnie...

Delco

ps zbieznośc imon przypadkowa.

Napisano

> Zdecydowanie oni są w 2 gatunku,

Koledze pierwszogatunkowemu juz podziękujemy....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.