Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

konsola srodkowa opel astra f

Featured Replies

Napisano

witam mam pytanie kupilem opla astre f i mial podswietlenie konsoli nie dzialajace.Klopot wyciagniecia radia , po odkreceniu 4 srubek na przodnim panelu radio wychodzi do połowy z konsoli srodkowej , z tylu obudowy radia jest blaszka ugieta pewnie od wyjmowania i moze to blokuje chociaz do polowy radio wychodzi , nie moge dostac sie do zarowek podswietlenia , druga sprawa to nie dzialajacy przycisk obiegu zewnetrznego i wewnetrznego na konsoli tzn caly czas jest obieg zewnetrzny wlaczony ,poradzcie pozdrawiam

Napisano

Cześć.

Ja w zeszłym tyg wyminialem żaróweczki w podświetleniu konsoli bez wyciągania radia - całą konsole wyciągnelem razem z radziem.Co do przełączania obiegu to nie powiedziane że nie działa (może tez tylko zarówka przepalona). jak wciskasz zamykanie obiegu to powinno być słychać taki charakterystyczny dźwięk zamykania klapki - a wizualnie można to zobaczyć wyciągając filtr przeciwpyłkowy...

> witam mam pytanie kupilem opla astre f i mial podswietlenie konsoli

> nie dzialajace.Klopot wyciagniecia radia , po odkreceniu 4

> srubek na przodnim panelu radio wychodzi do połowy z konsoli

> srodkowej , z tylu obudowy radia jest blaszka ugieta pewnie od

> wyjmowania i moze to blokuje chociaz do polowy radio wychodzi ,

> nie moge dostac sie do zarowek podswietlenia , druga sprawa to

> nie dzialajacy przycisk obiegu zewnetrznego i wewnetrznego na

> konsoli tzn caly czas jest obieg zewnetrzny wlaczony ,poradzcie

> pozdrawiam

Napisano

hej, u mnie było podobnie - znaczy bez problemów z radiem.

żarówki wymienisz tak jak opisano tutaj.

Co do przycisku obiegu to u mnie było tak że jak go włączyłem to nie mogłem wyłączyć. Pomagało silne wciśnięcie, a następnie szybkie zsunięcie palca ku górze (tak zeby przycisk "strzelił"). Po kilku próbach zawsze wyskakiwał. Jak rozebrałem konsolę to posmarowałem towotem taki mosiężny krążek z 2 guzkami który odpowiada za blokadę tego przycisku. Wyczyściłem też prowadnice na spodzie guzika i teraz jest ok (to znaczy zazwyczaj nie ma z nim problemu, chociaz zdarza się że nie chce wyskoczyć/zaskoczyć) smile.gif

pzdr.

p.

Napisano

Ostatnio wyciągałem fabryczne radio (jeśli o takim piszesz) i tam nie ma się co zaczepić. Blaszki trzymają tylko zaraz za panelem, te które zwalniamy w czterech miejscach po srubach. Całe radio umieszczone jest w kieszeni, która ma z tyłu dopasowane gniazdo połączeniowe oraz gniazdo antenowe, także jeśli wyciagasz samo radio, to nawet nie ma tam żadnych kabli, które mogłyby się zaczepiać. Ja bym próbował wyciągać na siłę, ale z umiarem, żeby nie zniszczyć konsoli.

Korzystając z okazji podepnę się pod wątek.

Mam podobny problem jeśli chodzi o podświetlanie, nie działa mi wszystko od radia w dół, wiem, że jest trochę pracy przy rozbieraniu tego wszystkiego, ale może rozłączyła się jakaś kostka (jeśli jest tam taka? to pytanie do Was), która doprowadza zasilanie do podświetlania w tym miejscu?

Wiem, że żarówki się spalają, ale dziwne troche jest to dla mnie, że wszystkie inne są OK, a nie działają wszystkie poniżej radia, łącznie z przyciskami od klimy i obiegu wew. i popielniczką, zapalniczką.

Napisano

> Wiem, że żarówki się spalają, ale dziwne troche jest to dla mnie, że

> wszystkie inne są OK, a nie działają wszystkie poniżej radia,

> łącznie z przyciskami od klimy i obiegu wew. i popielniczką,

> zapalniczką.

No właśnie pech taki, że te jakoś prawie zawsze nie działają w konsoli a na zegarkach działają. Taki urok astry smile.gif Poza tym jak na desce coś wysiądzie to od razu widać i się to wymienia, bo bez kontrolek strach jeździć a w konsoli brak nie jest taki dokuczliwy. Może dlatego tak jest ...

Napisano

Po wykręceniu schowka pasażera (cztery wkręty) jest piękne dojście do tyłu radia.

Napisano

> Mam podobny problem jeśli chodzi o podświetlanie, nie działa mi

> wszystko od radia w dół, wiem, że jest trochę pracy przy

> rozbieraniu tego wszystkiego, ale może rozłączyła się jakaś

> kostka (jeśli jest tam taka? to pytanie do Was), która

> doprowadza zasilanie do podświetlania w tym miejscu?

> Wiem, że żarówki się spalają, ale dziwne troche jest to dla mnie, że

> wszystkie inne są OK, a nie działają wszystkie poniżej radia,

> łącznie z przyciskami od klimy i obiegu wew. i popielniczką,

> zapalniczką.

a wlacznik swiatel i korektor wysokosci reflektorow masz podswietlone?

Napisano

Jeśli jesteś pewien że nie porusza się klapka przełączania obiegu to prawdopodobnie spadł albo uszkodził się wężyk. Klapaka sterowana jest podciśnieniem, a żaróweczka podświetlenia tego przycisku świeci cały czas (odsłania ja mechanicznie przesłona) i dlatego niestety się przepala

Napisano

> a wlacznik swiatel i korektor wysokosci reflektorow masz

> podswietlone?

Tak, to działa OK

Napisano

Te żarówki dlatego się tak przepalają,bo cały czas są włączone.Żadne żarówki w całym aucie nie śą cały czas włączone i dlatego wytrzymują dłużej.

Napisano

> Tak, to działa OK

>Miałem przypadek zatkania sie węzyka podcisnienia - trzeba zdjać jeden koniec przy wtrysku( pod maską) drugi przy siłowniczku(za schowkiem pasazera) i dmuchać albo ciagnac - albo zdjac cały wezyk ale to trochę czasu i grzebania...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.