Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ogranicznik w drzwiach zaczal mi strasznie strzelac :(

Featured Replies

Napisano

Witam

Stalo sie to nagle i niespodziewanie. Otwieram drzwi i slysze taki glosny chrzest metali o metal, tak jakby sie blacha lamala. Jest to na kazdym z dwoch miejsce gdzie drzwi sie zatrzymuja gdy sie je otworzy. Co sie moglo stac? Zauwazylem ze przy ograniczniku jest tak guma co dochodzi do drzwi. I ja trzymaja dwa takie zatrzaski. No i jednego nie ma i ta guma sobie tak luzo lezy na ograniczniku. Co sie moglo stac? Co mam zrobic? Sciagac drzwi ? Pomozcie bo sie zalamalem. Oczywiscie dzwiek dochodzi z ogranicznika na dole :/ pozdr

Napisano

na smietniku jest reanimacja ogranicznika

Napisano
  • Autor

> na smietniku jest reanimacja ogranicznika

thx, zczaje co tam pisze smile.gif nie wiedzialem ze to sie psuje w naszych BBM'ach smile.gif

Napisano

> thx, zczaje co tam pisze nie wiedzialem ze to sie psuje w naszych

> BBM'ach

ja juz to przerabialem,trzeba zrobic jak najszybciej bo ja zwlekalem i ogranicznik porzebowal powazniejszej naprawy, powodzenia

Napisano

Ja mysle, ze problem jest powazniejszy. U mnie spowodowalo to wylamanie czesci ogranicznika i blachy z drzwi.

Musialem kupic nowy ogranicznik, ktory jest dodatkowo wzmocniony blaszka i przez to IMHO problem nie bedzie juz wystepowal. Rozbieraj ogranicznik jak najszzbciej

PS. sorki za brak polskich znakow ale pisze z Niemiec

Napisano

Umnie jwst podobnie ale sie do tego przyzwyczailem smile.gif

Napisano

> na smietniku jest reanimacja ogranicznika

ano jest palacz.gif

Napisano

Zobacz bo może poprostu śruby przy ograniczniku się poluzowały - ja tak miałem i przykręcenie pomogło grinser006.gif

Napisano

W moim przypadku strzelający przełącznik po prostu wyłamał blachę od jego mocowania. Pospawałem is założyłem znowu, ale okazało się, że to prawdopodobnie wina opadających dzrwi, bo ta metalowa część(przesuwająca się po rolkach) ustawiała się na krawędzi rolki i później z hukiem spadała.

teraz jeżdżę bez ogranicznika i też jest dobrze. grinser006.gif

Napisano

U mnie tez strzelalo,strzelalo az strzelilo i po ograniczniku frown.gif

Rob jak najszybciej chociaz bez ogranicznika tez jest spoko tylko przy duzym wietrze musisz uwazac zeby drzwi nie porwalo zlosnik.gif

Napisano

> a mozna kupic nowy kgranicznik? ktos wie ile tak przyjemnosc

> kosztuje?

pewnie że można....

chyba coś kole 50pln-ów

ale moge się o 10 mylić.... zlosnik.gif

Napisano

> teraz jeżdżę bez ogranicznika i też jest dobrze.

poczekaj jak ci wiaterek dmuchnie....

to bez blacharza się nie obejdzie.......

i jeszcze błotnik sobie polakierujesz

zlosnik.gifhehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> pewnie że można....

> chyba coś kole 50pln-ów

> ale moge się o 10 mylić....

loo panie to mnie pocieszyles smile.gif kupie sobie nowy.... juz sie balem ze zara powiecie ze ze 200zł jest warty wpysk.gif

Napisano
  • Autor

> Ja mysle, ze problem jest powazniejszy. U mnie spowodowalo to

Strzela jak glupie smile.gif dzisiaj mialem rozebrac ale z braku czasu nie zrobilem tego smile.gif moze jutro smile.gif

Aha trzeba koniecznie cala obudowe drzwi z przodu sciagac? smile.gif

Napisano

Zanim cokolwiek kupisz, weź imbusa i dokręć takie 2 śruby w drzwiach co trzymają cały zawias w drzwaich. Jak się te 2 śruby poluzują to właśnie tak strzela.

Napisano

> poczekaj jak ci wiaterek dmuchnie....

> to bez blacharza się nie obejdzie.......

> i jeszcze błotnik sobie polakierujesz

W tej strefie klimatycznej niema tak silnych wiatrów, które mogłyby mi wyszarpać drzwi z rąk. Chyba, że razem z boczkiem drzwiowym. palacz.gif

Napisano

mialem to samo....wylalem w to miejsce "stukania" cale opakowanie wd-40 i nic nie pomoglo...zdjalem takie male plastikowo-gumowe ustrojstwo...imbusik i chodzi jak ta lala...i smarowanie ma teraz dozywotie + jeden dzien dluzej smile.gif)))

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.